Hyppää pääsisältöön

Soturi – tanskalainen rikossarja uskollisuudesta ja petoksesta

Tanskalainen rikossarja kuvaa sotilaiden, poliisin ja liivijengin yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta.
Tanskalaisen sotaveteraanin roolin näyttelee Dar Salim. Tanskalainen rikossarja kuvaa sotilaiden, poliisin ja liivijengin yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta. Kuva: LIEBERKINDPHOTO Yle TV1,Dar Salim,Soturi

TV1 sunnuntaisin 17.3. - 28.4.2019 klo 22.15 - 23.05, uusinta keskiviikkoisin n. klo 00.30, Areenassa

Monen sodan ja kriisin kokenut tanskalainen sotaveteraani CC (Dar Salim, Silta, Nousuvesi, Dicte) palaa kotiinsa Kööpenhaminaan palveltuaan vuosia useissa kansainvälisissä tehtävissä.

Viimeiseksi jääneen tehtävänsä aikana CC joutui komentamaan parhaan ystävänsä Peterin (Jakob Oftebro, Silta, 1864) vaaralliselle alueelle. Ystävän kuolema jätti mieheen syvän arven.

Uusi tanskalainen rikossarja Soturi (16) on väkevä tarina syyllisyyden repimästä miehestä, joka haluaa toimia oikein. Kuusiosainen draamasarja pohtii, mitä olemme valmiita tekemään ihanteidemme ja arvojemme puolesta.

Tanskalainen rikossarja kuvaa sotilaiden, poliisin ja liivijengin yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta.
Rikostutkija Louise (Danica Curcic) ja Max-poikansa (Jens Ferdinand Holmberg). Tanskalainen rikossarja kuvaa sotilaiden, poliisin ja liivijengin yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta. Kuva: Karoline Tiara Lieberkind / MISO FILM APS Yle TV1,Danica Curcic,Soturi

Syyllisyyden painama mies

Peterin leski Louise (Danica Curcic, Silta) on järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja moottoripyöräjengeihin erikoistunut rikostutkija. Hän tarjoaa CC:lle vaarallista tehtävää, jonka mies ottaa vastaan lievittääkseen syyllisyyttään.

CC:n on soluttauduttava moottoripyöräkerhoon ja kerättävä tietoja kerhon johtajasta Tomista (Lars Ranthe, Huuto syvyydestä, Rantahotelli, Dicte), jotta tämä saadaan oikeuden eteen syytettynä murhasta ja laittomasta huumekaupasta.

Sodasta palannut mies heittäytyy operaatioon täysillä. Hän ystävystyy jengikokelaan Madsin (Marco Ilsø) kanssa ja pääsee mukaan jengin toimintaan. Tom huomaa nopeasti CC:n rohkeuden ja erityisesti hänen sotilastaitojensa arvon. Itse asiassa CC on kuin luotu jengin sisäpiiriin.

Tanskalainen rikossarja kuvaa sotilaiden, poliisin ja liivijengin yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta.
Jengipomo Tom (Lars Ranthe) ja CC (Dar Salim). Tanskalainen rikossarja kuvaa sotilaiden, poliisin ja liivijengin yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta. Kuva: LIEBERKINDPHOTO Yle TV1,Dar Salim,Lars Ranthe,Soturi

Yhteisön uskollisuus ja petos

Kun CC voittaa Tomin luottamuksen, hänen yhteistyönsä Louisen kanssa mutkistuu. Kuinka pitkälle CC ja Louise ovat valmiita menemään saadakseen Tomin kiinni? Miten operaatio vaikuttaa heidän ammatilliseen ja henkilökohtaiseen suhteeseensa?

Palkitun tanskalaisohjaajan Christoffer Boen draamasarja kuvaa sotaveteraanien, poliisien ja liivijengien yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta.

Soturi-sarjan muita roolihahmoja ovat Red (Kenneth Christensen), Henrik (Kasper Leisner), Søs (Natalie Madueño, Petos), Finn (Søren Malling, Dicte, 1864), The Savage (Nicolas Bro, Silta) ja Grethe (Andrea Vagn Jensen).

Kriger. Ohjaus: Christoffer Boe. Käsikirjoitus: Christoffer Boe ja Simon Pasternak. Tuotanto: Miso Film APS, Tanska 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.