Hyppää pääsisältöön

Soturi – tanskalainen rikossarja uskollisuudesta ja petoksesta

Tanskalainen rikossarja kuvaa sotilaiden, poliisin ja liivijengin yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta.
Tanskalaisen sotaveteraanin roolin näyttelee Dar Salim. Tanskalainen rikossarja kuvaa sotilaiden, poliisin ja liivijengin yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta. Kuva: LIEBERKINDPHOTO Yle TV1,Dar Salim,Soturi

TV1 sunnuntaisin 17.3. - 28.4.2019 klo 22.15 - 23.05, uusinta keskiviikkoisin n. klo 00.30, Areenassa

Monen sodan ja kriisin kokenut tanskalainen sotaveteraani CC (Dar Salim, Silta, Nousuvesi, Dicte) palaa kotiinsa Kööpenhaminaan palveltuaan vuosia useissa kansainvälisissä tehtävissä.

Viimeiseksi jääneen tehtävänsä aikana CC joutui komentamaan parhaan ystävänsä Peterin (Jakob Oftebro, Silta, 1864) vaaralliselle alueelle. Ystävän kuolema jätti mieheen syvän arven.

Uusi tanskalainen rikossarja Soturi (16) on väkevä tarina syyllisyyden repimästä miehestä, joka haluaa toimia oikein. Kuusiosainen draamasarja pohtii, mitä olemme valmiita tekemään ihanteidemme ja arvojemme puolesta.

Tanskalainen rikossarja kuvaa sotilaiden, poliisin ja liivijengin yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta.
Rikostutkija Louise (Danica Curcic) ja Max-poikansa (Jens Ferdinand Holmberg). Tanskalainen rikossarja kuvaa sotilaiden, poliisin ja liivijengin yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta. Kuva: Karoline Tiara Lieberkind / MISO FILM APS Yle TV1,Danica Curcic,Soturi

Syyllisyyden painama mies

Peterin leski Louise (Danica Curcic, Silta) on järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja moottoripyöräjengeihin erikoistunut rikostutkija. Hän tarjoaa CC:lle vaarallista tehtävää, jonka mies ottaa vastaan lievittääkseen syyllisyyttään.

CC:n on soluttauduttava moottoripyöräkerhoon ja kerättävä tietoja kerhon johtajasta Tomista (Lars Ranthe, Huuto syvyydestä, Rantahotelli, Dicte), jotta tämä saadaan oikeuden eteen syytettynä murhasta ja laittomasta huumekaupasta.

Sodasta palannut mies heittäytyy operaatioon täysillä. Hän ystävystyy jengikokelaan Madsin (Marco Ilsø) kanssa ja pääsee mukaan jengin toimintaan. Tom huomaa nopeasti CC:n rohkeuden ja erityisesti hänen sotilastaitojensa arvon. Itse asiassa CC on kuin luotu jengin sisäpiiriin.

Tanskalainen rikossarja kuvaa sotilaiden, poliisin ja liivijengin yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta.
Jengipomo Tom (Lars Ranthe) ja CC (Dar Salim). Tanskalainen rikossarja kuvaa sotilaiden, poliisin ja liivijengin yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta. Kuva: LIEBERKINDPHOTO Yle TV1,Dar Salim,Lars Ranthe,Soturi

Yhteisön uskollisuus ja petos

Kun CC voittaa Tomin luottamuksen, hänen yhteistyönsä Louisen kanssa mutkistuu. Kuinka pitkälle CC ja Louise ovat valmiita menemään saadakseen Tomin kiinni? Miten operaatio vaikuttaa heidän ammatilliseen ja henkilökohtaiseen suhteeseensa?

Palkitun tanskalaisohjaajan Christoffer Boen draamasarja kuvaa sotaveteraanien, poliisien ja liivijengien yhteisöjä, uskollisuutta ja petosta.

Soturi-sarjan muita roolihahmoja ovat Red (Kenneth Christensen), Henrik (Kasper Leisner), Søs (Natalie Madueño, Petos), Finn (Søren Malling, Dicte, 1864), The Savage (Nicolas Bro, Silta) ja Grethe (Andrea Vagn Jensen).

Kriger. Ohjaus: Christoffer Boe. Käsikirjoitus: Christoffer Boe ja Simon Pasternak. Tuotanto: Miso Film APS, Tanska 2018.

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.