Hyppää pääsisältöön

Kaikkien aikojen temppu! Suomen ENCE eteni Katowicen major-turnauksen loppuotteluun

ENCEn faneja.
ENCEn faneja. Kuva: Bart Oerbekke, ESL Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike-joukkue ENCE voitti trillerivälierässä Natus Vinceren kartoin 2-1 ja eteni sunnuntaina pelattavaan loppuotteluun.

Koskaan ennen ei major-historiassa ole suomalainen joukkue pelannut finaalissa – saati edes näin pitkällä turnauksessa. ENCE kaatoi matkalla finaaliin ensin maailmankakkosen Team Liquidin ja nyt kolmosen Na'Vin.

Välieräottelu alkoi ENCEn valitsemassa Train-kartassa. Peli eteni tasaisena, kunnes Natus Vincere sai repäistyä 14-10-johtoon. Suomalaiset pitivät kuitenkin päät kylminä, ja kirivät tasoihin ja ohi 16-14-karttavoittoon.

Na'Vin valitsemassa Dust2:ssa ENCEn momentum oli kuitenkin poissa. Ukrainalaiset todistivat myös hermojensa kestävyyden ja veivät erän nimiinsä rumin lukemin 16-3. Ottelu oli tasan 1-1.

Kolmantena karttana toiminut Mirage alkoi tasaisesti, mutta siirtyi puoliväliin mennessä Na'Vin hallintaan. Eritoten maailman parhaana pelaajana pidetty Aleksandr "s1mple" Kostyljev oli tulessa ja pudotteli enceläisiä molemmin puolin – paikoin jopa kaksi kerrallaan yhdellä luodilla!

Vastaavasti ENCEn AWP-tähti Aleksi "allu" Jalli hiihteli varjojen mailla.

Mutta sitten alkoi tuttu sävel. ENCE ryhdistäytyi mystisen maagisesti samalla kun läpi turnauksen sensaatiomaisesti pelanneet roolimiehet Sami "xseveN" Laasanen ja Jani "Aerial" Jussila kannattelivat suomalaistiimiä.

ENCE rykäisi hurjalla kirillä 7-12-tappiotilanteesta 13-12-johtoon. Ja kun allukin viimein löysi sihtinsä, ei edes s1mplestä ollut suomalaisia pysäyttämään. Kartta päättyi 16-14-lukemiin ja ottelu ENCEn sensaatiomaiseen voittoon.