Hyppää pääsisältöön

Pyhimys ja Saimaa - voi hyvät hylkeet sentään, mikä yhdistelmä!

Jami Liukkonen, Tero Vesterinen ja Tuuli Saksala
Jami Liukkonen, Tero Vesterinen ja Tuuli Saksala Kuva: Yle/Tero Ylioja Musiikkikeidas - Tuuli Saksala,Levylautakunta,Tero Vesterinen

Kaikkia aistit avoinna viikon levyuutuuksiin tutustuivat Tero Vesterinen, Tuuli Saksala, Jami Liukkonen.

Tulos

1. Pyhimys ja Saimaa: Hermesetas (M. Mikkola, Eppu Kosonen, Mikko Kuoppala) 28 pistettä

Odottamaton yhdistelmä tuottaa viikon ilahduttavimman biisin. Suomiräpin supermies Pyhimys ja mahtipontisten soundien Saimaa yhdistävät vastakohdat väkeväksi synteesiksi. Aitous ei ole kuollut, mieletön yksityiskohtien rikkaus ilahduttaa - voi hyvät hylkeet sentään!

2. J.A.Mäki: Outo päivä (J.A.Mäki, O.Marttala) 27 pistettä

Kiinnostavaa meneen maailman ja nykyisyyden yhdistelmää kiehtovalla, ei pintapoppiin tähtäävälla tavalla tehtynä. Radiopuhelimet-yhtyeen solisti J.A.Mäki valmistelee ensimäistä soololevyään. Tässä on elävä sovitus, jossa laulu on samassa asemassa kuin soittajat.

3. Jade Bird: I get no joy (J.Bird) 26 pistettä

90-luvun naisrokkareiden perintö elää. Jade Bird on 21-vuotias lauluntekijä, joka kirjoittaa folkahtavaa ja kantrahtavaa energistä musiikkia. Laulajan äänessä on samaan aikaan angstia, energiaa ja hyvää tuulta. Taitoja ja latausta olisi riittänyt isompaankin sekoiluun.

4. Orville Peck: Turn to hate (D.Pitout) 25 pistettä

Salaperäinen uusi kantrinimi päivittää levy-yhtiöiden siloitteleman sukupolven kapinan. Orville Peck esiintyy kasvot naamion takana ja lehdistön mielestä jo ensimmäisillä singelillään on palauttanut kantrin juurilleen. Lautakunnan mielestä kaveri lauloi kuin Jyrki69n ja Elviksen rakkauslapsi.

5. Vesala: Uusia unelmia (P.Vesala, J.Angeria) 24 pistettä

Soolourallaan maamme kärkikaartiin noussut Vesala on taas ollut biisinteossa. Tsemppibiisi läheiselle on Vesalalle epätyypillisesti duuribiisi. Laulajan mahtava soundi ja kannustuslaulun sanoma pyhittävät kliseisen tuotannon.

6. RAJA: Tää elämä on kuin unta (T.Rajamäki) 18 pistettä

Modernia rock-discoa, joka on paljon velkaa ysärille. RAJA on artisti, jolla on historiaa Uniklubin basistina. Tässä tuotannossa on digitaaliset nappulat kaakossa ja tarina mielenkiintoisesta alusta huolimatta jäi hämäräksi ja tuotannon jalkoihin.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi