Hyppää pääsisältöön

Ilja Donner: Voimme olla myös kansainvälisesti parhaita

“Mun duuni on sellaista konemestarin duunia. Pidän huolta siitä, että koneet käy ja kukkuu, ja että ei tule mitään isompia katkoksia. Kaikki on hyvin niin kauan kuin meistä ei tule mitään meteliä, eli sisältö saadaan toimitettua kaikille suomalaisille tasapuolisesti.”

Sovellusarkkitehti Ilja Donner tekee töitä tuoteomistajien, sovelluskehittäjien, verkkopäälliköiden ja toisten arkkitehtien verkostossa. Verkkoteknologiat-tiimissä kehitetään muun muassa Yle Tunnusta ja kommentointia.

“Se oli sellainen osaamisloikka, kun tulin Yleen töihin. Huomasin nopeasti, että täällä ollaan tosi pitkällä monessa jutussa. Mun ajatus on se, että koska olemme kansallisesti parhaita, niin voimme olla sitä myös kansainvälisesti. On todella motivoivaa tehdä tätä duunia.”

Pidän huolta siitä, että koneet käy ja kukkuu.

Ilja kertoo, että Ylessä haetaan parhaat tekijät ja käytetään parhaita teknologioita.

“Sitä myöten kehitetään parhaita työkaluja. Esimerkiksi meidän DevOps-työkalut ovat ihan huippuluokkaa. Niillä pystyy ihan hetkessä viemään kamaa tuotantoon.”

Ylen apeihin tulee kuukaudessa noin kuusi miljardia osumaa. Päiväosumien määrä on siten noin pari sataa miljoonaa.

“Ne on sellaisia kuormia, ettei niitä kovin aataminaikaisilla teknologioilla pystyisi edes tekemään. Meillä on monessa kohdassa zero error -policy, eli me ei hyväksytä, että laitteet virheilee ollenkaan. Virheisiin tartutaan aina ja vedetään homma siististi.”

Post it -lapussa lukee: Oot Ilja best!
Post it -lapussa lukee: Oot Ilja best! Kuva: Jani Mattsson / Janin Paja Oy Yle
Meillä on ristiinpölytyksen kulttuuri.

“Lisäksi meillä on ristiinpölytyksen kulttuuri. Pyrimme koko ajan törmäyttämään ihmisiä ja verkostoja. Sillä tavalla osaaminen ristiinpölyttyy, ja saadaan muilta vaikutteita tosi paljon.”

Iljalle on tärkeää, että työpaikan arvot sopivat hänen omiinsa.

“Ylessä on arvolataus. Täällä en joudu tuhlaamaan aikaani sellaiseen, joka on epäsoinnussa sen kanssa mitä itse ajattelen ja haluan, että maailma olisi. Lisäksi hyvät työkaverit ovat ihan a ja o. Me viihdytään ja tykätään olla – ja pidetään huolta toisistamme.”