Hyppää pääsisältöön

Yle pärjäsi monimuotoisuusselvityksessä – suomalaisten yritysten johdon monimuotoisuutta tutkittiin nyt ensimmäistä kertaa

Yleflaggor
Yleflaggor Kuva: Yle/ Derrick Frilund Yle,liput,yle lippu

FINDIX on Suomen ensimmäinen selvitys yritysten ylimmän johdon monimuotoisuudesta. Vuonna 2019 selvityksessä on mukana 89 yritystä. Selvitys julkaistaan tästä eteenpäin vuosittain.

Tänä vuonna selvityksessä eniten pisteitä saivat Stora Enso (75), Finnair (72,5) ja Rovio Entertainment (70). Yle sai selvityksessä 65 pistettä ja jakaa neljännen sijan yhdessä Oriolan, Pauligin, Stockmannin ja Terveystalon kanssa.

FINDIX-selvitys tarkastelee yritysten johdon ja hallitusten monimuotoisuutta viiden muuttujan kautta: sukupuoli, ikä, kansainvälinen tausta, koulutustausta ja toimialakohtainen ammattitausta. Mitä enemmän diversiteettiä johtoryhmässä ja hallituksessa oli kunkin muuttujan kohdalla, sitä enemmän pisteitä yritys sai.

Valitut muuttujat perustuvat arvopaperimarkkinayhdistyksen hallinnointikoodiin. Ne ovat sukupuoli, ikä, kansainvälinen tausta, koulutustausta ja toimialakohtainen ammattitausta.

Tiedot on kerätty 1.11.2018–31.1.2019 välisenä aikana pääasiallisesti yritysten verkkosivuilta ja vuosikertomuksista.