Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Miehet jotka vihaavat naisia

Kuvassa Miehet jotka vihaavat naisia -kirjan kannet.
Kuvassa Miehet jotka vihaavat naisia -kirjan kannet. Kuva: Yle Uutisgrafiikka Yle Puhe,The Girl with the Dragon Tattoo,Miehet jotka vihaavat naisia,Miehet jotka vihaavat naisia

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Stieg Larssonin vuonna 2005 ilmestynyt rikosromaani Miehet jotka vihaavat naisia uudisti dekkarigenreä yhteiskunnallisempaan suuntaan. Kymmeniä miljoonia myyneen, rikosromaanin muotoon puetun kirjan keskeinen teema on sairaalloisia piirteitä saava seksismi.

Menestyskirjasta on tehty kaksi elokuvaa, Niels Arden Oplevin ohjaama Miehet jotka vihaavat naisia (2009) ja David Fincherin ohjaama Hollywood-versio The Girl with the Dragon Tattoo (2011).

Jarmo Laitanevan kanssa teoksista keskustelevat torstaina 14.3. klo 14:n jälkeen viestintäasiantuntija Marjo Pipinen Suomen elokuvasäätiöstä sekä WSOY:llä käännetyn kaunokirjallisuuden toimituspäällikkönä työskennellyt Satu Harlahti.

Miehet jotka vihaavat naisia - kirja vai leffat?

Mikä puhuttelee sinua enemmän, Stieg Larssonin kirja (2005), Niels Arden Oplevin ohjaama leffa (2009) vai David Fincherin elokuvaversio (2011)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Kirja vs. Leffa torstaisin klo 14-15 Yle Puhe ja Yle Areena.

Keskustele
 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.