Hyppää pääsisältöön

Horoskooppisi kertoo, miten menestyt kevään yo-kokeissa

Tähtitaivas ja teksti yo-koehoroskooppi.
Tähtitaivas ja teksti yo-koehoroskooppi. Abitreenit

Abitreenien toimittaja Tiina Svensk laati leikkimielisen ennustuksen siitä, miten horoskooppimerkkisi tulee menestymään kevään yo-kokeissa. Pystytkö samaistumaan omaan kuvaukseesi?

Kalat 20.2.–20.3.

Ylioppilaskirjoitukset tuottavat kaloille haasteita, ja tämän merkin edustajat voikin bongata itsensä itkemästä kokeen aikana. Syynä on, että he eivät ole lukeneet tarpeeksi, koska ovat vältelleet koko lukuloman ajan opiskelua joko tuijottamalla tuntikausia sarjoja tai nukkumalla päiväunia.

Missä kokeessa menestys on taattu? Äidinkielen kirjoitustaidon kokeessa, jossa kalat onnistuu kanavoimaan pinnassa olevat tunteensa vaikuttavaksi koevastaukseksi.

Oinas 21.3.–20.4.

Oinas on ollut stressaantunut koko kevään ajan ja nyt hän kääntää lukustressinsä puhtaaksi aggressioksi. Oinas tuottaakin koesalissa ongelmia, sillä hän kirjoittaa niin raivokkaan äänekkäästi, että häiritsee muiden keskittymistä.

Missä kokeessa menestys on taattu? Oinas menestyy juuri siinä kokeessa, missä luulee tänä keväänä epäonnistuvansa. Käännä siis haasteet voitoiksi!

Härkä 21.4.–20.5.

Härkää ei kiinnosta stressailla ja hän ottaakin koko kirjoitusrutistuksen tyynen rauhallisesti. Yksi härän selviytymisstrategioista on, että hän on pakannut maailman parhaat eväät ja keskittyy ennemmin syömiseen kuin vastaamiseen – koska elämä on nautinto, ja siitä kuuluu iloita myös yo-kokeiden aikaan!

Missä kokeessa menestys on taattu? Härkä menestyy tänä keväänä etenkin filosofian kokeessa, sillä hän onnistuu suoltamaan koevastaukseksi vakuuttavaa pohdintaa.

Kaksonen 21.5.–21.6.

Kaksonen on todennäköisesti kriiseillyt koko kevään tulevia kirjoituksia, mutta hän onnistuu jokaisessa kokeessa lopulta raivostuttavan hyvin. Kaksosen kannattaa kuitenkin malttaa istua koesalissa riittävän kauan, sillä vauhdikkaana henkilönä malttamattomuus saattaa koitua hänen kohtalokseen.

Missä kokeessa menestys on taattu? Kaikissa kokeissa, jotka kaksonen tänä keväänä kirjoittaa.

Rapu 22.6.–22.7.

Rapu syö kokeessa äidin pakkaamia eväitä ja on ottanut mukaansa onnen sukat, joten hän on onnistunut psyykkaamaan itselleen turvallisen olon. Rapua saattaa kuitenkin harmittaa, ettei kuvataidetta tai musiikkia voi kirjoittaa yo-kokeissa, sillä hänen vahvuutensa olisi nimenomaan tunneilmaisussa.

Missä kokeessa menestys on taattu? Rapu menestyy elämänkatsomustiedon kokeessa, sillä moraali ja etiikka kiinnostavat häntä – vaikka hänen omia arvojaan voikin horjuttaa ihan kuka tahansa.

Leijona 23.7.–22.8.

Leijonaa harmittaa, ettei kännykkää saa viedä yo-koesaliin, koska hän haluaisi ottaa elämänsä stressaavimmasta hetkestä selfien ja kertoa kaikille, miten rankkaa kokeissa oli. Hän onnistuu kuitenkin jotenkin ujuttamaan itsensä mukaan yo-koevastauksiin. Leijonan kannattaa varoa liioittelemasta koevastauksissa, koska hänellä on taipumusta sekoittaa faktat ja tunteet jatkuvasti keskenään.

Missä kokeessa menestys on taattu? Historian kokeessa, sillä leijona muistaa kaikki hetket, joissa draamaa on ollut mukana – ja niitähän historian tapahtumat ovat täynnä.

Neitsyt 23.8.–22.9.

Neitsyt on se kaveriporukan raskas ihminen, joka on lukenut säntillisesti koko alkuvuoden ja luottaa koevastauksissa omaan järkeensä. Neitsyt saattaakin saada osakseen paljon negatiivisuutta vain siksi, että hän on niin fiksu. Hän myös iloitsee kaikista sähköisistä kokeista ja voikin olla, että hän viihtyy koesalissa loppuun asti vain nauttiakseen itse koetilanteesta täysillä.

Missä kokeessa menestys on taattu?
Matematiikan kokeissa, sillä niissä neitsyen rationaalinen mieli pääsee loistamaan.

Vaaka 23.9.–22.10.

Vaa’alle tärkeintä on se, että hänellä on mukana visuaalisia elementtejä, kuten erivärisiä kyniä ja lappusia – vaikka hän ei edes tekisi niillä mitään. Vaakaa harmittaa, ettei hän saa enää kirjoittaa käsin, sillä hän haluaisi näyttää sensoreille, miten hyvä käsiala hänellä on. Sen takia vaaka yrittää palauttaa virallisten vastausten lisäksi myös käsinkirjoitetun esseen, johon hän on piirtänyt kukkia lisäpisteiden toivossa.

Missä kokeessa menestys on taattu? Psykologian kokeessa, sillä vaa’alla on luontaisesti hyvä ihmistuntemus.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Skorpionia ei kiinnosta. Hän yrittääkin tappaa valvovan opettajan katseellaan vain siksi, että häntä sattuu ärsyttämään. Skorpioni kirjoittaa kaikki vastauksensa kolmessa tunnissa ja lähtee yo-koesalista heti, kun mahdollista. Siitä huolimatta hän kirjoittaa varsin hyvän rivin tämän kevään kirjoituksista – mutta ei huutele siitä kenellekään.

Missä kokeessa menestys on taattu? Uskonnon kokeessa, sillä skorpioni ei usko mihinkään muuhun kuin itseensä, ja hänen kriittiset vastauksensa ovat sensoreiden mielestä varsin vakuuttavia.

Jousimies 23.11.–22.12.

Jousimies on tuskissaan, koska yo-koetilanne on pisin aika, jonka hän on koskaan ollut hiljaa yhtäjaksoisesti. Hän pyrkiikin vastaamaan mahdollisimman nopeasti, että pääsisi ulos huutelemaan asioitaan, vaikka ketään ei oikeastaan kiinnosta. Osa jousimiehistä saattaa olla tulematta kirjoituksiin ollenkaan, koska he ovat varanneet vahingossa samalle ajalle matkan.

Missä kokeessa menestys on taattu? Kaikissa kielten kokeissa, koska jousimiehellä on hyvä kielipää. Hänelle kun on tärkeää, että hän voi olla äänessä missä tahansa maassa tai paikassa.

Kauris 23.12.–19.1.

Kauris ylenkatsoo kaikkia muita kirjoittajia, koska ei ymmärrä, miksi kokeista stressataan niin paljon. Hänelle on selvää, että näissä kokeissa menestytään täydellisesti, koska hänen tulevaisuudensuunnitelmansa vaativat täydelliset paperit. Jos kauris epäonnistuu kirjoituksissa, hän väittää kylmän passiivis-aggressiivisesti, ettei häntä oikeastaan kiinnosta.

Missä kokeessa menestys on taattu? Kaikissa niissä aineissa, joita tarvitaan lääkikseen tai oikikseen.

Vesimies 20.1.–19.2.

Ihan sama, missä kirjoituksissa vesimies on, hän yrittää sisällyttää vastauksiin jonkin salaliittoteoriansa ja kritiikkiä rakenteita kohtaan. Hänen mielestään yo-kokeet ovat yliarvostettuja, mutta hän on kuitenkin niin älykäs, että pärjää hyvin – tosin vain siksi, että päättää niin.

Missä kokeessa menestys on taattu? Yhteiskuntaopin kokeessa, sillä vesimies tietää, miten maailma toimii, jotta voi muuttaa sitä mahdollisimman tehokkaasti.

P. S. Älä usko horoskooppeihin, usko itseesi.

Katso Abitreenien viime hetken vinkit yo-kokeisiin ja treenaa osaamisesi parhaaseen vireeseen vanhoilla yo-kokeilla. Lisäsimme juuri syksyn 2018 pitkän englannin ja keskipitkän ruotsin harjoituskokeet sivuillemme!

Keskustele

Artikkelit

 • Näin kirjoitat ällän paperit

  Älliä ei saada istumalla ympäripyöreitä päiviä kirjastossa.

  Abitreenit tapasi kolme ylioppilasta, jotka saivat yo-kokeista pelkkiä laudatureja. Kukaan heistä ei viettänyt ennen kirjoituksia ympäripyöreitä päiviä kirjastossa. Pänttäämisen sijaan he suosittelevat abikurssien käymistä ja vanhojen yo-kokeiden tekemistä.

 • Poimi vinkit tehokkaaseen kielten opiskeluun

  Kieliä voi opiskella muutenkin kuin sanastoa pänttäämällä.

  Kieliä voi opiskella muutenkin kuin sanastoa pänttäämällä. Oletko kokeillut sanamuistipeliä tai aliaksen pelaamista englanniksi? Tai mitä jos viestittelisit kaverin kanssa espanjaksi? Katso täältä vinkit tehokkaampaan ja helpompaan kielten opiskeluun!

Abitreenit

Oppimateriaalit

 • Navigaatiokuva aineelle Biologia.
  Navigaatiokuva aineelle Biologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto.
  Navigaatiokuva aineelle Elämänkatsomustieto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Englanti.
  Navigaatiokuva aineelle Englanti. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Espanja.
  Navigaatiokuva aineelle Espanja. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Filosofia.
  Navigaatiokuva aineelle Filosofia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Fysiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Fysiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Historia.
  Navigaatiokuva aineelle Historia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Italia.
  Navigaatiokuva aineelle Italia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Kemia.
  Navigaatiokuva aineelle Kemia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Latina.
  Navigaatiokuva aineelle Latina. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Maantiede.
  Navigaatiokuva aineelle Maantiede. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Matematiikka.
  Navigaatiokuva aineelle Matematiikka. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Portugali.
  Navigaatiokuva aineelle Portugali. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Psykologia.
  Navigaatiokuva aineelle Psykologia. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ranska.
  Navigaatiokuva aineelle Ranska. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Ruotsi.
  Navigaatiokuva aineelle Ruotsi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saame.
  Navigaatiokuva aineelle Saame. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Saksa.
  Navigaatiokuva aineelle Saksa. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Suomi.
  Navigaatiokuva aineelle Suomi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Terveystieto
  Navigaatiokuva aineelle Terveystieto Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Uskonto.
  Navigaatiokuva aineelle Uskonto. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Venäjä.
  Navigaatiokuva aineelle Venäjä. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi.
  Navigaatiokuva aineelle Yhteiskuntaoppi. Abitreenit
 • Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli.
  Navigaatiokuva aineelle Äidinkieli. Abitreenit

Seuraa Abitreenejä Instagramissa: @abitreenit