Hyppää pääsisältöön

Oletko kohdannut Areenan komediasarjojen myötähäpeää herättäviä hahmoja omassa elämässäsi?

Kollaasi, jossa ovat kuvat Kaidesta (Antti Luusuaniemi) porealtaassa M/S Romantic-sarjassa, Kirsistä (Lotta Kaihua) riuhtomassa Mattia (Hannu-Pekka Björkman) solmiosta Kohtuuttomuuksia-sarjassa sekä Jarkosta (Eero Milonoff) Modernit miehet -sarjassa.
Kollaasi, jossa ovat kuvat Kaidesta (Antti Luusuaniemi) porealtaassa M/S Romantic-sarjassa, Kirsistä (Lotta Kaihua) riuhtomassa Mattia (Hannu-Pekka Björkman) solmiosta Kohtuuttomuuksia-sarjassa sekä Jarkosta (Eero Milonoff) Modernit miehet -sarjassa. Kuva: Harri Räty, Yle, Peter Salovaara M/S Romantic,Kohtuuttomuuksia,Modernit miehet

Suomalaiselle kansanluonteelle saa nauraa, kun tutustuu Areenan komediasarjoihin. Myötähäpeää herättäviä tilanteita tulvivat esimerkiksi mustanpuhuva Kohtuuttomuuksia, ruotsinristeilyn kaaokseen sijoittuva M/S Romantic ja rohkea mieskuvaus Modernit miehet. Sarjojen hahmoissa voi nähdä jotain tuttua.

Kohtuuttomuuksia (2016) on Tiina Lymin käsikirjoittama neliosainen musta komedia, jossa henkilöt ajautuvat kohtuuttomuudesta toiseen. Sarja tekee komiikkaa nykyajan ilmiöistä, esimerkiksi trendikkäästä bisnesmaailmasta ja työpaikan hierarkiasta.

Avausjaksossa ollaan menestyjien pankkiirimaailmassa. Assistentti Kirsi (Lotta Kaihua) on epätoivoisen ihastunut esimieheensä (Ville Tiihonen), mutta hänen kohtuuton kohtalonsa onkin joutua naurunalaiseksi tiimissään. Mutta miten kohtaloon kietoutuu Aku Hirviniemi ja rakennusmestari Timo Harjakainen?

M/S Romantic (2019) on tragiikkaa ja komediaa yhdistävä komedia ainutlaatuisesta suomalaisesta ilmiöstä, ruotsinristeilystä. M/S Romanticin kelluvassa huvipuistossa voi tunnistaa ruotsinlaivaturistin arkkityyppejä. On esimerkiksi määrätietoinen naisten iskijä Kaide (Antti Luusuaniemi), jonka tilannetaju ei pysy hallinnassa.

Työhönsä liiallisellakin vakavuudella suhtautuva Jokke (Hannu-Pekka Björkman) on keskushahmo risteilyisäntänä, joka palvelee matkustajia sujuvasti molemmilla kotimaisilla ja tuntee laivan kuin omat taskunsa. Hän koettaa pitää psyykeensä ja tiiminsä kurssissa, kun baaritiskit aukeavat ja risteilyvieraat alkavat pakonomaisesti etsiä onneaan ja toteuttaa intohimojaan.

Katsojat ovat kommentoineet sosiaalisessa mediassa, että sarjan hahmot ovat tuttuja tosielämän risteilyaluksilta.

Sarja Modernit miehet (2019) esittelee neljä ystävystä ja miestyyppiä, joista varmasti moni löytää jotain samaa kuin on havainnut puolisossaan, naapurissaan, sukulaisessaan, ystävässään – tai itsessään. On esimerkiksi perusarvoihin uskova pihi Matti (Iikka Forss), jolle on välillä hankalaa osoittaa rakastavansa vaimoaan (Matleena Kuusniemi) enemmän kuin autoaan, jonka lainaerät hän on viimein saanut maksetuksi.

Matin melkoinen vastakohta on Jarkko (Eero Milonoff), joka ajaa päivätyökseen taksia. Hän unelmoi jonain päivänä pääsevänsä ohjaamaan musiikkivideoita kovan luokan artisteille. Jarkko on myös kovin ulkonäkökeskeinen, ja hänelle esimerkiksi muodostuu ylipääsemätön kompleksi hänen tyttöystäväkandidaattinsa säärikarvoista.

Ovatko Kaidet, Joket, Matit kavereineen tuttuja hahmoja sinun elämässäsi, vai onko heissä ehkä jopa ripaus sinua itseäsi? Osallistu keskusteluun ja kirjoita kommenttisi. Tutustu samalla muihinkin Areenassa oleviin kotimaisiin sarjoihin, joista moni on katsottavissa kokonaisina kausina.

Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua