Hyppää pääsisältöön

'Kertosäkeen ostin heti!' - Töölön Ketterä sai bluesmies Lauri Ankermanin tanssimaan

Tarja Närhi, Vahtera ja Lauri Ankerman kurkkaavat kitaran takaa
Tarja Närhi, Vahtera ja Lauri Ankerman kurkkaavat kitaran takaa Kuva: Yle/Tero Ylioja Levylautakunta,Lauri Ankerman

Laulaja Vahtera ja bluesmies Lauri 'Arno' Ankerman sekä toimittaja Maija Salminen kuuntelivat viikon levyuutuudet. Puheenjohtajana Tarja Närhi.

Tulos

1. Jenni Mustajärvi: Kaikki paikallaan (O.Anttila, J.Mustajärvi) 24 pistettä

Elämänmakuinen pysähtynyt hetki arjen keskellä kuvastuu Jenni Mustajärven uudesta kappaleesta. Toisen polven muusikko on löytämässä omaa ääntään laulujen tekstittäjänä. Puheenomainen teksti, joka oli kuin kaverille kerrottu tarina, antoi laulajasta vahvan läsnäolon tunteen.

2. Töölön Ketterä: Erilainen luuranko (F.Kamari, E.Stick) 23 pistettä

Raaka energia on vaihtunut monivivahteisempaan ilmavuuteen. Töölön Ketterä on räp-duo, joka jo ensisinglellään 'Ludoo' ansaitsi Vuoden tulokas-Emma ehdokkuuden 2017. Hyvät soundit, hauska teksti ja kiinnostava kertosäe - tätä haluaa lisää!

3. Pink: Walk me home (Pink, N.Ruess, S.Harris) 22 pistettä

Tyylilajissaan toimivaa ammatttilaisten työtä. Pink oli vuosituhannen alun menestyksekkäimpiä naisartisteja, ollut esikuvana Adelelle ja Katy Perrylle. Laulajan ääni on puhdasta kultaa ja uuden singlen sovitus täynnä vivahteita.

4. Bobby Oroza: Your love is too cold (B.Oroza, S.Kantelinen, S.Salmi, J.Sarapää) 21 pistettä

Menneiden aikojen esikuvat ovat vahvasti läsnä uuden suomalaisbändin tuotannossa. Bobby Oroza on valmistelemassa ensimmäistä albumiaan ja keikat suuntautuvat vahvasti maailmalle. Loistava laulaja ja vahvaa bändisoittoa savuisilla soundeilla.

5. Antti Autio: Mustaa (A.Autio) 20 pistettä

Lauluja runollisten tarinoiden ja akustisen kitaran ympäröiminä tekee Antti Autio. Aution debyyttilevy kaksi vuotta sitten nosti hänet kiinnostavaksi uudeksi folkartistiksi. Uudessa kappaleessa ihastutti kertosäkeen melodia ja alun kitarointi. Kasvava sovitus teki kuitenkin soundista liian täyden ja tasapaksun.

6. Parisin Kevät: Tuuli (A.Tuunela, A.Taira) 17 pistettä

Pariisin Kevät on uudella tiellä. Seitsemättä levyään valmisteleva festareiden suosikkibändi on julkaissut tyylikkään ja tanssittavan popbiisin. Lautakunnan mielestä teksti ja tarina jäi jalkoihin ja studiossa oli painettu ehkä liikaa kaikkia nappuloita.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi