Hyppää pääsisältöön

Artisti New Ro kertoo Ronja Salmelle kohtalokkaasta hetkestään – oli kuolla yliannostukseen

Ronja Salmi ja New Ro ottavat yhteistä selfietä sohvalla.
Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelman toinen kausi maanantaisin Areenassa ja TV2:ssa klo 22.00. Ronja Salmi ja New Ro ottavat yhteistä selfietä sohvalla. Kuva: Valtteri Niskavaara / Yle Kuvapalvelu Ronja Salmi,Mitä mietit, Ronja Salmi?

Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelman toinen kausi palaa ohjelmistoon entistä rohkeammalla ja ennakkoluulottomalla otteella. Ensimmäisessä jaksossa puhutaan bilehuumeista, ja oman tarinansa Ronja Salmelle kertoo ensimmäistä kertaa suomalaisartisti New Ro eli Ronja Stanley.

– Olin tukehtunut oksennuksiini. Olin ihan sininen ja pulssi oli superheikko, New Ro (entiseltä artistinimeltään Ronya) eli Ronja Stanley kertoo toimittaja Ronja Salmelle hetkestä, jolloin hänen poikaystävänsä löysi hänet.

Edellisiltana artisti oli ottanut opioidipohjaisia lääkkeitä ja vielä ennen nukkumaanmenoaan voimakkaan unilääkkeen.

Seuraava hetki, jonka hän muistaa, on sairaalan teho-osastolta.

– Perheeni seisoi ympärillä. Luulin, että olin synnyttänyt ja mietin vaan, että en voi olla äiti, olen ihan liian nuori. Olin aika pihalla, New Ro kertoo.

Usein lääkkeiden ja huumeiden käytön taustalla on ongelmia, niin myös New Rolla. Ahdistuksesta ja huonosta olosta oli kuitenkin vaikea puhua.

– Oli noloa perheelleni, että olin vetänyt lääkkeitä. Mulle sanottiin, että voitko olla puhumatta tästä ja sanoa, että oli raju keuhkokuume, New Ro kertoo.

– Mun mielenterveydestä ei hirveästi puhuttu kenenkään kanssa.

Katso Mitä mietit, Ronja Salmi? -ohjelman ensimmäinen jakso ja New Ron haastattelu kokonaisuudessaan alta.

Mitä mietit, Ronja Salmi? maanantaisin Yle Areenassa klo 00.01 ja TV2:ssa klo 22.00. Aiheiden käsittelyä jatketaan Mitä vielä, Ronja Salmi? -podcastissa Yle Areenassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua