Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Murtomaa – Suomeen tullut Farah rakastaa lunta ja hiihtämistä

Suomeen saapunut kymmenvuotias palestiinalaistyttö Farah haltioituu lumesta, oppii hiihtämään, etsii ja löytää paikkansa maailmassa.
Farah rakastaa lunta. Suomeen saapunut kymmenvuotias palestiinalaistyttö Farah haltioituu lumesta, oppii hiihtämään, etsii ja löytää paikkansa maailmassa. Kuva: Antti Polojärvi Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Murtomaa

TV1 torstaina 21.3.2019 klo 19.00 - 20.00, uusinta sunnuntaina 24.3. klo 7.05 ja maanantaina 1.4. klo 11.05, Areenassa

Supisuomalainen murtomaahiihto voi auttaa muualta tulleita lapsia nauttimaan pimeästä ja kylmästä talvesta. Matka pohjoiseen maahan on ollut monelle maahanmuuttajalapselle pitkä ja järkyttäviä kokemuksia täynnä.

Dokumenttielokuva Murtomaa on lämmin kasvutarina kymmenvuotiaasta palestiinalaistytöstä Farahista. Tyttö näkee lunta ensimmäistä kertaa elämässään, kun hän saapuu Suomeen äitinsä ja kahden veljensä kanssa talvella 2016

Suomeen saapunut kymmenvuotias palestiinalaistyttö Farah haltioituu lumesta, oppii hiihtämään, etsii ja löytää paikkansa maailmassa.
Farahin perhe on matkalla ladulle. Suomeen saapunut kymmenvuotias palestiinalaistyttö Farah haltioituu lumesta, oppii hiihtämään, etsii ja löytää paikkansa maailmassa. Kuva: Antti Polojärvi Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Murtomaa
Suomeen saapunut kymmenvuotias palestiinalaistyttö Farah haltioituu lumesta, oppii hiihtämään, etsii ja löytää paikkansa maailmassa.
Axa Sorjanen opettaa Farahia hiihtämään. Suomeen saapunut kymmenvuotias palestiinalaistyttö Farah haltioituu lumesta, oppii hiihtämään, etsii ja löytää paikkansa maailmassa. Kuva: Antti Polojärvi Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Murtomaa

Farah haltioituu lumesta. Hän opettelee hiihtämään Kansainvälisessä hiihtokoulussa yhdessä muiden maahanmuuttajalasten kanssa. Hän käy koulua, löytää ystäviä ja paikkansa maailmassa. Ja hiihtää.

Elokuvassa seurataan Farahin itsenäistymistä, sopeutumista ja teini-ikään kasvamista yhteiskunnassa, jossa vapaus on jotain muuta kuin mihin oma perhe on tottunut. Jotain joka kiehtoo Farahia mutta huolettaa hänen äitiään.

Ohjaus: Einari Paakkanen. Tuotanto: Pohjola-Filmi, 2018.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.