Hyppää pääsisältöön

Leikkihetki - lasten lempileikkejä Pikku Kakkosessa

Leikkihetki: Susanna, Jenna ja Potter
Leikkihetki: Susanna, Jenna ja Potter Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,Leikkihetki

Leikkihetki-sarjassa leikitään lasten valitsemia lempileikkejä yhdessä Susannan kanssa.

Kaikki lapset leikkivät ja leikki on mukana jokaisessa päivässä. Sen kautta opitaan asioita, hahmotetaan maailmaa ja tutustutaan itseen ja ympäristöön. Leikki myös kehittää mielikuvitusta ja auttaa käsittelemään koettuja asioita.

Leikkihetken leikeissä on mukana liikuntarajoitteisia lapsia ja muulla kuin puheella kommunikoivia lapsia. Ohjelmassa käytetään mm. tukiviittomia, tablettia sekä katseella ohjattavaa tietokonetta kommunikoinnin tukena. Ohjelman leikit innostavat leikkiin kaikenlaisten kavereiden kanssa ja auttavat ymmärtämään moninaisuutta. Leikki yhdistää kaikkia lapsia.

Leikkihetkessä rohkaistaan myös aikuisia heittäytymään leikkiin mukaan. On tärkeää, että aikuiset eivät rajota leikkejä, vaan näyttävät, että kaikki lapset voivat leikkiä yhdessä samanlaisia leikkejä. Aikuisten tehtävänä on mahdollistaa esteetön leikkiympäristö, jossa kukin voi osallistua oman taitotasonsa ja kykyjensä mukaan sekä leikkiä juuri niitä leikkejä mitä itse haluaa.

Ohjelmasarjassa lapset esittelevät yhteensä kymmenen lempileikkiään. Leikeistä rakennetaan Pikku Kakkosen torstai-illoissa kymmenen viikon aikana leikkiviuhka, joka toimii leikkikirjastona. Viuhkan avulla lapsi voi myös kertoa, mitä haluaisi leikkiä, vaikka ei vielä osaisikaan tai ei pystyisi sanottamaan ajatuksiaan. Pikku Kakkosen netistä löytyy materiaalit oman leikkiviuhkan rakentamiseen. Leikkihetki Pikku Kakkosessa torstaista 14.3. alkaen. Kaikki jaksot ovat katsottavissa Areenassa.