Hyppää pääsisältöön

Onko tässä Suomen kylmänviilein Kummeli-tatuointi?

Tatuointi Kummeli-sketsistä Tonnin seteli.
Tatuointi Kummeli-sketsistä Tonnin seteli. Kuva: Yle Kummeli

Tonnin seteli on ikimuistoinen Kummeli-sketsi, mutta siitä on tullut myös erittäin suosittu nettimeemi, jonka tunnistavat monet sarjaan vihkiytymättömätkin. Loviisalainen Iida nosti panoksia vielä hieman lisää ja otti sketsin kohokohdasta eli Heikki Silvennoisen eleettömästä ilmeestä tatuoinnin.

Iida paljastaa, ettei tatuointi ollut pitkällisen suunnittelun tulos, vaan enemmänkin päähänpisto.

- Minulla oli noin vuosi sitten tatuointiaika Outi Vihlmanille varattuna, eikä valmista ideaa, mutta vain muutama päivä ennen aikaa välähti: tietysti Tonnin seteli!

Kummelin kanssa Iidalla on kuitenkin pitkä ja antoisa historia. Ohjelma oli tärkeä jo lapsuudenkodissa, ja tamperelaisryhmän fanittaminen on pysynyt rinnalla siitä asti.

- Kaveriporukassanikin on monia Kummelin ystäviä ja sarjaan liittyvä läppä lentää säännöllisesti "normipäivästä" lähtien.

Myös Iidan puoliso tykkää Kummelista, joskin hän ihmetteli silti puolitosissaan, pitikö nyt tatuointi ottaa toisesta miehestä.

- Heitin takaisin, että kyllähän lempparimiehen kuva pitää kädessä olla, sillä Heikki Silvennoinen on ikisuosikkini. Kaksivuotiaan poikani mielestä kuvassa ei tosin ole Silvennoinen, vaan oma ukki.

Talvisin Tonnin seteli -tatuoinnin peittää pitkähihainen paita, mutta lämpimillä säillä se on ollut esillä, ja ihmiset ovat asian kyllä noteeranneet.

- Ikävää palautetta ei ole tullut koskaan. Jopa mummoni otti asian rennosti. Välillä on kyllä ihmetelty, minkä vuoksi kuvan olen ottanut, eivätkä kaikki ole edes hahmoa tunnistaneet.

Iidan mielestä Kummeli puree edelleen, koska sen huumori on ajatonta ja monipuolista. Ylipäätään perheessä katsotaan etupäässä kotimaisia ohjelmia ja Areena on kovassa käytössä.

- Saimme juuri katsottua M/S Romanticin, ja se oli kyllä ihan huippu. Myös Tuntematon sotilas oli sarjana tosi jees. Maalaiskomediatkin kuten Turvetta ja timantteja uppoavat yhä. Lisäksi Suomi postiauton ikkunasta on yhteinen lemppari, vaikka se onkin tosi vanha. Myönnettäköön, että Lasten Areena on myös tosi hyvä lastenvahti sopivalla hetkellä.

Muita Iidan suosikkihahmoja ovat Kummelissa Mauno Ahonen, Satu ja Tuija sekä Timo Silakka. Heistä ei kuitenkaan ole tatuointeja suunnitelmissa.

- Eiköhän tuo Heikki nyt saa jäädä ainoaksi, Iida nauraa.

Keskustele

Lue myös - yle.fi:stä poimittua