Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Lewizki leijailee räpin ja popin rajamailla, mutta jonain päivänä hän haluaisi tehdä myös rock-albumin

Promokuva.
YleX Nosteessa -artistina Lewizki. Promokuva. Nosteessa (YleX),YleX

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Lewizki.

Lewizki tekee lempeää melodista R&B-pop-räppiä.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat:

– Lewizkin soundi on pehmeää ja miellyttävää musiikkia, joka leijailee räpin, popin ja r&b:n rajamailla niin, että miestä on mahdotonta rajata yhden kategorian aitaukseen. Daniel Lewizki on selkeästi lempeämmät Drakensa kuunnellut, mutta ei pölli hänen soundiaan suoraan, vaan suodattaa sen itselleen sopivaksi. Ibe on kantanut tämän musiikkityylin lippua korkeimmalla Suomessa viime vuosina, mutta tälle kentälle mahtuu kyllä taitavia tekijöitä ja odotamme innolla, minkälaiseen persoonalliseen suuntaan tämän miehen musiikki vielä kehittyy.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

– Musiikillani ei ole yhtä tiettyä lajiketta. Haluan tehdä musiikkia monipuolisesti ja kokeilla uusia juttuja. Tällä hetkellä haluan tehdä melodista musiikkia, jota on helppo hyräillä bussimatkoilla ja samalla myös musiikkia, johon voi samastua fiilispohjaisesti.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

– Aloitin kitaransoiton, koska ihailin rokkitähtiä ja unelmani oli päästä esiintymään ison yleisön edessä. Kun 16-vuotiaana aloin tehdä omaa musiikkia, tietyt biisit loivat minulle aina vahvoja fiiliksiä ja jotkut toimivat hyvinä lääkkeinä elämän vaikeissa tilanteissa. Päätin, että haluan tehdä tällaista musiikkia, ja auttaa mahdollisesti jotain ihmisiä samalla tavalla.

Oletko jo keikkaillut? Jos olet, mitä keikkaa jännitit eniten?

– En yleensä jännitä keikkoja, sillä rakastan esiintymistä, mutta 2017 Iben levyjulkkareissa olisi voinut olla ehkä syytä jännittää.

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään?

– Haluisin lämpätä jotain ulkomaalaista artistia, jonka kuuntelijat osaisivat nauttia musiikistani. Sopiva voisi olla ehkä Juice Wrld tai Tory Lanez.

Mistä sanoituksesta olet erityisen ylpeä ja miksi?

– Tuplasinkkuni ei ole niinkään lyyrinen taideteos. Haluaisin, että biisini antaisivat kokonaisuudessaan ihmisille tietynlaisen tunteen, jonka ihmiset kuulisivat esimerkiksi lauluäänestäni. Hapon kertosäkeistöstä olen tosi ylpeä, sillä se jää soimaan päähän ja on mielestäni tosi hyvä rakenteeltaan.

Miten biisi syntyi?

– Olimme studiolla hyvän ystäväni ja tuottajani Vany B:n kanssa. Halusin kirjoittaa sydänsuru-teemaisen kappaleen. Vany B soitti minulle melodiaa, freestylesin kertosäkeistön ja kirjotin sen ylös.

Minkälaisia tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia sinulla on?

– Tällä hetkellä yritän puskea uutta singleä ulos mahdollisimman pian. Myöhemmin tänä vuonna todennäköisesti alan työstää jotain isompaa projektia. Vielä jonain päivänä haluaisin julkaista rock-albumin.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!