Hyppää pääsisältöön

Dota 2 palaa ruutuun – Tukholman major-turnaus suorana Ylellä

Team Liquid
Tukholman majoreilla nähdään myös suomalaispelaaja Lasse Urpalaisen (vas.) edustama Team Liquid. Team Liquid Dota 2

Ruotsissa pelattavan Dota 2 -majorin ratkaisupelit ja finaali näkyvät suorana Yle Areenassa 22.–24. maaliskuuta.

Ruotsissa pelataan maaliskuussa tämän kauden kolmas Dota 2:n major-turnaus. Tukholmassa voitosta taistelevat 16 maailman huippujoukkuetta mukaan lukien suomalaisen Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen edustama Team Liquid.

Dota 2 -pelin pro circuit -turnaussarjaan kuuluva, virallisesti nimeä "Dreamleague Season 11" kantava tapahtuma alkaa jo 14. maaliskuuta lohkopeleillä. Turnaus huipentuu 22.–24.3. finaalivaiheeseen, joka käydään Globen-kompleksiin kuuluvalla Annexet-areenalla.

Major-turnauksessa on jaossa miljoonan dollarin eli reilun 890 000 euron edestä palkintorahaa sekä yhteensä 15 000 pro circuit -pistettä.

Pisteet ovat joukkueiden kärkitavoite, sillä kauden päätteeksi 12 eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta saavat suoran kutsun Dota-vuoden suurimpaan tapahtumaan, elokuussa Shanghaissa pelattavaan The Internationaliin. Dotan "MM-kisojen" palkintopotti kohonnee tänäkin vuonna yli 20 miljoonan dollarin.

Dota 2 -pelaaja Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen.
Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen juhli Team Liquidin kanssa vuoden 2017 The International -turnauksen mestaruutta. Dota 2 -pelaaja Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen. Kuva: Team Liquid Dota 2,e-urheilu,Team Liquid

Tällä hetkellä Pro circuitin johdossa olevat Team Secret - ja Virtus.pro-joukkueet nähdään myös Tukholmassa. Vuonna 2017 The Internationalin voittoa juhlineen Urpalaisen Team Liquid on puolestaan tällä hetkellä pro circuitissa kymmenentenä, joten lisäpisteet eivät olisi pahitteeksi.

Kesällä 2018 The Internationalin mestaruutta OG-joukkueen riveissä juhlineet Jesse "jerAx" Vainikka ja Topias "Topson" Taavitsainen eivät Tukholman majorissa pelaa, sillä eurooppalaisjoukkue karahti karsintoihin.

Yle esittää Tukholman Dota 2 -major-turnauksen finaalivaiheen suorana Yle Areenassa 22.–24. maaliskuuta.