Hyppää pääsisältöön

Hakekaa kätilö! – brittisarjan 8. kausi, tähtinäyttelijöitä ja toiveikkaita tarinoita

Hakekaa kätilö! -sarjan uusi 8. kausi.
Tutut kätilöt työssään: Valerie (Jennifer Kirby, vas.), Trixie (Helen George) ja Lucille (Leonie Elliott). Hakekaa kätilö! -sarjan uusi 8. kausi. Kuva: Neal Street Productions Yle TV1,hakekaa kätilö!

TV maantaista perjantaihin 23.12.2020 ja 28.12.2020 - 12.1..2021 klo 10.00 - 10.55, Areenassa

Brittiläinen menestyssarja Hakekaa kätilö! (7) palaa ruutuun! Sarjasta uusitaan kahdeksas tuotantokausi, jossa tavataan tuttujen kätilöiden ja sisarten lisäksi tähtinäyttelijöiden esittämiä uusia roolihahmoja.

Draamasarjasta nähdään ensin jouluun sijoittuva kaksiosainen erikoisjakso 23. ja 28. joulukuuta sekä heti perään kahdeksan jaksoa lisää.

Haikeutta ja iloisia tapaamisia

Vuoteen 1963 sijoittuvissa erikoisjaksoissa Nonnatus Housen väki valmistautuu joulunviettoon. Kaikkien muistoissa elää sairauden uuvuttama kätilö Barbara (Charlotte Ritchie), jolle jätettiin jäähyväiset sarjan seitsemännellä kaudella. Leskeksi jäänyt pappi Tom Hereward (Jack Aston) on hyvästellyt Poplarin ja lähtenyt lähetystyöhön maailmalle.

Iloinen jälleentapaaminen on sen sijaan luvassa, kun sydänsuruistaan toipunut kätilö Beatrix ”Trixie” Franklin (Helen George) palaa työhön.

Hakekaa kätilö! -sarjan uusi 8. kausi.
Sarjaan saadaan uusia kasvoja: sisar Frances (Ella Bruccoleri, vas.), sisar Mildred (Miriam Margolyes) ja sisar Hilda (Fenella Woolgar). Hakekaa kätilö! -sarjan uusi 8. kausi. Kuva: Neal Street Productions Yle TV1,hakekaa kätilö!

Joulujaksoissa Nonnatus Housen sisaret saavat yllättäen kutsun pääluostariin, missä sisaret ryhtyvät äänestämään uudesta abbedissasta, luostarin johtajasta. Sisar Julienne (Jenny Agutter) joutuu hankalaan tilanteeseen. Paikalle ilmestyy sisar Mildred (Miriam Margolyes), joka tarvitsee apua kiinalaisten orpolasten hoidossa. Sisar Winifred (Victoria Yeates) päättää noudattaa sydämensä ääntä. Kaikesta huolimatta edessä on ikimuistoinen joulujuhla!

Arkeen tarvitaan apua, hoidot kehittyvät

Kahdeksannen kauden alussa koittaa vuoden 1964 kevät. Nonnatus Housessa tarvitaan apua, ja paikalle hälytetään uudet sisaret Hilda (Fenella Woolgar) ja Frances (Ella Bruccoleri).

Kauden jaksoissa kätilöt selvittelevät muun muassa laittoman abortin seurauksia ja kamppailevat tuntemattoman sairauden kanssa. Lääkäri Patrick Turner (Stephen McGann) haluaa parantaa naisten terveyttä ja avaa muun muassa uudentyyppisen klinikan.

Sarjan muita hahmoja ovat sisar Monica Joan (Judy Parfitt), kätilö Valerie Dyer (Jennifer Kirby), kätilö Phyllis Crane (Linda Bassett), kätilö Lucille Anderson (Leonie Elliott), hoitaja Shelagh Turner (Laura Main), Timothy Turner (Max Macmillan), Fred (Cliff Parisi), Violet (Annabelle Apsion), ylikonstaapeli Woolf (Trevor Cooper), Reggie Jackson (Daniel Laurie) ja neiti Higgins (Georgie Glen).

Hakekaa kätilö! -sarjan uusi 8. kausi.
Neiti Higgins (Georgie Glen) aloittaa tohtori Turnerin vastaanottoapulaisena. Hakekaa kätilö! -sarjan uusi 8. kausi. Kuva: Neal Street Productions Yle TV1,Georgie Glen,hakekaa kätilö!

Kauden 9 kuvaukset alkavat, kaudet 10 ja 11 vahvistettu

Katsojat hurmannut brittisarja saa jatkoa, sillä yhdeksännen kauden kuvaukset alkavat pian. BBC ilmoitti maaliskuun alussa sarjan faneille ilouutisen, sillä kaudet 10 ja 11 on myös vahvistettu. Kätilöiden ja sisarten elämää seurataan kullakin kaudella kahdeksan jakson verran, perinteinen jouluspesiaalikin jatkuu.

Kätilö Jennifer Worthin muistelmiin perustuva brittisarja kuvaa kätilöiden rankkaa arkea sekä vähävaraisten perheiden yhteisöä 1960-luvun Itä-Lontoossa, Poplarin kaupunginosassa. Kertojana sarjassa toimii näyttelijä Vanessa Redgrave.

Call The Midwife: Xmas 2018 ja Call The Midwife. Alkuperäisidea ja käsikirjoitus: Heidi Thomas. Tuotanto: BBC/Neal Street Production, Britannia, 2018. Kahdeksas kausi on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.