Hyppää pääsisältöön

Tom of Finland – tarina rohkeudesta, rakkaudesta ja suomalaisesta taiteilijasta

Draamaelokuva taiteilija Touko Laaksosesta, joka nousee rohkeilla kuvillaan kansainväliseen menestykseen.
Touko Laaksonen (Pekka Strang) työnsä ääressä. Draamaelokuva taiteilija Touko Laaksosesta, joka nousee rohkeilla kuvillaan kansainväliseen menestykseen. Kuva: Josef Persson / Helsinki-filmi Yle TV1,Pekka Strang,tom of finland

TV1 sunnuntaina 24.3.2019 klo 21.05 - 23.00, uusinta maanantaina 25.3. klo 22.15, Areenassa 30 päivää

Draamaelokuva Tom of Finland (12) on kaunis ja kiehtova kuvaus suomalaisen taiteilijan Touko Laaksosen (Pekka Strang) matkasta kansainväliseen menestykseen.

Dome Karukosken ohjaamassa ja Aleksi Bardyn käsikirjoittamassa elokuvassa Touko palaa jatkosodasta kotiin synkkään ja moralistiseen Suomeen, jossa homoseksuaalisuus on laitonta.

Itseään ja ystäviään huvittaakseen hän alkaa piirtää lihaksikkaita, vapaita, estottomia ja ylpeitä homomiehiä.

Draamaelokuva taiteilija Touko Laaksosesta, joka nousee rohkeilla kuvillaan kansainväliseen menestykseen.
Ruotsalaisnäyttelijä Niklas Hogner näyttelee elokuvassa Tom of Finlandin Kake-hahmoa. Draamaelokuva taiteilija Touko Laaksosesta, joka nousee rohkeilla kuvillaan kansainväliseen menestykseen. Kuva: Josef Persson / Helsinki-filmi Yle TV1,tom of finland

Toukon piirrokset ovat Suomessa vaarallisia, joten hän kätkee ne jopa sisareltaan Kaijalta (Jessica Grabowsky) siitä huolimatta, että sisarukset ovat hyvin läheisiä.

Mainostoimistossa työskentelevä Touko rakastuu tanssija Veli Mäkiseen (Lauri Tilkanen), mutta joutuu salaamaan rakkaussuhteensa.

Veli vannottaa Toukoa etsimään työlleen yleisön ja näin piirrokset kuljettavat Toukon Berliinin kautta Los Angelesiin, jossa hän saa ystäviensä avulla arvostusta taiteelleen. Tom of Finland -taiteilijanimellä signeeratut teokset saavat suuren suosion ja synnyttävät kansanliikkeen.

Ohjaaja: Dome Karukoski. Käsikirjoitus: Aleksi Bardy. Tuotanto: Helsinki-Filmi, Suomi, 2017.

 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.