Hyppää pääsisältöön

Historia: Kielletyn kaupungin salat – matka maailman suurimman palatsin suljettujen ovien taakse

Kiinan Pekingissä sijaitsee yksi ihmiskunnan merkittävimmistä historiallisista ja arkkitehtuurisista ikoneista - Kielletty kaupunki.
Kiinan Pekingissä sijaitsee yksi ihmiskunnan merkittävimmistä historiallisista ja arkkitehtuurisista ikoneista - Kielletty kaupunki. Yle TV1,Historia: Kielletyn kaupungin salat

TV1 maanantaina 18.3.2019 klo 19.00 - 19.50. uusinta lauantaina 23.3. klo 8.05, Areenassa

Kiinan Pekingissä sijaitsee yksi ihmiskunnan merkittävimmistä historiallisista ja arkkitehtuurisista ikoneista – Kielletty kaupunki.

Kielletty kaupunki on maan palatseista mahtavin. Se valmistui 1420 ja on yhä maailman suurin puinen rakennuskokonaisuus ja palatsialue. Alue oli aikoinaan Kiinan keisarien asuinalue ja maan hallintokeskus. Palatsi oli vallan ja vaurauden tyyssija, täynnä mittaamattoman arvokkaita aarteita.

Vuosisatojen ajan Kielletty kaupunki oli kätketty ulkomaailman katseilta. Nykyään palatsialue on avoin yleisölle ja Ming-kauden rakennustekniset oivallukset ovat asiantuntijoiden tutkittavissa.

Brittiläinen dokumentti Historia: Kielletyn kaupungin salat vie maailman suurimman asuinrakennuksen suljettujen ovien taakse. Kuka tämän jättiläismäisen palatsin rakensi? Miten se selvisi läpi vuosisatojen kahakoista ja luonnonmullistuksista kuten maanjäristyksistä?

Kielletyn kaupungin rakentamiseen liittyy arvoituksia, joita tutkijat ja historioitsijat nyt ratkovat.

Secrets of China´s Forbidden City. Tuotanto: Lion TV/Nova/WGBH/Arte, 2017. Lukijana on Tuomo Holopainen.

Keskustele