Hyppää pääsisältöön

Näin seuraat Euroviisuja 2019

Darude ja Euroviisut
Darude ja Euroviisut Kuva: Yle Darude,Eurovision laulukilpailu 2019

Euroviisut järjestetään Israelin Tel Avivissa 14.-18.5. ja kilpailuun osallistuu 41 maata. Suomea edustaa Darude kappaleella Look Away. Semifinaalit ja finaali lähetetään suorina Ylen kanavilla. Darude kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 14.5.

Euroviisut järjestetään nyt 64. kerran Israelin Tel Avivin kansainvälisessä messukeskuksessa. Ensimmäinen semifinaali on 14. toukokuuta, toinen semifinaali 16. toukokuuta ja finaali lauantaina 18. toukokuuta.

Kaikki Euroviisujen juontajat 2019
Assi Azar, Bar Refaeli, Erez Tal ja Lucy Ayoub Kaikki Euroviisujen juontajat 2019 Eurovision laulukilpailu 2019,juontajat

Euroviisushow’n juontavat semifinaaleista finaaliin yhdessä supermalli ja tv-juontaja Bar Refaeli, tv-juontaja ja tuottaja Erez Tal, tv-juontaja ja käsikirjoittaja Assi Azar sekä influensseri ja tv-juontaja Lucy Ayoub.

Suomenkielisenä kommentaattorina toimii Mikko Silvennoinen ja ruotsiksi kommentoivat Eva Frantz sekä Johan Lindroos.

Juontaja Mikko Silvennoinen.
Mikko Silvennoinen juontaa tuttuun tapaan suomenkieliset lähetykset. Juontaja Mikko Silvennoinen. Kuva: Yle / Anton Sucksdorff Eurovision laulukilpailu 2019,Mikko Silvennoinen

Euroviisaat johdattelevat perjantaisin viisutunnelmiin

Euroviisaat valmistautuvat tänäkin vuonna kuutena perjantaina Eurovision laulukilpailuun. Kaikki 41 kappaletta ruoditaan läpi vaihtuvien vieraiden kanssa. Juontajina ovat viime vuosilta tutut Eva Frantz ja Johan Lindroos. Tuttuun tapaan Evalla ja Johanilla on ohjelmassa vieraita, jotka auttavat arviomaan kilpailukappaleita.

5.4. Osa 1/6
Vieraana on 30-vuotias näyttelijä Christoffer Strandberg, joka esiintyy tällä hetkellä Kaupunginteatterin Kinky Boots-musikaalissa, hän on myös UMK:n juontaja, koomikko ja kotoisin Siuntiosta.

12.4. Osa 2/6
Vieraana on 37-vuotias musiikkitoimittaja Kjell Simosas Liljendalista. Hän on myös heavybändi Bob Malmströmin solisti.

19.4. Osa 3/6
Vieraana on 27-vuotias artisti Tika Sevón-Liljegren. Hän on vuoden 2018 X-Factor-voittaja ja asuu Tammisaaressa.

26.4. Osa 4/6
Vieraana on 30-vuotias säveltäjä Andrea Eklund. Hän on kotoisin Närpiöstä, mutta asuu tällä hetkellä Lontoossa ja Tukholmassa. Hän on säveltänyt mm. Muumien taikatalvi -elokuvaan tunnuskappaleen.

3.5. Osa 5/6
Vieraana on 27-vuotias musikaalisesti ja kielellisesti lahjakas tutkija Maïmouna "Maï" Jagne-Soreau. Maïmouna kärsii Stendhalin syndroomasta eli kauniit taideteokset tuottavat hänelle kärsimystä, sydämen tykytystä ja paniikkia. Hän on muuttanut Ranskasta Suomeen muutama vuosi sitten.

10.5. Osa 6/6
Vieraana on 38-vuotias muusikko ja näyttelijä Markus Lytts. Markus oli Daruden ja Sebastian Rejmanin taustalaulajana Uuden Musiikin Kilpailussa. Hän osallistui myös kevään Voice of Finland -kilpailuun.

Euroviisaat aina perjantaisin 5.4. alkaen 18:30 Yle Teema Fem-kanavalla ja klo 21:50 Yle TV2:ssa. Kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa suomeksi tekstitettyinä.

Juontajat Johan Lindroos ja Eva Frantz
Juontajat Johan Lindroos ja Eva Frantz Juontajat Johan Lindroos ja Eva Frantz Kuva: Yle / Anton Sucksdorff Eurovision laulukilpailu 2019,Eva Frantz,johan lindroos

Yle Radio Suomi - Kilpailubiisien esikuuntelut pääsiäisenä

Yle Radio Suomessa kilpailukappaleet käydään läpi pääsiäisenä. Sanna Pirkkalainen ja Radio Suomen lauantaitansseista tuttu radioääni sekä karaoken hallitseva maailmanmestari Toni Laaksonen käyvät kanssanne läpi kaikki 41 kilpailubiisiä. Ensimmäisen semifinaalin kappaleet käydään läpi sunnuntaina 21.4. ja toisen semifinaalin maanantaina 22.4. klo 14 heti uutisten jälkeen.

Tiistai 14.5. Semifinaali 1

Ensimmäinen semifinaali käydään tiistaina 14.5. ja se lähetetään suorana Yle TV2:lla klo 22.00. Darude kilpailee tässä semifinaalissa 16 muun osallistujamaan kanssa: Slovenia, Valko-Venäjä, Tšekki, Montenegro, Kypros, Serbia, Puola, Unkari, Viro, Portugali, San Marino, Islanti, Georgia, Australia, Belgia ja Kreikka. “Viidestä isosta” Ranska ja Espanja sekä isäntämaa Israel esiintyvät ensimmäisessä semifinaalissa ja jatkavat automaattisesti finaaliin.

Yleisöäänien ja kansainvälisten asiantuntijaraatien antamien pisteiden perusteella 10 maata pääsee finaaliin. Suomesta voi äänestää ensimmäisen semifinaalin suosikkia lukuunottamatta Suomen omaa kilpailuesitystä.

Darude ja Sebastian Rejman yleisön edessä Logomon lavalla UMK19 showssa
Biisissä Look Away on selkeä ympäristöteema. Darude ja Sebastian Rejman yleisön edessä Logomon lavalla UMK19 showssa Kuva: Yle / Miikka Varila Darude,Sebastian Rejman,Uuden Musiikin Kilpailu 2019,Suomen Euroviisut 1961-2006 (albumi),Logomo

Torstai 16.5. Semifinaali 2

Toinen semifinaali kisataan torstaina 16.5. ja lähetetään suorana Yle TV2:lla klo 22.00. Torstain semifinaaliin osallistuu 18 maata: Sveitsi, Ruotsi, Irlanti, Itävalta, Moldova, Latvia, Romania, Tanska, Armenia, Albania, Azerbaidžan, Pohjois-Makedonia, Norja, Venäjä, Alankomaat, Kroatia, Liettua ja Malta. “Viidestä isosta” Saksa, Italia ja Iso-Britannia esiintyvät toisessa semifinaalissa ja jatkavat automaattisesti finaaliin.

Yleisöäänien ja kansainvälisten asiantuntijaraatien antamien pisteiden perusteella 10 maata pääsee finaaliin. Suomesta ei voi äänestää toisen semifinaalin kilpailukappaleita. .

Katso YouTubesta kaikki euroviisusemifinalistien esitykset.

Wiwibloggsin keräämällä soittolistalla on tällä hetkellä 33 kilpailukappaletta. Kuuntele Spotifyssa:

Finaali 18.5. Yle TV2 klo 22

Finaali nähdään lauantaina 18.5. ja lähetetään suorana Yle TV2:lla klo 22.00. Finaalissa kilpailee yhteensä 26 musiikkiesitystä.

Suomen edustaja

Suomen euroviisuedustaja on Darude. Darude ja Sebastian Rejman kilpailivat UMK:ssa maaliskuun 2.3. kolmella kappaleella. Biisi nimeltään Look Away vei voiton. Look Away kappaleella feattaa Sebastian Rejman, joka teki alkuperäisen demon kappaleesta. Daruden mielestä kappale sopii erinomaisesti Euroviisujen henkeen. Biisin sanomahan on, että menetämme kaiken kauniin maapallolla, jos emme ala toimia.

.

  • Näin seuraat Euroviisuja 2019

    Hyvä tietopaketti, kuinka seurata kisoja!

    Euroviisut järjestetään Israelin Tel Avivissa 14.-18.5. ja kilpailuun osallistuu 41 maata. Suomea edustaa Darude kappaleella Look Away. Semifinaalit ja finaali lähetetään suorina Ylen kanavilla. Darude kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 14.5.

Uusimmat sisällöt - Euroviisut 2019