Hyppää pääsisältöön

Saattokeikka – lämminhenkinen draamakomedia rajoja rikkovasta ystävyydestä

Kamal ja Veikko päätyvät yhteiselle matkalle kohti Keski-Suomea.
Veikko (Heikki Nousiainen) ja Kamal (Noah Kin). Kamal ja Veikko päätyvät yhteiselle matkalle kohti Keski-Suomea. Kuva: Tuomo Manninen / Solar Films Yle TV1,Heikki Nousiainen,Noah Kin,Saattokeikka

TV1 sunnuntaina 31.3.2019 klo 21.05 - 22.20. uusinta maanantaina 1.4. klo 22.15, Areenassa 30 päivää

Kamal Hussein on 17-vuotias Helsingissä syntynyt maahanmuuttajataustainen poika. Hän asuu Mellunmäessä äitinsä ja isäpuolensa kanssa. Kamal ei pidä isäpuolestaan, joka yrittää ottaa liikaa isän roolia hänen elämässään. Kamalin isä on puolestaan muuttanut jo vuosia sitten Nairobiin, minne Kamal haaveilee muuttavansa.

Vanha ja kiukkuinen Veikko tapaa sattumalta rappukäytävässä Kamalin. Veikko haluaa juhannukseksi mökille, Kamal isänsä luokse Nairobiin. Veikko luulee Kamalia täysi-ikäiseksi ja lupaa maksaa hänelle hyvin autokyydistä mökille. Yhteinen matka alkaa heti.

Kamalilla on mukana rahat ja passi Nairobin matkaa varten, mutta ensin Veikko on vietävä mökille.

Kamal ja Veikko päätyvät yhteiselle matkalle kohti Keski-Suomea.
Kamal ja Veikko päätyvät yhteiselle matkalle kohti Keski-Suomea. Kuva: Solar Films 2016 Yle TV1,Heikki Nousiainen,Saattokeikka

Matkan alussa toisiaan kyräilevät Kamal ja Veikko tutustuvat vähitellen ja huomaavat yllättäviä yhtäläisyyksiä toisissaan. Kamal päätyy selvittämään Veikon ja hänen poikansa välirikkoa. Kamal joutuu lopuksi pohtimaan myös omaa perhettään ja päättämään, haluaako hän sittenkään lähteä pois Suomesta.

Samuli Valkaman ohjaama Saattokeikka on lämminhenkinen draamakomedia erilaisten ihmisten kohtaamisesta ja yhteisestä matkasta kohti Keski-Suomea. Kummallakin matkalaisella on salaisuutensa – ja varsinkin ennakkoluulonsa. Päärooleja näyttelevät Heikki Nousiainen ja rap-artisti Noah Kin.

Saattokeikka on Valkaman kolmas kokopitkä elokuva. Hänen aiemmat elokuvansa ovat Hulluna Saraan sekä palkittu Ei kiitos. Saattokeikan merkittävissä rooleissa esiintyvät myös Mikko Nousiainen ja Saga Sarkola.

Käsikirjoitus: Khadar Ahmed ja Samuli Valkama. Tuotanto: Solar Films Oy, Suomi, 2017.

Lisää ohjelmasta

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.