Hyppää pääsisältöön

Etnogaala 2019 – huippuartistien konsertteja ja vuoden parhaita palkittuja

Frigg-yhtye esiintyy Etnogaalassa tammikuussa 2019
Lavalla Frigg Frigg-yhtye esiintyy Etnogaalassa tammikuussa 2019 Kuva: Yle Frigg,Etnogaala,teeman musiikki

Etnogaalaa 2019 juhlittiin Helsingin Tavastia-klubilla 10. tammikuuta. Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen tilaisuudessa palkittiin vuoden tekijöitä musiikin ja tanssin aloilla sekä nähtiin huippuartistien esiintymisiä.

Koko gaala nähtiin suorana Areenassa ja on katsottavana pysyvästi.

Teeman Yle Live esittää erikseen kolme gaalassa nähtyä konserttia perjantaisin 15.–29.3., ja myös ne ovat jälkikäteen Areenassa pysyvästi.

Tuuletar-yhtye palkittiin Etnogaalassa vuoden kansainvälistyjänä muun muassa seuraavin perustein: "He rakentavat suomalaisen perinteen varaan uudella ja innovatiivisella tavalla ja ovat ehdottomasti vientikelpoisella tasolla. He ovat esiintyneet jo useissa Euroopan maissa sekä Intiassa ja Japanissa. Ja heidän lauluaan Alku on käytetty kansainvälisen tv-hittisarjan Game of Thronesin musiikkina."

Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi on kansainvälisesti tunnetuimpia ja menestyneimpiä suomalaisia nykykansanmuusikoita. Etnogaalassa hän esiintyi ensin soolona ja sen jälkeen jatkoi duo-setillä yhdessä pianisti Timo Alakotilan kanssa.

Kolmannessa Yle Live -konsertissa nähdään Frigg. Kansainvälistä lehdistöä ylisanoihin innostanut kokoonpano palkittiin vuoden kansainvälistyjä -palkinnolla ensimmäisessä Etnogaalassa vuonna 2017.

 • Rajat ovat ihmisen ongelma, kirjallisuus on niistä vapaa

  Rakennukset sortuvat, mutta kirjallisuus on kaikkialla.

  Kirjallisuus on muuttolintujen parvi ja nyt se lentää Helsinkiin. Helsinki Litin lava on hyvä paikka laskeutua, myös uusille sukupolville, kirjoittaa Aleksis Salusjärvi. Helsinki Lit suorana Ylen kanavilla 17.–18.5.2019

 • Teeman kesän 2019 elokuvat

  Leffateemoina mm. westernit, Jean Cocteau ja Jerry Lewis.

  Teema esittää kesällä mm. lännenfilmejä lauantaisin, Jerry Lewisin komedioita ja Jean Cocteaun klassikkoja.

 • Teeman kesä 2019 on länkkärikesä

  Westerneitä klassisesta moderniin lauantaisin.

  Teeman kesä 2019 on länkkärikesä. Lännenfilmejä esitetään joka lauantai-ilta kesäkuun alusta elokuun loppuun: klassikkoja, harvinaisia kulttifilmejä ja kiisteltyjäkin mestariteoksia.

Yle Teema