Hyppää pääsisältöön

Etnogaala 2019 – huippuartistien konsertteja ja vuoden parhaita palkittuja

Frigg-yhtye esiintyy Etnogaalassa tammikuussa 2019
Lavalla Frigg Frigg-yhtye esiintyy Etnogaalassa tammikuussa 2019 Kuva: Yle Frigg,Etnogaala,teeman musiikki

Etnogaalaa 2019 juhlittiin Helsingin Tavastia-klubilla 10. tammikuuta. Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen tilaisuudessa palkittiin vuoden tekijöitä musiikin ja tanssin aloilla sekä nähtiin huippuartistien esiintymisiä.

Koko gaala nähtiin suorana Areenassa ja on katsottavana pysyvästi.

Teeman Yle Live esittää erikseen kolme gaalassa nähtyä konserttia perjantaisin 15.–29.3., ja myös ne ovat jälkikäteen Areenassa pysyvästi.

Tuuletar-yhtye palkittiin Etnogaalassa vuoden kansainvälistyjänä muun muassa seuraavin perustein: "He rakentavat suomalaisen perinteen varaan uudella ja innovatiivisella tavalla ja ovat ehdottomasti vientikelpoisella tasolla. He ovat esiintyneet jo useissa Euroopan maissa sekä Intiassa ja Japanissa. Ja heidän lauluaan Alku on käytetty kansainvälisen tv-hittisarjan Game of Thronesin musiikkina."

Harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi on kansainvälisesti tunnetuimpia ja menestyneimpiä suomalaisia nykykansanmuusikoita. Etnogaalassa hän esiintyi ensin soolona ja sen jälkeen jatkoi duo-setillä yhdessä pianisti Timo Alakotilan kanssa.

Kolmannessa Yle Live -konsertissa nähdään Frigg. Kansainvälistä lehdistöä ylisanoihin innostanut kokoonpano palkittiin vuoden kansainvälistyjä -palkinnolla ensimmäisessä Etnogaalassa vuonna 2017.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa