Hyppää pääsisältöön

Luontoretkellä – ilmiöitä ja ihmeteltävää eläinten maailmasta

Norjalainen dokumenttisarja kertoo mielenkiintoisista luonnontieteellisistä ilmiöistä.
Toimittaja Kari Toft tutustuu sinirinnan soidinmenoihin. Norjalainen dokumenttisarja kertoo mielenkiintoisista luonnontieteellisistä ilmiöistä. Yle TV1,Luontoretkellä

TV1 sunnuntaisin 17.3. - 28.4.2019 klo 7.20 - 8.00, Areenassa

Mikä ohjaa eläinten vaistoja? Mitä aisteja eläimet käyttävät? Entä miksi eläimet leikkivät?

Norjalainen dokumenttisarja Luontoretkellä tarttuu mielenkiintoisiin luonnontieteellisiin ilmiöihin. Jokaisessa jaksossa katsotaan myös aiheeseen liittyviä, luontoharrastajien kuvaamia videoita.

Toimittajana Kari Toftin juontama kuusiosainen sarja seuraa muun muassa sinirintojen soidinmenoja, tekee tuttavuutta lepakoiden kanssa ja liittyy mäyrien seuraan.

Hirvi, villisika, vuohi ja varis kisaavat

Taimen ei ole mikään velttoilija, vaan nopea, ketterä ja voimakas kala. Luontoharrastajien videoissa päästään myös ihastelemaan uljaan taimenen maailmaa.

Eläinten älykkyyttä pohdiskellaan, kun vastakkain ovat hirvi, villisika, vuohi ja varis.

Karin Toft tutkii yhdessä karhututkijan kanssa metsän valtiaan sopeutumiskykyä. Karhu nukkuu talven yli syömättä mitään, mutta mitä sen aivoissa tuolloin tapahtuu.

Ut i naturen. Tuotanto: NRK, Norja, 2016. Sarja on esitetty edellisen kerran Yle Fem -kanavalla vuonna 2018.

 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.