Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Liisan seikkailut ihmemaassa

Kuvassa John Tennielin kuvitusta Lewis Carrollin teoksesta Liisan seikkailut ihmemaassa vuodelta 1865 sekä kuva Tim Burtonin elokuvasta Liisa Ihmemaassa vuodelta 2010.
Kuvassa John Tennielin kuvitusta Lewis Carrollin teoksesta Liisan seikkailut ihmemaassa vuodelta 1865 sekä kuva Tim Burtonin elokuvasta Liisa Ihmemaassa vuodelta 2010. Yle Puhe,Liisa Ihmemaassa,Lewis Carroll,Tim Burton

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Liisan seikkailut ihmemaassa on englantilaisen matemaatikon Charles Dodgsonin alias Lewis Carrollin kirjoittama lastenromaani vuodelta 1865. Alunperin souturetkellä lapsille sepitetystä sadusta on noussut nonsense-kirjallisuuden klassikko. Teoksen suosioista kertoo myös se, että kirja on suomennettu peräti kuusi kertaa.

Liisa seikkailuista ihmemaassa on tehty lukuisia eri elokuvasovituksia. Yksi niistä on Tim Burtonin vuonna 2010 ohjaama ja Johnny Deppin ja Helena Bonham Carterin tähdittämä Liisa Ihmemaassa (Alice in Wonderland).

Jarmo Laitanevan kanssa Carrollin kirjasta sekä Burtonin elokuvasta keskustelevat Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituspäällikkö Sakari Katajamäki sekä Elitisti-verkkolehden kriitikko Juho Liukkonen.

Liisan seikkailut ihmemaassa - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee sinua enemmän, Lewis Carrollin kirja (1865) vai Tim Burtonin ohjaama leffa (2010)? Mihin perustat valintasi? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.

 • Radio Y kertoo aikuistuneen sukupolven tarinaa

  Yle Puheen Radio Y kertoo Y-sukupolvesta

  Radio Y on Yle Puheen uusi 10-osainen ohjelmasarja ihmisistä, jotka ovat syntyneet vuosina 1980-95. He ovat suunnilleen kolmekymppisiä: analogisen lapsuuden, digitaalisen nuoruuden ja diginatiivitaitoja arvostavan aikuisuuden kokeneita. Tähän myös millenniaaleiksi kutsuttuun joukkoon kuuluu Suomessa yli miljoona ihmistä. Ohjelmaa toimittaa vuonna 1982 syntynyt toimittaja, tietokirjailija Aino-Mari Tuuri.

 • Vammaiskultti ei voivottele eikä taputtele olalle, vaan kertoo rohkeasti ja rehellisesti miltä vammaisuus tuntuu

  Vammaiskultti on rehellistä puhetta vammaisuudesta

  Vammaiskultti on Yle Puheen uusi 10-osainen radiosarja, jossa puhutaan siitä, miltä vammaisuus tuntuu. Juontajat Jenniina Järvi ja Julianna Brandt ovat runoilijoita ja taiteilijoita, joille itselleen vammaisuus on osa omaa elämää, mutta jotka eivät elä elämäänsä vamma edellä. Radiosarjassa he laittavat itsensä peliin ja haastavat kuulijan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.