Hyppää pääsisältöön

Etsiväpari Shakespeare & Hathaway – rennot salapoliisit uusien juttujen kimpussa

Rento brittidekkarisarja Etsiväpari Shakespeare & Hathaway kertoo epätavallisista salapoliiseista.
Brittisarjan päärooleja näyttelevät Jo Joyner, Patrick Walshe McBride ja Mark Benton. Rento brittidekkarisarja Etsiväpari Shakespeare & Hathaway kertoo epätavallisista salapoliiseista. Kuva: Gary Moyes / BBC Yle TV1,Etsiväpari Shakespeare & Hathaway

TV1 maanantaista perjantaihin 3. - 17.4.2019 klo 17.10 - 18.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 12.30, Areenassa 22 päivää

Rennot yksityisetsivät Frank ja Luella palaavat ruutuun! Brittisarja Etsiväpari Shakespeare & Hathaway (12) jatkuu toisen tuotantokauden jaksoilla.

Näytelmäkirjailija William Shakespearen kotikaupunki Stratford-upon-Avon tarjoaa idyllisen ja kodikkaan ympäristön etsiville, jotka ovat aina valmiita selvittämään kansalaisten monenkirjavia huolia. Shakespearen kunniaksi sarjaan on ripoteltu viljalti viittauksia klassikkokirjailijaan.

Päärooleissa jatkavat karismaattiset näyttelijät Mark Benton ja Jo Joyner.

Nokkelasta rikossarjasta esitetään alkuillan ohjelmapaikalla kymmenen uutta jaksoa tuoreeltaan, sillä Britanniassa sarjasta nähtiin päätösjakso maaliskuun 8. päivä.

Rento brittidekkarisarja Etsiväpari Shakespeare & Hathaway kertoo epätavallisista salapoliiseista.
Mark Benton ja Patrick Baladi. Rento brittidekkarisarja Etsiväpari Shakespeare & Hathaway kertoo epätavallisista salapoliiseista. Kuva: Gary Moyes BBC Studios 2019 Yle TV1,Etsiväpari Shakespeare & Hathaway

Pikkukaupungissakin voi olla vaarallista

Brittisarjan ensimmäisellä kaudella yksityisetsivän uraansa aloitellut, entinen poliisi Frank Hathaway taisi saada toimistonsa tilit plussan puolelle. Kiitos siitä kuuluu tomeralle yhtiökumppanille Luella ”Lu” Shakespearelle, joka ei malta pitää näppejään erossa etsiväkeikoista.

Toisen kauden aloitusjaksossa Frank ja Luella palkataan etsimään kadonnutta Tim-koiraa, joka on viettänyt hemmoteltua luksuselämää. Lähtikö koira omille teilleen, vai mistä oikein on kyse?

Yhdessä nuoren apulaisensa Sebastian Brudenellin (Patrick Walshe McBride) kanssa yksityisetsivät pähkäilevät muissa jaksoissa muun muassa roolipeliin liittyvää juttua. Sekin tulee selväksi, että yksityisetsivän työ ei pikkukaupungissakaan ole vaaratonta. Liikkeellä on kaksoisolentoja ja joku haluaa lavastaa Frankin ja Luellan rikollisiksi.

Rento brittidekkarisarja Etsiväpari Shakespeare & Hathaway kertoo epätavallisista salapoliiseista.
Sivurooleissa näyttelevät Midsomerin murhista tuttu Annette Badland (oik.) ja Windsorit-sarjan Gillian Bevan. Rento brittidekkarisarja Etsiväpari Shakespeare & Hathaway kertoo epätavallisista salapoliiseista. Kuva: BBC Studios 2019 Yle TV1,Annette Badland,Gillian Bevan,Etsiväpari Shakespeare & Hathaway

Tuttuja brittinäyttelijöitä sarjan sivurooleissa

Etsiväpari Shakespeare & Hathawayn muita roolihahmoja ovat Shakespearen entinen alainen, rikoskomisario Christina Marlowe (Amber Aga) ja ylikonstaapeli Keeler (Tomos Eames), joka ei katso hyvällä yksityisetsivän touhuja. Nuoren Sebastianin ystävä Gloria Fonteyn (Roberta Taylor) pyörittää teatterin puvustamoa.

Toisen kauden sivurooleissa tavataan iso joukko brittisarjoista tuttuja näyttelijöitä. Mukana ovat muun muassa Michael Maloney (Isä Brown, Valkoinen kuningatar), Dominic Coleman (Minkä taakseen jättää, Murha paratiisissa), Ray Fearon (Murha paratiisissa), Denis Lill (Kyläsairaala), Cliff Parisi (Hakekaa kätilö!), David Killick (Midsomerin murhat), Annette Badland (Midsomerin murhat, Outlander), Gillian Bevan (Windsorit), Kate O’Flynn (Doctor Who, Isä Brown), Clare Wille (Sydämen asialla), Patrick Baladi (Toisia naisia), Martina Laird (Casualty), Julia Deakin (Holby cityn sairaala) ja Simon Shepherd (Sydämen asialla),

Mutkattoman etsiväduon fanit odottavat sarjalle kolmattakin kautta, mutta virallista vahvistusta dekkarin jatkosta ei ole vielä saatu.

Shakespeare & Hathaway – Private Investigators. Idea ja käsikirjoitus: Paul Matthew Thompson ja Jude Tindall. Tuotanto: BBC, Britannia 2019.

Keskustele