Hyppää pääsisältöön

Panikointia keski-iän kynnyksellä – Minkälaista on olla viisikymppinen?

Tanskalaiset naiset ja miehet kertovat dokumenttisarjassa keski-ikäisen elämästä.
Chanel ja Flemming löysivät toisensa nettideiteillä. Tanskalaiset naiset ja miehet kertovat dokumenttisarjassa keski-ikäisen elämästä. Yle TV1,Panikointia keski-iän kynnyksellä

TV1 maanantaisin 1. - 22.4.2019 klo 12.00 - 12.30, Areenassa

Minkälaista on olla viisikymppinen? Mitä keholle, mielelle ja elämälle tapahtuu, kun täyttää 50? Taistellako vuosia vastaan vai hyväksyä olotilansa? Saako sielu rauhan vai iskeekö keski-iän kriisi?

Tanskalainen dokumenttisarja Panikointia keski-iän kynnyksellä seuraa naisia ja miehiä, jotka ovat elämän vedenjakajalla.

Joku aloittaa keski-iässä uuden parisuhteen, toinen alkaa tutkia elämän tarjoamia mahdollisuuksia, kun lapsiperhevaiheen jälkeen onkin entistä enemmän omaa aikaa.

Viisikymppisenä saattaa tulla eteen hetkiä, jolloin elämän merkitys on keksittävä uudelleen. Sarjan aloitusjaksossa keski-ikäiset miettivät, mitä tehdä kun lapset muuttavat pois kotoa ja yhtäkkiä aikaa on ylen määrin. Onko nyt viimeinen mahdollisuus elää unelmiaan?

Tanskalaiset naiset ja miehet kertovat dokumenttisarjassa keski-ikäisen elämästä.
Blue ei halua permanenttia ja kukkahametta. Tanskalaiset naiset ja miehet kertovat dokumenttisarjassa keski-ikäisen elämästä. Yle TV1,Panikointia keski-iän kynnyksellä

Keski-ikä on muutosten aikaa, halusipa tai ei. Tanskalaissarjan toisessa jaksossa tutkaillaan, miten toimia elämän risteyskohdassa. Lisätäkö vauhtia vai pitäisikö yrittää rauhoittua?

Sarjan kolmannessa osassa syvennytään keski-ikäisen kehoon ja mieleen. Kuntosali voi piristää, vaikkei se ehkä takaa loputtoman pitkää ikää. Appelsiini-ihoon ja kuiviin limakalvoihin löytyy varmaan ratkaisuja. Entäs hauskanpito ja uudet, nuoret ystävät?

Ikääntyneen iho on ryppyinen, mutta ruiskulla saisi sileämmän ihon. Päätösjaksossa punnitaankin, kannattaako kohottavia ja silottavia hoitoja kokeilla vai tyytyä luonnolliseen itseensä? Onko suhtautuminen ikään ylipäätään nyt erilaista kuin aikaisemmin? Onko viisikymppinen sittenkin uusi kolmekymppinen?

Panik før lukketid. Tuotanto: DR, Tanska, 2018. Dokumenttisarja on esitetty edellisen kerran Yle Fem –kanavalla 2019.

Keskustele