Hyppää pääsisältöön

Ravit palaavat Ylelle – ohjelmasarja laajentaa Ylen hevosurheilutarjontaa

ravihevonen juoksee maaliin, ohjastaja tuulettaa
Johan Untersteiner ohjasti Pastore Bobin voittoon vuoden 2018 Finlandia-ajossa. Hevonen on kutsuttu myös tämän vuoden Finlandiaan. ravihevonen juoksee maaliin, ohjastaja tuulettaa Kuva: Hippos / Ilkka Nisula ravihevoset,Finlandia-ajo,Vermon ravirata

Ravit palaavat Ylelle vuosien tauon jälkeen. Yle ja Suomen Hevosurheilulehti Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen neljästä ohjelmasta vuonna 2019. Ohjelmat suunnataan laajalle hevosista ja raveista kiinnostuneelle yleisölle.

Raviurheilun ystäville on luvassa neljä vuoden 2019 keskeistä ravitapahtumaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa. Ohjelmasarjan aloittaa Vermossa 4.5. järjestettävä Finlandia-ajo. Seuraava kohokohta on Mikkelin St. Michel -ravit 21.7. Syksyllä Vermossa ravataan EM-ravit (12.10.) sekä Vermossa ja Seinäjoella Kavioliiga Grand Prix -tapahtumat (16.11.).

“Ohjelmasarja raveista laajentaa hienolla tavalla Ylen tarjontaa hevosurheilusta. Olemme jo pidemmän aikaa suunnitelleet sisältöjä raviurheilusta, ja onkin jännittävää päästä tekemään perinteistä lajia aivan uudella tavalla”, sanoo Ylen urheiluoikeuksista vastaava päällikkö Roope Portman.

Noin tunnin mittaiset ohjelmat nostavat esille hevosia, persoonia ja tarinoita – kaiken sen ajan ja vaivan, jota hevosten hyvinvointiin käytetään. Sisältö luodaan niin, että lajia ymmärtämätönkin pysyy kärryillä.

“Raviurheilun mahdollisimman laaja näkyvyys kiinnostaa meitä. Tässä on tilaisuus tavoittaa lajille uusia kohderyhmiä”, iloitsee Suomen Hevosurheilulehti Oy:n vastaava toimitusjohtaja Jukka Ahonen.

Ylellä on Hevosurheilu-lehden kanssa sopimus tämän vuoden ohjelmista ja sen lisäksi etuosto-oikeus ohjelmaan kausille 2020–2021. Ohjelmasisällön tuottaa Storyteam Film & Television.

Suomessa on 74 400 hevosta ja hevosala työllistää osa- ja kokoaikaisesti 15 000 henkeä. Raviurheilun harrastajia ja seuraajia on yhteensä 220 000. Raveja järjestetään joulua lukuun ottamatta vuoden jokaisena päivänä ympäri Suomen.