Hyppää pääsisältöön

KOURA palkitsi vuoden 2018 parhaita ohjelmia

KOURA-palkinnot
KOURA-palkinnot KOURA

Koulutusrahasto KOURA jakoi KOURA-palkinnot ja kunniamaininnat kuudessa sarjassa vuoden 2018 parhaille televisio-, radio- ja verkkosisällöille. Palkinnoista kilpailivat Yleisradion, MTV:n ja Mediahub Helsinki Oy:n kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt.

  • Dokumentit ja journalistiset sisällöt -sarjan pääpalkinnon sai Yle Radio 1:n dokumentti Olga – pakolainen 1918.
  • Draamat ja Fiktiot -sarjan pääpalkinnon sai Yle Radio Suomen musiikillinen draamasarja Itkisitkö onnesta – tarina Gösta Sundqvistista.
  • Kulttuurisisällöt-sarjan pääpalkinnon sai Yle Klassisen verkkokokonaisuus Musiikin kevät 1918 – kohtaloita sisällissodan Suomessa.
  • Lapsille ja nuorille suunnattujen sisältöjen sarjan pääpalkinnon sai Nuorisomedian YleX Music – Youtube.
  • Uutis-, urheilu- ja ajankohtaissisältöjen sarjan pääpalkinnon sai Yle Urheilun MM-futis 24h
  • Viikoittaiset ja sarjamuotoiset asiaohjelmat -sarjan pääpalkinnon sai Yle TV1:n dokumenttisarja Tehtaan sankarit.

Kategoriapalkintojen lisäksi KOURA jakoi kaksi erikoispalkintoa. Palkinnot saivat Ylen toimittaja Sara Rigatellin juttukokonaisuus seksuaalisesta ahdistelusta ja MTV Urheilun toimittaja Timo Innasen juttusarja suomalaisessa naisurheilussa esiintyvästä seksuaalisesta häirinnästä.

Vuoden sivistysteko -palkinnon valitsi ja jakoi KOURAn ulkopuolelta Gummeruksen toimitusjohtaja ja kustantaja Anna Baijars. Palkinnon sai Yle Radio 1:n ohjelma Horisontti.

Tunnustukset jaettiin Helsingissä Valkoisessa salissa 21.3.2019.

KOURA-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot. Palkintoina jaettiin yhteensä 167 000 euroa, palkittuja ohjelmantekijöitä oli yhteensä 120. Ehdokkaina oli 210 sisältötuotetta.

Kaikki KOURA-palkitut koulutusrahasto KOURAn sivuilla.

Lisätietoja:
KOURAn palkintolautakunnan puheenjohtaja Raimo Lång, p. 040 830 7990, raimo.lang@yle.fi

Yli 30 vuotta ohjelmantekijöiden koulutusta, stipendejä ja palkintoja jakaneen rahaston historiaan ja toimintaan voit tutustua täällä: www.koulutusrahastokoura.fi

Vuonna 1985 perustettu KOURA on Yleisradion ja MTV3:n sekä Suomen Journalistiliiton, Suomen Lavastajain Liiton, Suomen Muusikkojen Liiton ja Suomen Näyttelijäliiton muodostama koulutusrahasto, jonka varat tulevat Yleisradion ja MTV:n vakinaiselle henkilöstölle maksetuista tekijänoikeuskorvauksista. Näitä Kopiostolta tulevia varoja KOURA käyttää myöntämällä stipendejä, projektirahoja ja vuosittaiset KOURA-palkinnot.