Hyppää pääsisältöön

Voiko repun tutkia tai kännykän takavarikoida? Testaa tiedätkö, mitä opettaja saa tehdä!

Kuvassa on opettajan näköinen mieshenkilö, joka osoittaa sormella eteenpäin. Taustalla olevassa liitutaulussa on mm. veitsen, puhekuplan ja kännykän kuva.
Kuvassa on opettajan näköinen mieshenkilö, joka osoittaa sormella eteenpäin. Taustalla olevassa liitutaulussa on mm. veitsen, puhekuplan ja kännykän kuva. Kuva: Shutterstock, Mikko Lehtola / Yle opettajat,koulut,Yle Oppiminen,kuri,testit,vanhempainilta

Kouluissa tulee vastaan monenlaisia tilanteita, joihin opettajan pitää puuttua. Ole opettaja ja testaa tiedätkö, mitä seuraavissa tapauksissa voit tehdä.

Kyselyn asiantuntijoina ovat olleet Opetushallituksen lakimiehet Sanna Haanpää ja Laura Francke.

Vanhempainilta

Tämä juttu on osa Vanhempainilta – kysymyksille, jotka jäivät kysymättä -verkkosarjaa. Jokaisessa osassa keskustelua herättävää koulumaailman kysymystä käsitellään ratkaisujen kautta.

 • 4. osa: ¡Hogar, dulce hogar!

  Paikan ilmauksia, olla-verbejä, historiaa.

  Tässä osassa opit kysymään tietä ja paikan ilmauksia. Kieliopissa opiskellaan muun muassa olla-verbi merkityksessä "sijaita, olla jossakin": estar – hay. Lisäksi tutustutaan Espanjan historiaan 1500-luvulle saakka.

 • Vihdoinkin mä oon mä

  Joonatan on 28-vuotias transmies.

  Transmies Joonatan kertoo millaista on tulla vihdoin kohdatuksi sellaisena kuin on, miehenä

 • Mediataitoja kouluun

  Mediataitoja kouluun

  Mediakompassi-kokonaisuus koostuu kolmesta eri ohjelmasarjasta, joista ensimmäinen on tarkoitettu alkuopetukseen, toinen alakouluun ja kolmas yläkouluun ja lukioon.