Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Eläinvauvat – tarinoita sisukkaista eläinpienokaisista

Dokumenttisarja hellyttävistä poikasista, jotka varttuvat vaativissa elinympäristöissä.
Vuoristojen pienokaiset, myskihärän vasikat. Dokumenttisarja hellyttävistä poikasista, jotka varttuvat vaativissa elinympäristöissä. Kuva: BBC 2016 Yle TV1,Avara luonto: Eläinvauvat

TV1 lauantaisin 6. - 20.4.2019 klo 18.45 - 19.40, uusinta sunnuntaisin klo 8.05, Areenassa

Ensimmäiset kuukaudet ovat ratkaisevinta aikaa minkä tahansa eläimen elämässä. Jokainen päivä tuo uusia haasteita ja sattumuksia.

Kolmiosainen luontodokumenttisarja Avara luonto: Eläinvauvat vie keskelle nuorten eläinten hellyttävää, mutta haasteita täynnä olevaa maailmaa. Miten sisukkaat eläinpienokaiset selviytyvät ja menestyvät planeettamme kolmessa erilaisessa, kauniissa mutta vaativassa elinympäristössä?

Sarjan aloitusjaksossa lähdetään Afrikan laajoille savanneille, joissa nuorilla eläimillä on vastassaan huippusaalistajia. Kilpailu on kovaa alueella, josta löytyvät maailman suurimmat kasvinsyöjät ja vaarallisimmat pedot.

Dokumenttisarja hellyttävistä poikasista, jotka varttuvat vaativissa elinympäristöissä.
Gepardin poikasesta varttuu savannien kiitäjä. Dokumenttisarja hellyttävistä poikasista, jotka varttuvat vaativissa elinympäristöissä. Kuva: Villiers Steyn / BBC Yle TV1,Avara luonto: Eläinvauvat

Monet vesien eläimet syntyvät maalla, ja jo veteen siirtyminen sekä ensimmäiset uinnit voivat koitua ongelmaksi. Sarjan toisessa jaksossa seurataan, kuinka vesieläinten poikasten pitää selviytyä petollisilla rannikoilla ja vaarallisissa virroissa.

Päätösjaksossa liikutaan vuoristojen kivikkoisessa ja vaarallisessa ympäristössä, jossa äärimmäiset olosuhteet ja niukka ravinto koettelevat eläinpienokaisia.

Poikaset ovat sinnikkäitä ja eri lajeille on kehittynyt hyviä selviytymiskeinoja, jotka on opittava nopeasti. Jos tarkkailee alati valppaana ympäristöään eikä anna periksi vastoinkäymisissä, voi selviytyä.

Animal Babies. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia, 2016. Lukijana on Jarmo Heikkinen.

Dokumenttisarja hellyttävistä poikasista, jotka varttuvat vaativissa elinympäristöissä.
Vesistöjen pienokainen, grönlanninhylje Vienanmerellä. Dokumenttisarja hellyttävistä poikasista, jotka varttuvat vaativissa elinympäristöissä. Kuva: Vladimir Melnik / BBC Yle TV1,Avara luonto: Eläinvauvat
Keskustele