Hyppää pääsisältöön

FTW:n turnaukset jatkuvat huhtikuussa

FTW:n Aleksi Koli eli MrJallu101.
Aleksi " MrJallu101" Koli jatkaa FTW:n puikoissa. FTW:n Aleksi Koli eli MrJallu101. FTW

E-urheilu ja kilpapelaaminen ovat tällä hetkellä kovassa nosteessa Yleisradiossa. Yle e-urheilu lähettää suomeksi selostettuja turnauksia maailmalta ja Yle FTW tarjoaa kaikille taitotasosta riippumatta mahdollisuuden tulla pelaamaan oman idolin ja jo menestystä keränneiden joukkueiden kanssa eri pelien turnauksiin.

FTW:n jokaisessa lähetyksessä nähdään selostettua kilpailumuotoista pelaamista, missä sekä katsojista taitavimmat että tubesta ja pelikentiltä tutut kasvot pelaavat keskenään. Kevään aikana järjestetään kolme turnausta.

Aloitamme kevään FTW-turnaukset Rainbow Six Siegellä huhtikuun ensimmäiselle viikolla. Karsintoja pääsee seuraamaan nyt ensimmäistä kertaa Yle e-urheilun Twitch-kanavalta. Turnauksen finaali lähetetään myös Yle Areenassa.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege

  • Julkaisija: Ubisoft (2015)
  • Alustat: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Rainbow Six Siege on FPS-peli, jossa kaksi viiden pelaajan tiimiä ottaa yhteen erilaisissa pelimuodoissa [pommin purku, panttivangin pelastus ja alueen valtaus], joista pommin purku on ainoa competitive -mode.

Peli on hyvin samantyylinen kuin Counter Strike, mutta Siegessä on enemmän kolmiuloitteisuutta. Lähes jokainen seinä ja lattia on tuhottavissa. Lisäksi pelissä on uniikit operaattorit joista pelaaja voi vapaasti valita sen mukaan, mikä heille sopii ja mikä auttaa heidän tiimiään parhaiten kierroksen voittamisessa.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege on Ubisoftin kehittämä ja julkaisema ensimmäisen persoonan taktinen ammuntapeli.
Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege on Ubisoftin kehittämä ja julkaisema ensimmäisen persoonan taktinen ammuntapeli. FTW,Rainbow Six

Turnaus tehdään yhteistyössä R6S Suomi -yhteisön kanssa. R6S Suomi Discord perustettiin noin kaksi vuotta sitten. Tarkoituksena oli alunperin kasvattaa "Suomi siege" -skeneä ja Suomi-liigaa. Tavoitteena heillä on tulevaisuudessa olla Suomen virallinen ja kovin kilpasarja. Yksi järjestäjistä on Atte "Salt" Virtanen, joka on toiminut R6S-ammatilaisjoukkueen managerina yli vuoden ajan.

– Aikaisemmin ”Moti On Gaming” nimellä tunnettu tiimi liittyi Nyyrikkiin viime syksynä, ja nyt pelaamme Euroopan haasteliigassa (toiseksi kovatasoisin sarja). Oma kokemukseni pelaajana on alkanut pelin julkaisusta lähtien ja on jatkunut siitä asti, taukoja laskematta. Managerina toimiminen on kuitenkin ohjannut keskittymiseni itse pelaamisen ulkopuolelle, ja pidän päätöstäni hyvänä. Esports on yli sadan miljardin dollarin ala, ja kasvu on huimaa. Olemme pelanneet Challenger Leagueta hetken nimellä KKona KKopteri, eli ex-Nyyrikki. Uuden organisaatiomme nimi on nyt Team GoSkilla, Virtanen kertoo.

Suomalaiset ammattilaispelaajat ovat pärjänneet todella hyvin ja menestystä on tullut kansainvälisissä ammattilaisliigoissa.

– Suomessa pelissä on huipputasolla menestytty erittäin hyvin. Tällä hetkellä Euroopan Pro Leaguessa pelaa jopa kahdeksan suomalaista. Yhteensä neljästäkymmenestä EU PL:n pelaajasta 20% on siis suomalaisia.
Organisaatiot joita he edustavat ovat Mousesports, G2 Esports ja Team Secret.

– Peli amatööritasolla ei ole tullut tarpeeksi esille. Pelin suosio on hyvässä kasvussa ja täten tarvitsemme enemmän turnauksia Suomessa järjestettäviin tapahtumiin, jotta scenen semi-pro taso kasvaisi.
Onneksi Ubisoft Nordic on tullut tukemaan online turnauksillaan, ja Siege Finland Discordin järjestämää Suomiliigaa on pelattu jo pari kautta, Virtanen jatkaa.

Turnaukset järjestetään yhteistyössä suomalaisten peliyhteisöjen kanssa

FTW:n Rainbow Six Siege -turnaus on jatkoa viime syksyn erittäin hyvin onnistuneelle yhteistyölle R6S Suomi -yhteisön kanssa. Syksyllä FTW:n kokoama all stars -joukkue otti tv-finaalissa yhteen karsinnat voittanutta Nyyrikkiä vastaan ja lopputuloksena oli viihdyttävä ottelu, jonka voittajaksi kruunattiin Nyyrikki. (Team GoSkilla)

– Tällä kertaa ex-Nyyrikki on valmiina finaalissa all-stars tiimin sijasta, ja puolustaa titteliään turnauksen karsinnoista nousevaa joukkuetta vastaan. Mielenkiintoisen tästä tekee se, että on turnauksessa on mukana joukkueita joissa pelaa tunnettuja tubettajia/striimaajia. Jos haluat tietää miten heidän käy, kannattaa pitää silmällä karsintoja ja finaalia, mikäli heistä on kukistamaan scenen kovimmat amatööritiimit, Virtanen kehottaa.

FTW:n turnaukset ovat kaikille avoimia, ei haittaa vaikka olisit vielä ruohonjuuritason pelaaja. Nyt rohkeasti joukkue kasaan! Kaikki tarvittavat ohjeet löytyvät FTW:n Discordista.

Twitch: yleEurheilu

Ilmoittaudu mukaan!