Hyppää pääsisältöön

Jos laulu alkaa sanoilla Hei höpönassu, niin voiko sen ottaa vakavasti? Kyllä voi, asialla Ville Äs

Juha Pekka Sillanpää, Noora Louhimo ja Laura Närhi
Juha-Pekka Sillanpää, Noora Louhimo ja Laura Närhi Levylautakunnan vieraina Juha Pekka Sillanpää, Noora Louhimo ja Laura Närhi Kuva: Tero Ylioja / Yle Levylautakunta,Noora Louhimo,Laura Närhi

Kuusi mielenkiintoista levyuutuutta Noora Louhimon, Laura Närhin ja Juha-Pekka Sillanpään pohdiskeltavina. Puhetta johtaa Hanna Pakarinen.

Tulos

1. Ville Äs: Höpönassu (Ville Salminen) 26 pistettä

Musiikissa runsaasti korvakarkkia, hieno tulkinta, pysäyttävä, vei tiloihin... Muun muassa Maija Vilkkumaan ja Antti Tuiskun taustabändissä soittanut Ville Äs julkaisee pitkän valmistelun jälkeen levyllisen soolomusiikkia. Biisin sanoitus nosti lautakunnan kulmakarvoja, mutta Ville itse on sitä mieltä, että Höpönassu-sanaa kuullaan nykyään aivan liian harvoin!

2. Emeli Sande: Sparrow (E. Sande) 24 pistettä

Skotlannissa kasvaneen kolmikymppisen laulajatähden uusi single erottuu vertaistensa joukosta. "Ei näitä yleensä ihan näin tehdä". Marssirytmi, gospelkuorot ja upea laulusoundi, mutta jäikö vai jätettiinkö taustabändi turhankin paljon taustalle? Lisäpisteet siitä, että näinkin mahtipontisen laulun aiheena oli varpunen, ei kotka tai albatrossi.

3. Eroma: Pois pois pois (V. Eroma - S. Törmä - S. Tamminen) 21 pistettä

Viime vuoden lopulla ensisinglensä julkaissut, aiemmin lauluyhtye Viidessä vokaalitaituruuttaan esitellyt Eroma kertoo tarinan ulkopuolisuudesta. Näppärä sanoituskoukku Sabrinan Boysista herätti huomion ja jäi mieleen. Teksti oli alakuloinen ja jätti samanlaisen tunnelman ehkä myös kuuntelijan mieleen. Toisaalta laulun tilanne on varmasti samaistuttava.

4. Jani Forsman: Vielä tänään (M. Ikonen - H. Hatakka) 20 pistettä

Pitkäaikainen Jani ja Jetsetters -yhtyeen solisti luo nyt soolouraa. Komeasti toteutettu iskelmä, laadukasta soundia, mikä ei nykyiskelmässä enää itsestäänselvyys ole. Tarkemmin kuunneltuna basisti on vähällä varastaa shown!

5. Merta: Liitos (J. Kauppinen - A. Sihvonen - O. Mäkelä) 18 pistettä

Uusi keravalainen omien sanojensa mukaan iskelmämetallia soittava yhtye. Ehkä juuri tuo itse keksitty tyyli aiheutti ongelmia lautakunnalle, solistin osuus jäi turhan hennoksi raskaan taustan yhteydessä, toisaalta ehkä se juuri on se tapa erottautua.

6. Rob Thomas: One Less Day (Dying Young) (R. Thomas - B. Walker) 10 pistettä

Floridan auringosta ponnistaa jo 90-luvulla Matchbox 20 -yhtyeessä tähdeksi noussut Thomas. Viimeisen päälle ammattitaitoisesti toteutettu hittityrkky jätti lautakunnan todella kylmäksi. Aitouden puute ja väkisinyrittäminen kuului kauas.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi