Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Maailmojen sota

Kuvassa H.G. Wellsin Maailmojen sota tieteisromaanin kannesta sekä Steven Spielbergin samannimisestä elokuvasta.
Kuvassa H.G. Wellsin Maailmojen sota tieteisromaanin kannesta sekä Steven Spielbergin samannimisestä elokuvasta. Yle Puhe,Steven Spielberg,Maailmojen sota,Maailmojen sota,H. G. Wells

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Maailmojen sota on H. G. Wellsin vuonna 1898 julkaistu tieteisromaani, joka kertoo marsilaisten hyökkäyksestä Maahan. Tänä päivänä ajatus tuntuu jo vanhentuneelta, mutta Wellsin kirja on yksi tieteiskirjallisuuden kulmakivistä.

Kirjasta on tehty lukuisia sarjakuvia, kuunnelmia ja elokuvia. Yksi niistä on Tom Cruisen tähdittämä ja Steven Spielbergin vuonna 2005 ohjaama leffasovitus.

Jarmo Laitanevan kanssa Wellsin kirjasta ja Spielbergin elokuvasta keskustelevat Episodi- ja Film-O-Holic-verkkojulkaisuun kirjoittava Jesse Raatikainen ja sarjakuvataiteilija Petri Hiltunen.

Maailmojen sota - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee enemmän, H. G. Wellsin vuonna 1898 kirja vai Steven Spielbergin vuonna 2005 leffa? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Kirja (H.G. Wells)
71% (55 ääntä)
Leffa (Steven Spielberg)
29% (22 ääntä)
Ääniä yhteensä: 77
Kommentit