Hyppää pääsisältöön

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Maailmojen sota

Kuvassa H.G. Wellsin Maailmojen sota tieteisromaanin kannesta sekä Steven Spielbergin samannimisestä elokuvasta.
Kuvassa H.G. Wellsin Maailmojen sota tieteisromaanin kannesta sekä Steven Spielbergin samannimisestä elokuvasta. Yle Puhe,Steven Spielberg,Maailmojen sota,Maailmojen sota,H. G. Wells

Hienoja kirjoja ja upeita elokuvia on maailma täynnä. Mutta monestako upeasta kirjasta on onnistuttu tekemään hieno elokuva? Sitä selvittää Yle Puheen ohjelmasarja Kirja vs. Leffa.

Maailmojen sota on H. G. Wellsin vuonna 1898 julkaistu tieteisromaani, joka kertoo marsilaisten hyökkäyksestä Maahan. Tänä päivänä ajatus tuntuu jo vanhentuneelta, mutta Wellsin kirja on yksi tieteiskirjallisuuden kulmakivistä.

Kirjasta on tehty lukuisia sarjakuvia, kuunnelmia ja elokuvia. Yksi niistä on Tom Cruisen tähdittämä ja Steven Spielbergin vuonna 2005 ohjaama leffasovitus.

Jarmo Laitanevan kanssa Wellsin kirjasta ja Spielbergin elokuvasta keskustelevat Episodi- ja Film-O-Holic-verkkojulkaisuun kirjoittava Jesse Raatikainen ja sarjakuvataiteilija Petri Hiltunen.

Maailmojen sota - kirja vai leffa?

Kumpi puhuttelee enemmän, H. G. Wellsin vuonna 1898 kirja vai Steven Spielbergin vuonna 2005 leffa? Kerro mielipiteesi, parhaat kommentit otetaan mukaan ohjelmaan.

Keskustelu sulkeutuu 31.12.2019.
Keskustele
 • Hiihdon juhlaa Yle Puheella

  Rukan maailmancup suorana Yle Puheelta

  Kuusamon Rukalla kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin 29.11. - 1.12. kaikissa pohjoismaisissa hiihtolajeissa. Viikonlopun aikana luvassa on kaikkiaan 11 osakilpailua. Yle Puhe radioi kaikki kisatapahtumat.

 • Suomalaista jalkapallohistoriaa suorana Yle Puheessa

  Jalkapallohistoriaa Yle Puheessa

  Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa perjantaina 15.11. Helsingissä EM-karsintaottelussa Liechtensteinin. Voittamalla ottelun, Suomi pääsee ensimmäistä kertaa miesten jalkapallon arvokisojen lopputurnaukseen. Historiallinen ottelu kuullaan suorana Yle Puheessa klo 19 alkaen.

 • Yle Puheen Nenäpäivän Käsityömaraton - käsitöitä ja käkätystä kellon ympäri

  Yle Puheen Käsityömaraton Nenäkulmassa ma 4.11. klo 10-22

  Yle Puheen Nenäpäivän Käsityömaratonissa pannaan puikot viuhumaan ja koukut kihisemään maailman lasten hyväksi! Jenny “Puikko” Lehtisen ja Kati “Koukku” Keinosen seurassa yhdistetään kolme maailman parasta asiaa: käsityöt, hauskanpito ja hyvän tekeminen! Maanantaina 4.11. klo 10-22 Yle Puheen ompeluseura valtaa Nenäkulman (Aleksanterinkatu 19, Helsinki).

 • Puikko ja Koukku - Käsityöt valtaavat Yle Puheen!

  Puikko ja Koukku - keskusteluja käsitöiden äärellä.

  Käsityövallankumous on vihdoin rantautunut myös radioon! Suomen ensimmäinen käsitöihin keskittyvä radio-ohjelma Puikko ja Koukku starttaa torstaina 17.10. klo 15 Yle Puheessa ja Yle Areenassa.