Hyppää pääsisältöön

Mrs Wilson

Tositarinaan pohjautuva minisarja kertoo tarinan, jossa totuus muuttuu hetkessä valheeksi ja valheet todellisuudeksi,
Ruth Wilson näyttelee brittisarjassa omaa isoäitiään Alison Wilsonia. Tositarinaan pohjautuva minisarja kertoo tarinan, jossa totuus muuttuu hetkessä valheeksi ja valheet todellisuudeksi, Kuva: Peter Marley / Snowed-In Productions Yle TV1,Ruth Wilson,Mrs Wilson

TV1 tiistaisin 9. - 23.4.2019 klo 19.00 - 20.00, Areenassa 90 päivää

Lontoossa 1940-luvulla nuori Alison (Ruth Wilson, The Affair) palkataan konekirjoittajaksi Britannian salaiseen palveluun. Hän tutustuu kirjallisesti lahjakkaaseen mieheen Alexander "Alec" Wilsoniin (Iain Glen, Jack Taylor, Game of Thrones). Tarinat yhdistävät heitä, ja rakkaus roihahtaa.

Pian Alison, nyt rouva Wilson, kasvattaa kahta pientä poikaansa sodan varjostaessa perheen elämää. Samaan aikaan Alexander, salaisen palvelun agentti, määrätään outoon peitetehtävään.

Tositarinaan pohjautuva, kolmiosainen brittiläinen minisarja Mrs Wilson (12) kertoo siitä, miten totuus muuttuu hetkessä valheeksi ja valheet todellisuudeksi.

Tositarinaan pohjautuva minisarja kertoo tarinan, jossa totuus muuttuu hetkessä valheeksi ja valheet todellisuudeksi,
Alexander Wilsonia näyttelee Iain Glen. Tositarinaan pohjautuva minisarja kertoo tarinan, jossa totuus muuttuu hetkessä valheeksi ja valheet todellisuudeksi, Kuva: Steffan Hill / Snowed-In Productions Yle TV1,Mrs Wilson

Mikä on totta, mikä valhetta?

Tarinan nykyhetki sijoittuu 1960-luvulle. Perheen pojat ovat varttuneet ja Alexander kirjoittaa yhä innokkaasti agenttiromaaneitaan. Eräänä päivänä maailma romahtaa: Alec menehtyy sairauskohtaukseen. Alisonin suru on pohjaton.

Sitten ovikello soi.

Ovella on tuntematon nainen, joka väittää olevansa Alecin vaimo, rouva Gladys Wilson (Elizabeth Rider). Tilanne on epätodellinen eikä Alison, rouva Wilson itsekin, saata uskoa korviaan. Voisiko naisen väite olla totta?

Alison päättää salata tapahtuneen pojiltaan. Hän penkoo epätoivoisesti menneisyyttä, saadakseen takaisin edes osan kadottamastaan mielenrauhasta. Kuinka voi rakastaa toista ihmistä niin paljon, vaikka tietää hänestä niin vähän. Saako Alison koskaan selville totuutta miehensä elämästä?

Ruth Wilson näyttelee isoäitiään

Pääroolin esittäjä, Golden Globe -palkttu Ruth Wilson näyttelee omaa isoäitiään Alison Wilsonia draamasarjassa, joka on kertomus perheen salaisuuksista ja vakoilusta. Iaian Glenin esittämä Alexander Wilson on Ruthin isoisä.

Minisarja perustuu Tim Crookin kirjaan The Secret Lives of a Secret Agent: The Mysterious Life and Times of Alexander Wilson. Kirja kertoo epätavallisen miehen ja hänen läheistensä tarinan.

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät Fiona Shaw (MI6-päällikkö Coleman), Keeley Hawes (Dorothy), Patrick Kennedy (Dennis Wilson), Calam Lynch (Gordon Wilson), Otto Farrant (Nigel Wilson), Anupam Kher (Shahbaz Karim), Barbara Marten (Alisonin äiti rouva McKelvie), Wilf Scolding (Mike) ja Ian McElhinney (isä Timothy).

Mrs Wilson. Käsikirjoitus: Anna Symon. Ohjaus: Richard Laxton. Tuotanto: Snowed-In Productions, BBC, Masterpiece, Britannia, 2018.

Keskustele