Hyppää pääsisältöön

Kysy muovin lajittelusta – vastauksia Radio Suomessa maanantaina 15.4. klo 18 alkaen

"Tääkin vielä!" Kysy muovin lajittelusta. I love muovi - lajittelu on ratkaisu.
"Tääkin vielä!" Kysy muovin lajittelusta. I love muovi - lajittelu on ratkaisu. muovijäte,I love muovi

Joskus tuntuu siltä, ettei pieni ihminen pysy mukana maailman haasteissa. Nyt pitäisi opetella muovia lajittelemaan. Ainako tulee jotakin uutta? Vastahan sitä totuteltiin biojätteiden kanssa puljaamaan.

Kun kyseessä on suomalainen kiertotalous, voit olla aidosti osa ratkaisua pienillä arkisilla teoillasi – lajittelemalla kotitaloutesi pakkausmuovit kiertoon ja uusiksi muovituotteiksi.

Jos et ole vielä aloittanut muovin lajittelua, kerro mikä askarruttaa

Tiesitkö, että moni kodin arkinen muoviroska kelpaisi raaka-aineeksi? Esimerkiksi jogurttipurkeista voi tehdä uusiomuovia, josta edelleen tiskiharjoja, terassilautoja tai vaikka koruja. Suomalaiset ovat paperin ja biojätteen lajittelussa ihan huippuhyviä, mutta muovin kierto sakkaa. Kysy ja keskustele - mikä sinua askarruttaa muovissa ja sen lajittelussa.

Studiossa asiantuntijavieraina Maija Pohjakallio VTT:stä, Jaana Lindeman Rinki OY:stä sekä Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä. Juontajina Eve Mantu ja Olga Ketonen.

Radio Suomen muovi-ilta maanantaina 15.4. klo 18–21. Suoran lähetyksen puhelinnumero 0203-17600. Puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min.Kommenttikenttä on tarkoitettu kotitalouksien muovinlajittelua koskeville kysymyksille, ja se on avoinna 14.4.2019 asti. Tarkistamme lähetetyt kysymykset ennen niiden julkaisemista.
EDIT: Kommenttikenttä suljettu 15.4.2019

Kommentit