Hyppää pääsisältöön

Laulun voima -yhteislauluillassa valon ja varjon lauluja - suora radiolähetys Oulun tuomiokirkosta maanantaina 8.4.

Kuvassa Pohjankartanon yläasteen kuoro, kuvattu ulkona puiden katveessa
Pohjankartanon yläasteen kuoro Kuvassa Pohjankartanon yläasteen kuoro, kuvattu ulkona puiden katveessa Kuva: Pohjankartanon yläasteen kuoro Lapsi- ja nuorisokuorot,Pohjankartanon koulu

Maanantai-iltana 8.4.2019 Oulun tuomiokirkossa ja Yle Radio 1:ssä lauletaan yhdessä reilun tunnin ajan lauluja, jotka kertovat elämisen iloista, peloista ja vaivoista, rakkaudesta, askelten horjumisesta, valosta ja toivosta. Laulun voima -yhteislauluilta alkaa klo 18.00.

Yle Radio 1 lähettää tapahtuman suorana lähetyksenä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja kaikki ovat tervetulleita! Radioinnin vuoksi yleisöä pyydetään tulemaan paikalle hyvissä ajoin, mielellään viimeistään kello 17.45. Suoran lähetyksen jälkeen konsertti on kuunneltavissa Yle Areenassa 30 vrk:n ajan.

Tapahtuman järjestävät Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Kirkkopalvelut, Yhteisvastuukeräys ja Yle Radio 1.

Osallistujia laulattavat 13-16-vuotiaista laulajista koostuva Pohjankartanon yläasteen kuoro, vuonna 2014 perustettu Oulun tuomiokirkon kamarikuoro ja Oulunsalo ensemble -orkesteri, joka tahdittaa illan kulkua puhaltimilla vahvistettuna jousiorkesterina.

Juontajana on Yle Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma.

Laulut on valittu Yle Radio 1:n järjestämän nettiäänestyksen perusteella. Laulutoiveita ja niihin liittyviä tarinoita ja muistoja pyydettiin radiokuuntelijoilta ja Oulun seudun asukkailta vuoden alussa. Toiveita saatiin noin 200. Aiempiin vuosiin verrattuna toiveissa oli nyt selvästi enemmän hengellistä musiikkia.

Valituiksi tulivat etenkin teeman mukaiset laulut, joita oli toivottu useita kertoja ja joita on helppo laulaa yhteislauluna. Kaikkein toivotuimmat laulut olivat virsi 600 eli Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan sekä Jaakko Löytyn ja Kaija Pispan virsi Kahden maan kansalainen. Ja harjoitusten aikana Pohjankartanon yläasteen kuoron suureksi suosikiksi on noussut Vanha virsi Taalainmaalta.

Oulun tuomiokirkon kamarikuoron harjoitukset Oulun tuomiokirkossa
Oulun tuomiokirkon kamarikuoron harjoitukset Oulun tuomiokirkossa Oulun tuomiokirkon kamarikuoron harjoitukset Oulun tuomiokirkossa Kuva: Oulun tuomiokirkon kamarikuoro radio (joukkoviestimet),Oulun tuomiokirkko

Laulun voima -yhteislauluiltoja on aiemmin järjestetty Jyväskylässä (2015), Turussa (2016) ja Joensuussa (2018).

Esiintyjät
Pohjankartanon yläasteen kuoro, joht. Leena Pääkkönen
Oulun tuomiokirkon kamarikuoro
Oulunsalo Ensemble, konserttimestarina Sinikka Ala-Leppilampi
Kanttori Henna-Mari Sivula, urut
Kanttori Lauri-Kalle Kallunki, musiikinjohto

Yhdessä lauletaan
Kesäpäivä Kangasalla
Olkoon ylläsi kirkas taivas
Lapin äidin kehtolaulu
Kahden maan kansalainen
Vanha virsi Taalainmaalta
Nousta sain aamuun
Koivun oksaan korkealle teki peippo pesän
Nyt pelko pois
Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan

Suora lähetys Yle Radio 1:ssä maanantaina 8.4.2019 klo 18.00 - 19.15. Lähetyksen jälkeen Areenassa 8.5.2019 asti.

Laulun voima -yhteislaulutilaisuuden graafinen kuva. Kuvassa kaksi hahmoa laulaa.
Laulun voima -yhteislaulutilaisuuden graafinen kuva. Kuvassa kaksi hahmoa laulaa. Kuva: Tuuli Laukkanen yhteislaulu
 • Toivo runoa, jolla muutetaan maailmaa

  Mikä on sinun runotoiveesi?

  Tämän runon haluaisin kuulla -lähetys nostaa liput liehumaan ja banderollit hulmuamaan. Nyt toivotaan runoja, joilla muutetaan maailmaa! Runo katsoo tulevaisuuteen. Se voi ottaa kantaa, muuttaa maailman kauniimmaksi, hauskemmaksi tai ymmärrettävämmäksi. Millä runolla sinä haluaisit maailmaa muuttaa? Lähetyksen vieraana on rap-artisti Paleface.

 • Keräätkö, karsitko vai kierrätätkö tavaroita? Kerro meille

  Millainen on sinun suhteesi tavaraan?

  Miten suhtaudut tavaraan? Keräätkö, karsitko vai kierrätätkö tavaroita? Miten sinun lapsuudenkodissasi suhtauduttiin tavaraan? Oliko tavarasta puutetta vai oliko sitä aina riittävästi? Oletko keräilijä, joka hamstraa tavaroita? Oletko karsinut tai vähentänyt tavaroita? Miksi? Millaisilla esineillä on sinulle tunnearvoa? Tuoko tavara onnea? Nykyään moni elää tavarapaljouden keskellä.

 • Miten trauma on vaikuttanut sinuun tai läheiseesi? Kerro meille

  Onko sinulla kokemuksia traumasta?

  Onko sinulla kokemuksia traumasta? Millaisessa tilanteessa se syntyi? Miten trauma vaikuttaa tai on vaikuttanut sinuun tai elämääsi? Onko sinulla kokemuksia yli sukupolven periytyvistä traumoista? Miten ne ovat vaikuttaneet sinuun? Haitko ja saitko apua? Koitko avun hyödylliseksi? Kuka tahansa voi traumatisoitua.