Hyppää pääsisältöön

Laulun voima -yhteislauluillassa valon ja varjon lauluja - suora radiolähetys Oulun tuomiokirkosta maanantaina 8.4.

Kuvassa Pohjankartanon yläasteen kuoro, kuvattu ulkona puiden katveessa
Pohjankartanon yläasteen kuoro Kuvassa Pohjankartanon yläasteen kuoro, kuvattu ulkona puiden katveessa Kuva: Pohjankartanon yläasteen kuoro Lapsi- ja nuorisokuorot,Pohjankartanon koulu

Maanantai-iltana 8.4.2019 Oulun tuomiokirkossa ja Yle Radio 1:ssä lauletaan yhdessä reilun tunnin ajan lauluja, jotka kertovat elämisen iloista, peloista ja vaivoista, rakkaudesta, askelten horjumisesta, valosta ja toivosta. Laulun voima -yhteislauluilta alkaa klo 18.00.

Yle Radio 1 lähettää tapahtuman suorana lähetyksenä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja kaikki ovat tervetulleita! Radioinnin vuoksi yleisöä pyydetään tulemaan paikalle hyvissä ajoin, mielellään viimeistään kello 17.45. Suoran lähetyksen jälkeen konsertti on kuunneltavissa Yle Areenassa 30 vrk:n ajan.

Tapahtuman järjestävät Oulun tuomiokirkkoseurakunta, Kirkkopalvelut, Yhteisvastuukeräys ja Yle Radio 1.

Osallistujia laulattavat 13-16-vuotiaista laulajista koostuva Pohjankartanon yläasteen kuoro, vuonna 2014 perustettu Oulun tuomiokirkon kamarikuoro ja Oulunsalo ensemble -orkesteri, joka tahdittaa illan kulkua puhaltimilla vahvistettuna jousiorkesterina.

Juontajana on Yle Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma.

Laulut on valittu Yle Radio 1:n järjestämän nettiäänestyksen perusteella. Laulutoiveita ja niihin liittyviä tarinoita ja muistoja pyydettiin radiokuuntelijoilta ja Oulun seudun asukkailta vuoden alussa. Toiveita saatiin noin 200. Aiempiin vuosiin verrattuna toiveissa oli nyt selvästi enemmän hengellistä musiikkia.

Valituiksi tulivat etenkin teeman mukaiset laulut, joita oli toivottu useita kertoja ja joita on helppo laulaa yhteislauluna. Kaikkein toivotuimmat laulut olivat virsi 600 eli Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan sekä Jaakko Löytyn ja Kaija Pispan virsi Kahden maan kansalainen. Ja harjoitusten aikana Pohjankartanon yläasteen kuoron suureksi suosikiksi on noussut Vanha virsi Taalainmaalta.

Oulun tuomiokirkon kamarikuoron harjoitukset Oulun tuomiokirkossa
Oulun tuomiokirkon kamarikuoron harjoitukset Oulun tuomiokirkossa Oulun tuomiokirkon kamarikuoron harjoitukset Oulun tuomiokirkossa Kuva: Oulun tuomiokirkon kamarikuoro radio (joukkoviestimet),Oulun tuomiokirkko

Laulun voima -yhteislauluiltoja on aiemmin järjestetty Jyväskylässä (2015), Turussa (2016) ja Joensuussa (2018).

Esiintyjät
Pohjankartanon yläasteen kuoro, joht. Leena Pääkkönen
Oulun tuomiokirkon kamarikuoro
Oulunsalo Ensemble, konserttimestarina Sinikka Ala-Leppilampi
Kanttori Henna-Mari Sivula, urut
Kanttori Lauri-Kalle Kallunki, musiikinjohto

Yhdessä lauletaan
Kesäpäivä Kangasalla
Olkoon ylläsi kirkas taivas
Lapin äidin kehtolaulu
Kahden maan kansalainen
Vanha virsi Taalainmaalta
Nousta sain aamuun
Koivun oksaan korkealle teki peippo pesän
Nyt pelko pois
Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan

Suora lähetys Yle Radio 1:ssä maanantaina 8.4.2019 klo 18.00 - 19.15. Lähetyksen jälkeen Areenassa 8.5.2019 asti.

Laulun voima -yhteislaulutilaisuuden graafinen kuva. Kuvassa kaksi hahmoa laulaa.
Laulun voima -yhteislaulutilaisuuden graafinen kuva. Kuvassa kaksi hahmoa laulaa. Kuva: Tuuli Laukkanen yhteislaulu
 • Kohti sydänkesää - minkälaista musiikkia haluaisit kuulla? Toivoa voi jo nyt

  Juhannusta lähestyttäessä on taas musiikkitoiveiden aika.

  Juhannusta lähestyttäessä on taas musiikkitoiveiden aika. Mitä haluaisit kuulla näin kesällä? Toivemusiikin ei tarvitse olla kesäistä, eikä sen tarvitse muistuttaa lintujen liverrystä. Eikä konsertin pääpaino ole kuoromusiikissa, vaikka vierailevana juontajana onkin kohta Kanadaan muuttava kuoronjohtaja Kari Turunen. Illassa soi konserttimusiikki laidasta laitaan.

 • Hartauspuhujat elokuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat elokuussa 2019

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.

 • Toivo runoa, jossa piilee yllätys

  Yle Radio 1:ssä kuunnellaan toiverunoja.

  Tämän runon haluaisin kuulla –ohjelma toteuttaa yllättäviä runotoiveita. Haastamme sinut toivomaan runoa, joka yllättää: johon liittyy yllättävä tarina, rytmi, kielikuvia, aihe tai jonka mukana haluat lähettää yllättävän viestin maailmalle. Kenet sinä haluaisit yllättää runolla? Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelma Yle Radio 1:ssä runon ja suven päivänä 6.7.

 • Jumalanpalvelukset heinäkuussa

  Jumalanpalvelukset heinäkuussa 2019

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset heinäkuussa 2019. Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 vuorottelevat ortodoksisen liturgian kanssa vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset. Kuuntele jumalanpalveluksia Areenassa.