Hyppää pääsisältöön

Viisi kaupunkia lajittelee kilpaa, toritapahtumissa jaossa kierrätysämpäreitä – mm. tätä on I love muovi -kiertue huhtikuussa 2019

I love muovi - lajittelu on ratkaisu. Kaupunkikiertue tulee huhtikuussa.
I love muovi - lajittelu on ratkaisu. Kaupunkikiertue tulee huhtikuussa. muovijäte,jätteiden lajittelu (lajittelu),I love muovi

I love muovi -kampanja kiertää viisi kaupunkia, joissa se jalkautuu toreille ja kouluihin ja kannustaa lajittelemaan muovia. Kiertueen loppuhuipennus Helsingistä esitetään suorana televisiossa lauantaina 4.5.2019.

Kaupunkiertueen ja kampanjan loppuhuipennus Helsingissä
Kaupunkiertueen ja kampanjan loppuhuipennus Helsingissä

Kaupunkikiertueet on juhlittu – ja edessä on I love muovi -kampanjan loppuhuipennus 4.5.2019 Amos Rexin kulmalla Helsingissä. Suora lähetys alkaa Yle TV1:ssä ja Areenassa klo 19:00. Lähetyksessä esiintyy mm. Mira Luoti, ja lähetyksen juontaa Tommi Manninen.

Mikä on I love muovi -kiertue?

Suomalaisten kotitalouksien tuottamasta sekajätteestä jopa 70 % voitaisiin kierrättää uudelleen – sen sijaan että tämä sekalainen jätemassa päätyy jätteenpolttolaitokselle poltettavaksi.

Jätemateriaalien lajittelu kotona on yksi helpoimmista yksittäisen ihmisen käytännön teoista, jolla on vaikutusta ympäristöön. Tähän tähtää I love muovi: lajitellaan muovi kiertoon ja uusiksi tuotteiksi!

Huomio Tampere, Lahti, Vaasa, Joensuu, Oulu – lajittelukiertue tulee huhtikuussa!

I love muovi -kampanja kannustaa kaikkia suomalaisia lajittelemaan kotitalouden pakkausmuovit kiertoon. Tule mukaan toritapahtumaan saamaan vinkkejä lajitteluun sekä ja hakemaan itsellesi kierrätysämpäri.

Kiertue etenee huhtikuussa 2019 seuraavasti:

5.4. Tampereen Keskustori klo 16-18
10.4. Lahti klo 16-18
12.4. Vaasan tori klo 16-18
17.4. Joensuu klo 16-18
26.4. Oulu, Rotuaari, klo 14 alkaen koululaistapahtuma, tapahtuma jatkuu klo 18 asti
4.5. Helsinki, Amos Rexin kulma, suora tv-lähetys kiertueen huipennuksesta

Artikkelia päivitetään kampanjan edetessä.

Kanna muovisi kekoon
Kanna muovisi kekoon

I love muovi -kampanja jalkautuu kaikkiin Yleisradion kanaviin televisiosta radioon, Yle Areenasta sosiaaliseen mediaan. Osana kampanjaa nähdään draamasarja, viihdyttäviä ja tietoa antavia videoita sekä huipennuksena suora tv-lähetys 4.5. Yle TV1:llä. I love muovin kotipesä löytyy osoitteesta yle.fi/ilovemuovi, josta löytyy suuri vinkki- ja ohjepankki muovin lajitteluun. Sivustolla voi kertoa osallistuvansa yhteisiin muovinlajittelutalkoisiin, ja kampanjaan voivat osallistua myös kunnat ja yritykset sekä vaikuttajat. Mukana kampanjoimassa lukuisia yhteistyökumppaneita, mm. SYKE, Ympäristöministeriö, VTT ja Muoviteollisuus ry.

Kampanjakiertuetta luotsaa eteenpäin toimittaja, juontaja Tommi Manninen, joka on tehnyt jo paljon oman muovisuhdekriisinsä eteen.