Hyppää pääsisältöön

Digitaalisen asiakaskokemuksen johtamisen huipputapahtuma Ylellä: Lean Culture in Digital Customer Experience – alan kärkinimet kertovat asiakaskokemuksen johtamisen uusista tuulista

Lean Culture in Digital Customer Experience 2019
Lean Culture in Digital Customer Experience 2019 lean-ajattelu,Lean Culture in Digital Customer Experience 2019

Ketterän kulttuurin ja digitaalisen asiakaskokemuksen johtamisen kärkinimet. Tapahtumassamme saat kattavan näkemyksen siitä, miten organisaatiokulttuurin ketterä muotoilu kietoutuu asiakkaiden tietämyksen, asiakassuhteiden ja lopulta asiakaskokemuksen ympärille.

Yle järjestää torstaina 4.4.2019 Lean Culture in Digital Customer Experience -tapahtuman Helsingissä, Ylen Studio 2:lla.

Tapahtumassa esiintyy joukko ketterän kulttuurin ja digitaalisen asiakaskokemuksen uudistamisen kärkinimiä: Jeff Gothelf, Esko Kilpi, Risto Sarvas, Mirette Kangas, Maria Lumiaho, Merja Ylä-Anttila, Anne Berner, Timo Ritakallio ja Jari Lahti. Tapahtuman avaavat Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila ja Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.

Tapahtuma striimataan suorana Yle Areenassa.

Puhujamme ja panelistimme tarjoavat rikkaan ja laajan näkökulman asiakaskokemuksen kehittämiseen ja siihen, miten asiakaskokemuksen uudistaminen vaikuttaa johtamiseen, miten se voidaan toteuttaa käytännössä ja mitä on jo tehty muualla. Iltapäivän työpajassa siirrytään sanoista tekoihin – miten löydät oman johtamisesi ja yhtiösi kokeilukohteet, joilla edistät entisestään ketterää kulttuuria ja digitaalista asiakaskokemusta.

Kutsuvierastilaisuudessa on paikalla 160 johtajaa ja muutosvaikuttajaa yrityselämän sekä julkisen hallinnon eri sektoreilta.

Järjestämme tapahtuman nyt toista kertaa. Viime vuoden tapahtuman puheenvuorot ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Lisätietoja:
Ylen ketterän kiihdyttämön perustaja Mirette Kangas, mirette.kangas@yle.fi
Tapahtumatuottaja Airikka Nurmela, airikka.nurmela@yle.fi

Median ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt puhujille 2.4.2019 klo 16 mennessä:
Heta Andsten, heta.andsten@yle.fi, p.+358444211879

Tapahtuman puhujaesittelyt

Jeff Gothelf
Jeff Gothelf Jeff Gothelf lean-ajattelu,Lean Culture in Digital Customer Experience 2019
Jeff Gothelf helps organizations build better products and executives build the cultures that build better products. He is the co-author of the award-winning book Lean UX and the Harvard Business Review Press book Sense & Respond. Jeff works as a coach, consultant and keynote speaker helping companies bridge the gaps between business agility, digital transformation, product management and human-centred design. Most recently Jeff co-founded Sense & Respond Press, a publishing house for practical business books for busy executives.
Esko Kilpi
Esko Kilpi Esko Kilpi lean-ajattelu,Lean Culture in Digital Customer Experience 2019
Esko Kilpi on yksi Suomen kansainvälisesti arvostetuimpia digitaalisen työn tutkijoita. Esko korostaa vuorovaikutuksen ja sitä tukevien työvälineiden merkitystä työssä. Osaamista ja työtä ei enää tarkastella yksilötasolla, vaan verkoston toimintamallien tasolla. Uutta luova oppiminen määrittää tänään organisaatioiden elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn.
Risto Sarvas
Risto Sarvas Risto Sarvas lean-ajattelu,Lean Culture in Digital Customer Experience 2019
Risto Sarvas on sekoitus akateemista maailmaa ja käytännön bisnestä. Digimaailman moniottelijana hän on mm. johtanut design-tiimiä, muotoillut yritysten kulttuuria ja luonut yhdessä työkaveriensa kanssa Lean Service Creation -metodologian. Nykyään hän johtaa Aalto-yliopistossa Informaatioverkostojen koulutusohjelmaa, josta on jo kaksi vuosikymmentä kasvanut samanlaisia tietoyhteiskunnan meta-osaajia.
Mirette Kangas
Mirette Kangas Mirette Kangas lean-ajattelu,Lean Culture in Digital Customer Experience 2019
Mirette Kangas on johtava ketterän yrityskulttuurin ja -johtamisen asiantuntija ja muutoksentekijä Suomessa. Hän on Ylen ketterän kulttuurin ja johtamisen keskeisin vaikuttaja ja toteuttaja. Mirette on tunnettu uudistaja myös Ylen ulkopuolella ja on innostanut ketterään yrityskulttuuriin siirtymisessä kymmeniä yrityksiä eri toimialoilla. Hän on kysytty puhuja ja työpajojen vetäjä Suomessa ja maailmalla. Mireten työtä on palkittu mm. Vuoden Lean-teko palkinnolla 2016. Ennen Yleä hän on toiminut mm. tuotantojohtajana Sanoma-konsernissa ja digitaalisen palvelujen eri suunnittelutoimistoissa.
Maria Lumiaho
Maria Lumiaho Maria Lumiaho lean-ajattelu,Lean Culture in Digital Customer Experience 2019
Maria Lumiaho As a designer, Maria is passionate about using service design to create immersive experiences by integrating online and offline experiences, as well as changing how organizations work. She believes in capitalizing on the transformative effect, design can bring to people, businesses and the planet. At Finnair, Maria is responsible for the overall user experience of the company’s customer-facing digital platform. Previously working in consulting and for startups, as well as teaching design thinking as a co-instructor & visiting fellow of the ME310 Global Innovation Program, she has gained expertise across various industries, envisioning and transforming digital experiences for clients including Airbus, BMW, Volkswagen and Finavia.
Merja Ylä-Anttila
Merja Ylä-Anttila Merja Ylä-Anttila Merja Ylä-Anttila,Lean Culture in Digital Customer Experience 2019
Merja Ylä-Anttila on toiminut Yleisradion toimitusjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä syksystä 2018. Hän on pitkän linjan journalisti. Ennen Yleen tuloaan hän työskenteli useassa tehtävässä MTV3:ssa vuodesta 1984. MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaavana päätoimittajana hän toimi vuodesta 2001 ja tuotantoyhtiö Mediahub Helsinki Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2015. Merja Ylä-Anttila on opiskellut viestintää, valtio-oppia ja poliittista historiaa Helsingin yliopistossa. Hän on Suomen Mentorien Advisory Boardin puheenjohtaja.
Anne Berner
Anne Berner Anne Berner Anne Berner,Lean Culture in Digital Customer Experience 2019
Anne Berner on yritysjohtaja ja hallitusammattilainen sekä Juha Sipilän hallituksen liikenne- ja viestintäministeri. Hänelle kuuluvat hallituksessa myös pohjoismaisen yhteistyön sekä Ahvenanmaan maakunnan itsehallintoa koskevat asiat. Hän on sukunsa yrityksen Vallila Interiorin hallituksen puheenjohtaja.
Timo Ritakallio
Timo Ritakallio Timo Ritakallio Timo Ritakallio,Lean Culture in Digital Customer Experience 2019
Timo Ritakallio on toiminut OP Ryhmän pääjohtajana keväästä 2018 lähtien. Hän siirtyi OP Ryhmään Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisesta, jossa hän toimi varatoimitusjohtajana vuosina 2008-2014 ja toimitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Ennen Ilmarista Ritakallio on työskennellyt pitkään OP Ryhmässä eri johtotehtävissä. Hän toimii myös Suomen Olympiakomitean hallituksen puheenjohtajana, lukuisien muiden luottamustoimien lisäksi. Koulutukseltaan Ritakallio on oikeustieteen maisteri, MBA ja tekniikan tohtori tuotantotalouden alalta. Ritakallio on ansioitunut johtamisen ja yritysten strategian tuntija. Hänen väitöskirjansa Shaping Elements While Maintaining Fit (2016) käsittelee Euroopan suurimpien pankkien strategioita. Hän on myös kirjoittanut strategiaoppaan Elävä strategia (2018) yhdessä Timo O. Vuoren kanssa. Ritakallio on tunnettu myös hyvinvoinnin puolestapuhujana.
Jari Lahti
Jari Lahti Jari Lahti Jari Lahti,Lean Culture in Digital Customer Experience 2019
Jari Lahti vastaa digitaalisesta asiakaskokemuksesta ja palveluiden kehityksen kokonaisuudesta Ylessä. Hänellä on monipuolinen kokemus Ylen digitalisaatiosta ensimmäisten digitaalisten radio- ja tv-kanavien ja mobiilipalvelujen käynnistäjänä, Yle Areenan perustajana ja eri kehitystoimintojen johtajana. Jari Lahti on Ylen ja kaupallisten mediatalojen yhteisyritysten, Radiosoitin Suomi Oy:n (Radiot.fi) ja Platco Oy:n toimitusjohtaja. Hänet tunnetaan aktiivisena yrityskulttuurin ja johtamisen uudistajana.

Ohjelma

Kello 9.00–12.00:

  • Kirjailija, puhuja ja valmentaja Jeff Gothelf: Lean, Agile & Design Thinking - Principles over process
  • Digitaalisen työn asiantuntija, tutkija ja kouluttaja Esko Kilpi (haastattelijana Risto Sarvas): Vuorovaikutuksen keskeinen merkitys
  • Ylen Ketterän kiihdyttämön perustaja Mirette Kangas: Johtaja luo uutta ja tuottaa arvoa verkostoissa
  • Finnairin Design Director Maria Lumiaho: Takeoff - Crafting next level flight experiences
  • Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila ja OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio: Johtaja itse ketterässä kulttuurissa. Moderoija Risto Sarvas
  • Ylen Chief Digital & Customer Experience Officer Jari Lahti: Merkityksellisyyttä jokaiseen hetkeen asiakaskokemuksessa ja yrityskulttuurissa
  • Host speakerina Risto Sarvas, Aalto-yliopiston informaatioverkostojen ohjelman professori

Kello 13.00–15.00:
Sanoista tekoihin: Tee yrityksestäsi digitaalisen asiakaskokemuksen edelläkävijä!
Osallistu iltapäivän ainutlaatuiseen kulttuurikartoitustyöpajaan, joka ohjaa kohti valoisaa ja menestyksekästä tulevaisuutta. Fasilitoijanasi on maineikas Ylen Ketterä kiihdyttämö. Löydä oman johtamisesi ja yhtiösi kokeilukohteet, joilla edistät entisestään ketterää kulttuuria ja digitaalista asiakaskokemusta.

Tapahtuman avaavat Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila ja Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.

Lean Culture in Digital Customer Experience Yle Areenassa 4.4.2019 kello 9–12.

Yle on suomalaisten oma julkisen palvelun mediayhtiö, maan monipuolisin luovan työn yhteisö ja sisältötalo. Teemme Suomen suosituimpia sisältöjä verkkoon, televisioon ja radioon. Meillä on rohkea kokeilemisen kulttuuri ja intohimoisia huippuosaajia. Olemme media-alan edelläkävijöitä ja mukana alan muutoksissa kotimaassa ja kansainvälisesti. Kehitämme uusia tapoja olla läsnä, kertoa tarinoita ja koskettaa. Haluamme olla maailman paras julkisen palvelun media!