Hyppää pääsisältöön

AIKUISET-podcast – Vertaistukea aikuisille ja anti-aikuisille

Anna Brotkin ja Eino Nurmisto hymyilevät vierekkäin kameralle kuvassa, joka on väritetty keltaiseksi ja pinkiksi.
AIKUISET-podcastia vetävät Anna Brotkin ja Eino Nurmisto nauravat siinä itselleen ja toisilleen. Anna Brotkin ja Eino Nurmisto hymyilevät vierekkäin kameralle kuvassa, joka on väritetty keltaiseksi ja pinkiksi. aikuiset,Eino Nurmisto

AIKUISET-podcast pohtii, mitä aikuisuus on ja möyhii elämän randomeja yksityiskohtia. Möyhinnän suorittaa niin ikään AIKUISET-sarjan käsikirjoittaja Anna Brotkin sekä somepersoona, kirjailija ja bloggaaja Eino Nurmisto. Mikä lasketaan enää somestalkkaamiseksi, onko somepaastossa järkeä ja onko bataattiranskalaiset yliarvostettuja?

Rento, aito ja tässä päivässä kiinni oleva podcast tarjoaa vertaistukea anti-aikuisille ja aikuistumisen vaarassa oleville kuuntelijoille. Aikuistumiseen liittyvistä teemoista keskustelevat käsikirjoittaja Anna Brotkin ja AIKUISET-sarjan milleniaalityyliin somepersoona, bloggaaja, kirjailija, valokuvaaja, graafinen suunnittelija ja podcast-juontaja Eino Nurmisto.

Sarjalla ja podcastilla ei ole turhaan sama nimi. Podcastissa nimittäin kuullaan pätkiä AIKUISET-sarjasta ja inspiroidutaan sen päähenkilöiden Oonan (Anna Airola) ja Artun (Elias Salonen) pohdiskelevista keskusteluista. Esimerkiksi: mitä aikuisuus edes tarkoittaa?

“Mä oon tajunnut, mitä aikuisuus on! Se on sitä, että opettelee rakentamaan kulisseja ja sitten näyttelee, että on kivaa, vaikka vituttaisi ihan hulluna.” Oona toteaa fiksuna ensimmäisessä AIKUISET-jaksossa.

Mikä on Annan ja Einon mielestä aikuisuudessa parasta ja mikä paskinta? Se on sitä, että voi bailata milloin haluaa ja tehdä muutenkin mitä haluaa. Ja paskimmillaan se on sitä, että bailaamisen ikävät puolet tulevat moninkertaisina takaisin ja joutuu tekemään kaiken itse. Hirveää.

“Aikuisella on ihan samat tunteet, kuin pienellä vauvalla. Aikuinen vaan osaa peittää sen”, tylyttää Oona.

Anna Brotkin seisoo kädet sumpussa katsoen hymyillen kameraan vaaleaa taustaa vasten.
Annalle parasta aikuisuudessa on, että saa tehdä mitä itse haluaa, ja toisaalta pahinta että kaikki pitää hoitaa itse. Anna Brotkin seisoo kädet sumpussa katsoen hymyillen kameraan vaaleaa taustaa vasten. aikuiset,Anna Brotkin
Eino Nurmisto katsoo hymyillen kameraan musta, kiiltävä nahkatakki yllään.
Eino on ylpeästi aikuinen Spice Girls -fani. Lempispaissari on aina ollut tietysti Geri. Eino Nurmisto katsoo hymyillen kameraan musta, kiiltävä nahkatakki yllään. aikuiset,Eino Nurmisto

Universumin suurimmat Spice Girls -fanit

Podcastien jaksot ovat aiheiltaan kutakuinkin yksi yhteen sarjan kanssa. Kun ensimmäisessä jaksossa mietitään eroa, exää ja aikuistumista, podcast kysyy: pitääkö aikuisuuden suorittamisesta saada pisteitä?

Kun toisessa jaksossa Raaka-kahvila järjestää offline-avajaiset, Eino ja Anna keskustelevat tietysti somepaastosta ja siitä, mitä tehdä somekateudelle.

Kolmannessa jaksossa kateudesta värikäs Oona viedään siedätyshoitoon Punavuoreen kyseiseen Raaka-kahvilaan, jossa on tarjolla muutakin kuin kahvia ja punaista maitoa suoraan purkista sen kanssa. Tämä herättää podcastin tekijöissä visailun siitä, onko bataattiranskalaiset, chia-puuro, Club-Mate tai kolmenkympin brunssit yli- vai aliarvostettuja? Aihepiirit herättävät luonnollisesti eripuraa, mutta bataattiranut teilataan täysin.

– Olen saanut ehkä kerran rapeita, Brotkin huudahtaa!

Keskustelun lomassa kuunnellaan pätkiä AIKUISET-sarjasta ja fiilistellään elämää sekä niin ikään AIKUISTEN tyyliin elämän pieniä yksityiskohtia ja muistoja, kuten Einon ensimmäistä sähköpostiosoitetta, joka kuulostaa Annan mielestä Salon kaupungin puutarhajaoston apulaissuunnittelijan sähköpostiosoitteelta.

Anna ja Eino antavat podcastissa omasta elämästään makupaloja, tunnustautuvat kaikkein kovimmiksi Spice Girls -faneiksi ja paljastavat itsestään rehellisesti uusia puolia, kuten sen, että molemmat myöntävät stalkkaavansa somessa. Mutta mikä lasketaan nykyään stalkkaamiseksi?

Jos nyt vaan säännöllisesti seuraa tai käy katsomassa feediä, se ei ole enää stalkkaamista. Stalkkaamiseen vaaditaan perusteellista kaivelua ja se vaatii johtolankojen etsimistä ja niin edelleen, podcastissa spekuloidaan.

Stalkkaaminen ei siis oikeastaan ole enää stalkkaamista, mutta sitä tekemällä saa selville muun muassa exien uusien kumppaneiden nimet. Pahimpia kauhukuvia on se, että mitä jos saa somen kautta selville vaikka treffikumppanista jotain, mitä ei pitäisi tietää? Siinähän osoittautuu stalkkeriksi – no way.

Mikä on pahempaa kuin tylsyys? - Aikuinen tylsyys!

– Nyt mä oon kolkyt, niin en mä voi enää, Anna kyseenalaistaa.

Podcastissa saadaan selville, että Eino on elänyt ajan, jolloin asui avoliitossa, pukeutui jopa konservatiivisesti ja hoiteli valoisaa kotiaan. Hän koki jo tuolloin, ettei voi tehdä enää jotakin ikänsä puolesta.

– Se on ihan paskaa! Oli ihminen minkä ikäinen tahansa, sille tekee hyvää elää sellaista elämää, kuin hän haluaa itse eikä elämää, jota kuvittelee, että muut olettavat, että hänen pitäisi elää ollessaan tietynikäinen, Brotkin järkeilee.

Brotkin toteaakin podcastissa vielä hyvin, että: aikuisuus on terminä hassu, koska se ei ole lyhyt vaihe, joka menee ohi.

Oonan sanoin: “Mä en ole mikään somebody tai nobody. Mä olen mebody!”

AIKUISET-podcast Yle Areenassa! Muiden Ylen podcastien tapaan AIKUISET-podcastin voi kuunnella myös Spotifyssa ja yleisimmillä podcast-alustoilla.

Katso myösAIKUISET-sarja – vaikka sen kolmannen kerran!

Juontajat: Anna Brotkin, Eino Nurmisto, äänisuunnittelija: Arttu Hokkanen, äänittäjät: Arttu Hokkanen, Taneli Suoranta, apulaistuottaja: Elli Hokkanen, tuottaja/Yellow Film&TV: Pietari Vappula, tuottajat/Yle: Elina Ylä-Mononen, Matti Kajander

Keskustele