Hyppää pääsisältöön

Strömsö tarjoaa vinkkejä juhlia ja kutsuja varten – inspiroidu ennen häitä, lastenkutsuja tai muita juhlia

hela festbordet
hela festbordet Kuva: Lee Esselström

Juhlista tulee entistä juhlavammat, kun valitsee yhden värin tai väriyhdistelmän ja panostaa tähän väriteemaan. Strömsön kauden 2015 aloituksen teemana oli kevätjuhlat, ja valitsimme väreiksi keltaisen, roosan ja mustan. Nämä juhlavinkit on helppo mukauttaa niin, että ne sopivat sinun juhliesi väreihin ja teemaan.

konfetti i ballong
Konfettia ilmapallossa konfetti i ballong Kuva: Lee Esselström

Ilmapallot ovat melkein pakollisia lastenjuhlissa, mutta voi olla vaikeaa löytää juuri sitä, mitä etsii, ja jokin yllätys on aina mukava. Miksi et siis kokeilisi neutraaleja valkoisia ilmapalloja, joihin laitat sisään omaa konfettia? Ne sopivat myös erinomaisesti esimerkiksi häihin.

Olen lävistänyt vain tähtiä tavallisella halvalla kuviolävistimellä (niitä on erikuvioisia). Käytin ihan tavallista piirustuspaperia, joka on juhlien teemaväriä. Konfettia laitetaan palloon ja puhalletaan pallo. Tarvitaan hiukan staattista sähköä, jotta kuviot tarttuvat pallon sisäpuolelle, joten hiero palloa esimerkiksi hiuksiisi, kunnes olet tyytyväinen tulokseen. Se voi olla jopa ohjelmanumerona juhlissa tai mikset antaisi jokaisen tehdä oman pallonsa. Kiinnitä palloihin tikku, niin että ne on helppo pistää kauniiseen maljakkoon, jossa on koristehiekkaa.

Stjärnor stansade ur honungsmelon
Hunajameloni Stjärnor stansade ur honungsmelon Kuva: Lee Esselström

Hedelmät virkistävät ja täydentävät ihanasti sekä suolaista että makeaa juhlatarjoilua. Käytä piparkakkumuottia ja paina sillä paloja melonista, niin niistäkin tulee erityisen juhlavia, ja saat ehkä lapsetkin samalla syömään jotakin vähän terveellisempää.

Rosa godisburkar
Rosa godisburkar Kuva: Lee Esselström

Tee kynttilänjaloista, shakkinappuloista ja käytetyistä hillopurkeista kauniita karkkipurkkeja. Kaunis ja halpa katseenvangitsija.

Fetsbord i rosa och gult
Fetsbord i rosa och gult Kuva: Lee Esselström

Iso lakana toimii pöytäliinana monien erikokoisten virkattujen liinojen ansiosta. Tarpeet on ostettu halvalla kirpputorilta. Loput rei’ittimellä tehdyistä tähdistä ripottelin konfetiksi juhlapöydälle.

Glasburkar som festglas
Glasburkar som festglas Kuva: Lee Esselström Strömsö

vattenmelon
vattenmelon Kuva: Lee Esselström

Dekorationer med färgade tårtpapper
Dekorationer med färgade tårtpapper Kuva: Lee Esselström