Hyppää pääsisältöön

Miltä kevät näyttää sinun paikkakunnallasi juuri nyt? Lähetä kuva ja osallistu Yle Luonnon kevätseurantaan!

Kevätseuranta 2019 alkaa #ylekevätseuranta
Luonto herää kevääseen Kevätseuranta 2019 alkaa #ylekevätseuranta Kuva: Annukka Palmén-Väisänen Ulos luontoon Kevätseuranta

Joko löysit leskenlehden tai bongasit ensimmäisen muuttolinnun? Ota keväinen luontokuva ja lähetä se meille, niin seurataan yhdessä miten kevät etenee ympäri Suomea.

Luonto herää pian kevääseen. Pohjoisessa lumi peittää vielä maan, mutta Kittilässä on jo nähty nokkosperhonen ja länsirannikolla havaittu ensimmäinen kyy – melko kankeana tosin. Miten kevät etenee teillä päin Suomea?

Näin osallistut kevätseurantaamme

Lähetä luontokuvasi tällä lomakkeella tai somessa (Instagram, Twitter) hashtagilla #ylekevätseuranta. Muista mainita paikkakuntasi, sillä muuten kuvasi ei pääse mukaan!

Kuvia voi ryhtyä lähettämään heti, Suomen kartta kuvineen avautuu maanantaina 8.4.2019. Julkaisemme uusia kuvia ja seuraamme kevään etenemistä päivittäin!

Lähettämällä kuvan Ylelle annat oikeuden käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa kaikissa Ylen palveluissa. Lähetäthän vain itse ottamiasi kuvia. Kuvan lähettäminen ei poista kuvaajan oikeuksia kuvaan.

Artikkelin valokuvat:
Krookukset Raaseporissa/Ritva Löf
Laulujoutsenet Lapualla/Jukka Risikko
Talvimaisema Kuhmossa/Kirsi Romppainen
Auringonlasku Sodankylässä/Tua Lönnroth