Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Tasapuolisuus on vaalijournalismissa keskeistä

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Ilkkaan 29.3.2019.

Heimo Linna toivoi mielipidekirjoituksessaan (Ilkka 29.3.), että Paavo Väyrynen otetaan mukaan Ylen vaalikeskusteluihin.

Ylen eduskuntavaaliohjelmiston puheenjohtajatentteihin osallistuivat ne puolueet, jotka olivat puoluerekisterissä, kun Ylen vaaliohjelmiston periaatteet hyväksyttiin viime joulukuussa. Väyrysen Seitsemän tähden liike merkittiin puoluerekisteriin vasta tämän jälkeen.

Ylen vaaliohjelmien säädöspohja antaa antaa Ylelle mahdollisuuden käyttää journalistista harkintaa vaaliohjelmien suunnittelussa. Harkinnassa otetaan huomioon puolueen suuruus ja parlamentaarinen asema sekä yksittäisten ohjelmien kiinnostavuuteen liittyvät syyt.

Väyrysen puolue on kutsuttu pienpuoluetenttiin muiden pienpuolueiden kanssa, mutta hän on ilmoittanut, ettei osallistu.

Yle ottaa vaalijournalismissaan huomioon kaikki puolueet, myös Väyrysen Seitsemän tähden liikkeen. Tasapuolisuus on keskeinen arvo Ylen vaalijournalismissa – myös niin, että mikään ryhmä ei saa kohtuutonta etua.

Jouko Jokinen
Johtaja, vastaava päätoimittaja, Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta