Hyppää pääsisältöön

Viisukiireiden keskellä Darude ja Sebastian Rejman ehtivät kuuntelemaan levyuutuuksia

Sebastian Rejman, Darude ja Tarja Närhi
Sebastian Rejman, Darude ja Tarja Närhi Kuva: Yle/Tero Ylioja Sebastian Rejman,Darude,Tarja Närhi

Viikon levyuutuuksia kuuntelivat Suomen euroviisuedustajat Darude ja Sebastian Rejman sekä Radio Suomen viisutoimittaja Sanna Pirkkalainen. Puheenjohtajana Tarja Närhi.

Tulos

1. Will Young: All the songs (W. Young, J. Eliot, M.Stilwell) 27 pistettä

Modernia ja samalla ajatonta poppia Englannista. Will Young voitti brittien ensimmäisessä Pop Idol -kisassa 2002, nyt tekeillä jo uran 7. albumi. Laulajan ihana soundi ja energiaa antava tuotanto siivittivät tämän viikon voittoon.

2. Retropop: Sekaisin (T.Ojala) 20 pistettä

Tinkimätöntä konemusiikkia jo 15 vuotta. Lempäälainen duo Retropop valitsi konemusiikin vastaiskuksi masentavalle heville. Hymyilyttävää, hauskaa, kevyttä ja raivokasta on tämä biisi, jonka pitäisi Daruden mielestä olla Suomen euroviisukappale.

3. Mustarastas: Maalasin meidät nurkkaan (K.Haapala) 19 pistettä

Folkin vahvat perinteen ja moniääninen laulu soivat Mustarastaan uudella levyllä. Yli 20 vuotta soittaneen ryhmän uusin albumi on nimeltään 'Purjeenpaikkaaja'. Raati kiitti radiosoittobiisien standardien rikkomisesta, instumenttisooloista ja kauniista tekstistä.

3. Royal Republic: Fireman & Dancer (A. Grahn, H. Irengård, J. Almén, P. Andreasson) 19 pistettä

Kovassa keikkabändin maineessa oleva yhtye heittäytyy disco-rockin maailmaan. Ruotsalainen garage-bändi on kymmenvuotisella urallaan leikitellyt rockin eri tyyleillä. Mahtavat kitarariffit ja olo kuin olisi kourallinen ampiaisia housussa, sekavaa ja hauskaa.

4. Chisu: Hittei (Chisu) 14 pistettä

Kymmenen vuotta suomalaisten naismuusikkojen kärjessä kulkenut Chisu on luonut nahkansa. Uudistunutta, entistä koneellisempaan Chisua julkaistaan keväällä kolmen EP:n sarjana. Tekstissä hyvä koukku, mutta jatkuva efektin käyttö lauluäänen käsittelyssä häiritsi.

4. Aki Louhela: Kahdet kasvot (A. Louhela, P. Somer, P. Ojala, J. Niiranen) 14 pistettä

Pitkään musikaalinäyttämöillä viihtynyt artisti on pitkästä aikaa levyn teossa. Aki Louhela on arvostettu laulaja, jonka ensimmäisestä omasta levystä on kohta jo 25 vuotta. Iskelmäballadi, joka toimii niille, jotka seuraavat tekstiä. Hyvin tehtyä, mutta aika tavallista.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi