Hyppää pääsisältöön

10 minuuttia päihde- ja mielenterveysongelmaisen nuoren kengissä: "Pakko lähtä ostaan bissee, et saan itsemurha-ajatukset pois päästä"

Neljä lyhytdokumenttia avaa päihteiden ja mielenterveysongelmien kanssa taistelevien nuorten todellisuuden. Jemina, Benjamin, Yolanda ja Carla etsivät ulospääsyä sekavista elämäntilanteistaan. He ovat valmiita jakamaan hetken elämästään kanssasi.

Docstop: 4xMYDAY -lyhytdokumenttisarjan ovat ohjanneet Iiris Heikka ja Annika Haapanen. Katso nuorten kertomukset ja jaa omat kokemuksesi kommenttiosiossa.

Jemina: "Mä saatan lähtä ostaan bisseä, koska mikään muu ei saa sitä ajatusta pois mun päästä, et haluun tappaa itteni. Oon ottanu kannabista, amfetamiinia, ekstasia, subua ja bentsoja.

Benjamin: "Mä tunnen poikia kohtaan mitä mun pitäis tuntea naisia ja tyttöjä kohtaan. Mulle on sanottu pienestä asti et se on väärin, et sä joudut helvettiin!"

Yolanda: "Mä toivon et joku ois 13 vuotiaalle mulle sanonu et se on ihan ok tuntea mitä sä tunnet, vaik sulla on paperilla kirjotettuna kaikki ihan hyvin."

Carla: "Se voi tulla töissä, se voi tulla koulussa, kaupungilla. Se voi tulla millon vaan, ja sit on pakko lähtee, ja se tuntuu et sä missaat elämän."

Kommentit