Hyppää pääsisältöön

Au pairit uudistuu – 6. kaudella nuoret matkustavat Etelä-Pohjanmaalle maatalouslomittajiksi

Neljä nuorta naista maataloustyöntekijöinä, taustalla viljapelto.
Cow pairit ryhtyvät maatalouslomittajiksi. Neljä nuorta naista maataloustyöntekijöinä, taustalla viljapelto. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Au pairit,Cow pairit

Suuren suosion niin nuorten kuin aikuisten keskuudessa saavuttanut Au pairit uudistuu rajusti 6. tuotantokaudellaan. Ulkomaille matkustamisen ja lasten hoitamisen sijaan neljä suomalaisnuorta matkustavatkin Ilmajoelle Etelä-Pohjanmaalle tutustumaan maatalouslomittajan arkeen. Suunnanmuutoksen lisäksi sarja saa uuden nimen: Cow pairit [kaʊ]. Uudistuksella halutaan tehdä maataloutta elinkeinona nuorille tutummaksi.

Erityisen draamaelementin kauteen tuo se, että au pairit luulevat lähtevänsä Uuteen-Seelantiin, mutta lentokone laskeutuukin Ilmajoella sijaitsevalle Seinäjoen lentoasemalle. Totuus vyöryy nuorten päälle kuin 400 kilon heinäpaali: kentällä odottaa traktorikuljetus Ilmajoen maatalousoppilaitokselle. Kausi alkaa intensiivikurssilla, jossa nuoret perehdytetään maatalouslomittajien työhön. Jo ensimmäisessä jaksossa nähdään ikimuistoisia hetkiä, kun cow pairit pääsevät ensitöikseen kokeilemaan lehmien keinosiemennystä. Tämän jälkeen nuoret pääsevät tapaamaan isäntä- ja emäntäperheensä.

– Au paireja on tehty samalla kaavalla nyt viisi kautta ja koimme, että formaatti kaipaa päivitystä. Samalla halusimme näyttää nuorille, miten tärkeää työtä suomalaisilla maatiloilla tehdään. Tämä tuo kaivatun raikkaan tuulahduksen sarjaan. Jotkut saattavat pitää nuorten harhaanjohtamista julmana, mutta meistä pieni "reality check" oli paikallaan. Elämä ei ole pelkkää juhlaa aurinkorannoilla, toteaa Nina Stenros, Cow pairien tuottaja Yleltä.

Cow pairit alkaa Yle TV2:lla ja Areenassa ei koskaan, sillä tämä oli aprillipäivän inspiroimaa petkuhuiputusta.

Au pairit jatkuu kesällä 6. kauden jaksoin! 13.5. kerromme tulevasta kaudesta kaiken ja paljastamme tietenkin au pairit, jotka matkustavatkin... Havaijille!

Havaijia odotellessa voit katsoa edellisen kauden Miami-jaksot tästä!

Au pairit Havaijilla -hahmot silhuettina. Taustalla Havaiji-maisema.
Tulevan kauden au pairit paljastetaan 13.5. Au pairit Havaijilla -hahmot silhuettina. Taustalla Havaiji-maisema. Kuva: Yle Au pairit