Hyppää pääsisältöön

Starttirahaa pyhään sotaan: käsikirjoitus

Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus.
Teksti, jossa lukee Käsikirjoitus. Kuva: Yle MOT MOT,käsikirjoitukset

Jani on yksi harvoista suomalaisista, jota on syytetty oikeudessa terrorismirikoksista.

Syytteet liittyivät Janin tekemiin Syyrian-matkoihin. Syyttäjien mukaan hän oli rahoittanut matkansa rikollisesti: perustanut yrityksiä, joiden avulla hän suoritti arvonlisäveropetoksia.

“Jani”: Jotenkin mä oikeutin sen itelleni siis sillain, että jos mä nyt kuolen tolla matkalla, matkoilla, mikä on hyvin mahdollista, niin ketä niin kuin kiinnostaa, jos mä olen valtiolle velkaa 20 000 – 30 000 euroa, jos sillä ollaan hyödytetty kärsivää kansaa.

Samanlaisia arvonlisäveropetoksia on tehty ympäri Eurooppaa liittyen terrorismin rahoitukseen.

MOT on tutkinut terrorismin rahoitusta yhteistyössä eurooppalaisten yleisradioyhtiöiden kanssa.

Selvityksen perusteella Suomesta on rahoitettu terrorismia niin lahjoituksilla, petoksilla kuin yritystoiminnallakin.

Yksi terrorijärjestö Isisiin liittyneistä on omistanut yrityksen oululaisen imaamin kanssa.

Abdul Mannan, imaami, Pohjois-Suomen islamilainen yhdyskunta: I told you that I don’t want to answer these things, please. If you have some other thing, go on.

TUNNARI

Syyriassa toiminut terroristijärjestö Isisin kalifaatti on nyt lähes kukistettu.

Suojelupoliisin mukaan alueella on suomalaisia, jotka haluavat palata kotiin.

Saana Nilsson, pääanalyytikko, Suojelupoliisi: Eli siellä alueella on yhä kymmeniä Suomesta lähteneitä henkilöitä eli potentiaalisia palaajia on muutamia kymmeniä. Mut et se täytyy myös muistaa, että Suomeenhan saattaa tulla sieltä konfliktialueelta myös muualta lähteneitä, että esim. Euroopassa Euroopasta lähti noin 5000 ja Euroopassa on helppo liikkua ympäriinsä, joten niitä potentiaalisia palaajia voi tulla myös muualta kuin juuri ne jotka on lähtenyt Suomesta.

Tässä jutussa kerrotaan, mitä Isisiin matkustaneet tekivät ennen lähtöään.

MOT:n tekemä selvitys lähteneiden taustoista paljastaa, että Isis-taistelijoilla on ollut kotimaassa kaikenlaista yritystoimintaa. Taustalta löytyy muun muassa pizzeria ja kuljetusyritys.

Suojelupoliisin mukaan suomalaisia yrityksiä on käytetty terrorismin rahoitukseen.

Saana Nilsson: No Suomessa terrorismin rahoitus on tyypillisesti sen kaltaista, että kerätään pieniä rahasummia ja sit ne kootaan yhteen ja toimitetaan konfliktialueelle. Ja kaikki nää lahjoittajat ei oo itse välttämättä tietoisia siitä, että mihin se raha päätyy. Ja myös Suomessa on on tota tilanteita jossa on käytetty yritystoimintaa tai yhdistystoimintaa tai talousrikoksia terrorismin rahoittamiseen.

Viranomaisten näkemyksen mukaan Suomesta terrorismin rahoittamiseen käytetyt summat ovat pieniä.

Saana Nilsson: Muutamalla tuhannella eurolla voi olla isokin merkitys terroristiorganisaatiolle, joka toimii konfliktialueella.

Sodankäynti on konfliktialueilla halpaa. Yksi käsikranaatti voi maksaa muutaman kympin, taistelijan palkka voi olla muutama sata euroa.

Suomalaisessa oikeusjärjestelmässä on käsitelty terrorismiin liittyviä rikoksia vain muutaman kerran.

Jani on yksi harvoista syytetyistä.

Häntä syytettiin käräjäoikeudessa värväyksestä, koulutuksesta ja terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta.

Syytteet liittyivät Janin ja hänen ystäviensä tekemään Syyrian-matkaan vuonna 2013.

Jani suostui haastatteluun anonyymisti. Hänet on animoitu henkilöllisyyden salaamiseksi.

“Jani”: Kyllä mä tiesin, että siinä on paljon riskejä. Niin kuin mä sanoin, mä punnitsin riskit, hyödyt ja haitat, ja mun mielestä ne hyödyt oli vaan paljon suuremmat. Edelleen mä en kadu näitä asioita.

Kolmekymppinen Jani on kasvanut pienellä suomalaisella paikkakunnalla.

Hänellä on kaksoiskansalaisuus ja hän puhuu sekä suomea että arabiaa.

Jani on muslimi. Syyrian sota herätti hänessä halun auttaa maan muslimeja.

Ensimmäinen lyhyt matka Syyriaan vuonna 2012 oli herättelevä kokemus.

“Jani”: Heti, kun me astuttiin rajan yli, niin sieltä kuului Aleppon pommitukset ja hävittäjiä ilmassa. Oli sydän kurkulla heti, kun rajan yli astui.

Matkan jälkeen hän perusti ystäviensä kanssa syyrialaisten auttamiseksi Northern Relief -nimisen yhdistyksen. He keräsivät rahaa ja matkustivat Syyriaan yhdessä kesällä 2013.

Syyrian hallituksen joukkoja vastaan taisteli tuolloin useita erilaisia oppositioryhmiä. Osa ryhmistä yhdistyi myöhemmin kasvavaan terroristijärjestö Isisiin.

Janin ystäviä osallistui taisteluihin Syyriassa, myös Isisin riveissä. Kaksi heistä kuoli taisteluissa.

“Jani”: En olisi ikinä kuvitellut, että ne rupeaisi surmaamaan mitään naisia ja lapsia tai viattomia ihmisiä, mutta ei ole ehkä ollut vaan niin paljon syvällistä tietoa islamista, että olisi pystynyt sitten tunnistamaan, että Isis nyt ei ole se taho, joka tässä edustaa sitä totuutta.

Myös Jani harkitsi taisteluihin osallistumista oppositioryhmien joukoissa.

“Jani”: Totta kai mä harkitsin. Mulla on kahden maan armeijakoulutus ja fyysiset valmiudet siihen ja tilanne oli enemmänkin kuin otollinen, mutta tota sen verran malttia kuitenkin oli, että mä en ihan sillain halunnut sukeltaa siihen maailmaan ennen kuin se tilanne olisi selkeä.

Keskusrikospoliisin Rahanpesun selvittelykeskus tutki viime vuonna useampaa kymmentä tapausta liittyen terrorismin rahoitukseen.

Selvittelykeskuksen päällikkö Pekka Vasara kertoo, että terrorismin rahoitukseen liittyy samanlaisia rikoksia kuin järjestäytyneen rikollisuuden toimintaan.

Pekka Vasara, päällikkö, Rahanpesun selvittelykeskus: Petokset, internet-petokset ovat olleet viime aikoina kansainvälisesti hyvinkin
yleistyvä trendi, koska siinä rahojen siirtäminen nopeasti ja vaivattomasti on samanlaista, on se sitten perinteistä rikollisuutta kuin terrorismin rahoitusta. Sitten nää Euroopassakin tapahtuneet terrorihyökkäykset, kun niitä on tutkittu, niin ihan tällaiset, voisiko sanoa, pikkurikollisten keinot, niin kuin huumausaineiden katukauppa, pikavippien ottaminen petosmielessä, kavallukset. Kaikki keinot on mahdollisia.

Terrorismin rahoituksen tutkimista vaikeuttaa se, että rahaa siirretään kriisialuille usein hawala-järjestelmän kautta. Kyseessä on epävirallinen, vanha rahojensiirtojärjestelmä.

Pääasiallisena elinkeinonaan Hawalaa pitävien on Suomen lain mukaan rekisteröityvä finanssivalvontaan ja noudatettava samoja rahanpesusäädöksiä kuin pankkienkin.

Pekka Vasara: Meille ehkä ongelmana on se, että nää Hawala-tilittäjät eivät ole niitä ilmoituksia tehneet, vaikka voisi ajatella, että tää riski on kuitenkin merkittävä.

Suomen ensimmäisessä terrorismioikeudenkäynnissä vuonna 2014 käsiteltiin terrorismin rahoittamista. Oikeudessa neljää suomalaista syytettiin somalialaisen terroristijärjestö Al-Shabaabin rahoittamisesta. Syytteet kaatuivat hovioikeudessa, koska terroristiryhmän yleisrahoittaminen ei ollut tapahtumien aikaan rikos.

Oikeudessa pitäisi pystyä näyttämään, että raha on tietoisesti käytetty terrorismin rahoittamiseen.

Pekka Vasara: Sillä on ihan ratkaiseva merkitys. Eniten jos sen henkilön niin kuin kertomus ja hänen niin kuin näyttökin olisi sen tapaista, että hän on uskonut sen menevän johonkin humanitääriseen tarkoitukseen tai vaikka hän ei olisi sitä uskonutkaan, mutta jos hän paljon vetoaa tähän näin, niin silloin syyttäjän ja poliisin tulee osoittaa se, että hän on kuitenkin jossain muussa yhteydessä tuonut esille sen, että hän haluaa tukea tätä terroritekoa.

Jani kävi Syyriassa kolme kertaa. Hän kertoo jakaneensa syyrialaisille vaatteita ja muuta avustustavaraa, kuljettaneensa loukkaantuneita sairaalaan ja kiertäneensä maata.

Palattuaan Suomeen Jani alkoi ajaa bussia ja opettaa kouluissa islamia.

Eräänä tiistaiaamuna hän oli matkalla koululle opettamaan, kun hänet pysäytettiin.

“Jani”: Sitten tota mua vastaan tuli, näytti ihan rakennustyömiehiksi pukeutuneilta, ne tuli ja sillein blokkasi mun tien, tuli mua vastaan. Olin ohittamassa niitä, niin sitten ne kuitenkin seurasi mua siinä. Sitten yhtäkkiä ne tarrasi kainaloihin kiinni ja sit sieltä kuului, vanhempi konstaapeli sieltä takaa sanoi, että KRP:stä ja huomenta ja sinut on pidätetty. Mä en oikein voinut uskoa sitä tilannetta. Ajattelin, että mitä ihmettä ja mikä tää juttu nyt on.

Terrorismin rahoitukseen voi liittyä myös laillista liiketoimintaa.

MOT:n selvityksessä Isisiin liittyneiden taustalta löytyy monenlaisia yrityksiä.

Näin on esimerkiksi Suomesta Syyriaan lähteneellä Taz Rahmanilla. Hän on alun perin bangladeshilainen.

Isisiltä vuodettujen papereiden mukaan Rahman saapui Syyriaan Suomesta heinäkuussa 2014. Liittyessään terroristijärjestöön hän kertoi ammatikseen kaupan.

Suomessa hän oli yhtiömiehenä kahdessa yrityksessä. Toinen niistä on Helsingissä toimiva pizzeria.

Rahman oli pizzeriayrityksessä yhtiömies alle vuoden. Rahmanin entinen yhtiökumppani ei halunnut antaa haastattelua ja korosti, ettei halua olla asian kanssa missään tekemisissä.

Entisen yhtiökumppanin mukaan he purkivat sopimuksen, koska Rahman ei maksanut kumppanuudesta sovittua summaa. Rahman kertoi hänelle muuttavansa Helsingistä Ouluun.

Pian Rahman allekirjoitti uuden yrityksen perustamispaperit Oulussa. Kaupparekisterissä yrityksen osoite on sama kuin Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan rukoushuoneella, eli Oulun moskeijalla. Sen toimialaksi on merkitty ruokakioski.

Rahmanin yhtiökumppani yrityksessä on Oulun moskeijan imaami Abdul Mannan.

Mannan on muuttanut Suomeen Bangladeshista lähes 30 vuotta sitten. Hän on toiminut Oulussa imaamina, islamin opettajana ja sdp:n varavaltuutettuna kaupunginvaltuustossa.

Mannan on esiintynyt viime aikoina paljon julkisuudessa. Hän on kommentoinut muun muassa Oulun seksuaalirikoksia.

Hän on luvannut puhua tässä haastattelussa radikalisoitumisesta.

MOT: So what do you think about the situation in Syria?

Abdul Mannan: My first command is this about the leaders of the world. They are making big problems. And we don’ t talk about them. How many people died? If you try to calculate, in Syria, in Iraq, In Afghanistan, In Pakistan, going to be more than 5 million people. And majority are children. Who has given power to America to bomb and to go any time whenever they like, and they are bombing and people are dying. Is this democracy? Is this justice? This is terrorism. This is called a state terrorism.

Haastattelussa Mannan kertoo useita kertoja, ettei hän henkilökohtaisesti tunne ketään radikalisoitunutta.

Abdul Mannan: You know, I’ m here 27 years, I know each, each and every people by person, you know. And since I was a teacher and I know the children and the grown up all the boys and the girls. I have good connection with all the people. We don’t have any extremist here. And we have got very good teaching to the people. I personally and all others, our teachers, they are giving good lessons. And our message is quite clear that we are representative of Islam, we are ambassador of Islam. People are looking at me, looking at us. So, you should be very nice.

Lopulta imaamilta on kysyttävä suoraan hänen yhtiökumppanistaan.

MOT: So, do you know Taz Rahman?

Abdul Mannan: I told you that I don’t want to answer these things, please. If you have some other thing, go on.

MOT: … I want to know if it’s true.

Abdul Mannan: He is my relative. My daughter’s husband. That’s all.

Isisiin liittynyt Rahman on Mannanin vävy. Hän lähti Syyriaan Mannanin tyttären kanssa. Pariskunnalla on lapsia.

Mannanin tytär opiskeli terveysalaa ennen lähtöään Syyriaan. Sosiaalisessa mediassa hänen päivityksensä saavat uusia sävyjä vuonna 2013. Kakkukuvien rinnalle tulee Koraanin säkeitä, Islamin opetuksia ja muistutuksia maailman epäoikeudenmukaisuudesta.

Viimeisen päivityksen Facebookiin tytär tekee kevättalvella 2014. Sen jälkeen sivu hiljenee.

MOT: Did you know before they left that they are going there?

Abdul Mannan: No.

MOT: So, it was surprise. Or was it something that you kind of thought could happen?

Abdul Mannan: No.

Abdul Mannan: I was giving lessons, I was trying not only in… each and every those that are coming to my classes, thye know my teaching how it is. So, is the person individual case who is responsible for this. So if someone take some decision for his own and without consulting us, so he, he’s solely responsible for that.

Rahmanin ja hänen vaimonsa rikosrekisterit ovat Suomessa puhtaat.

Mutta moni muu Isisiin liittyneistä on rahoittanut matkojaan petoksilla.

Näin teki myös Suomen ensimmäisessä terrorismioikeudenkäynnissä syytettynä ollut mies.

Saatuaan vapauttavan tuomion hovioikeudessa mies liittyi Isisiin.

Ennen lähtöään hän osti luotolla Itäkeskuksen urheiluliike XXL:stä tavaraa yli 1500 eurolla.

Keskusrikospoliisin Pekka Vasaran mukaan yksi ero terrorismin ja muun rikollisen toiminnan välillä on välinpitämättömyys kiinnijäämisestä.

Pekka Vasara: Eli jos on esimerkiksi jostain terroristisen solun itserahoituksesta kysymys niin kuin jossain näissä Lontoon ja Madridin pommi-iskuissa, missä he itsekin kuolivat, niin eihän tällaisella kiinnijäämisriskillä ole merkitystä. Eli tavallaan voidaan haalia kaikista lähteistä niin paljon sitä rahaa kuin vain pystytään sillä hetkellä.

Suomesta vierastaistelijoiksi lähteneet ovat myös perustaneet pöytälaatikkoyrityksiä ja tehneet niiden kautta arvonlisäveropetoksia ennen lähtöään maasta. Samanlaisia petoksia on tehty ympäri Eurooppaa.

Pekka Vasara: Tässähän on kyse sellaisesta, ihan veropetoksen mallista, jossa on sitten avattu tilejä ja perustettu ikään kuin pöytälaatikkoyhtiöitä, joiden välillä on tapahtunut sitten jonkunnäköisiä rahasiirtoja ja verottajalle on lähetetty sitten hakemuksia, että olisi palautettavia alv-maksuja, arvonlisäveromaksuja.

Myös Jani teki arvonlisäpetoksia perustamillaan yrityksillä.

“Jani”: Tietyt olosuhteet johti siihen, että oli tietty kaveripiiri, missä jotkut on sitä tehnyt aikaisemminkin. Tietyllä tavalla vaan tarttui, kun oli niin kuin sellainen oljenkorsi. Se oli helppo eikä ollut niin kuin vaikeata. Sit se hyöty–haitta-aspekti, niin sitä mietin aika paljon tai jotenkin mä oikeutin sen itelleni siis sillain, että jos mä nyt kuolen tolla matkalla, matkoilla, mikä on hyvin mahdollista, niin ketä niin kuin kiinnostaa, jos mä olen valtiolle velkaa 20 000 – 30 000 euroa, jos sillä ollaan hyödytetty kärsivää kansaa.

Juha Saarinen valmistelee parhaillaan väitöskirjaansa jihadismista. Hän on tutkinut myös terrorismin ja järjestäytyneen rikollisuuden yhteyttä.

Juha Saarinen: Jos me ajatellaan näitä Suomesta Syyriaan ja Irakiin lähteneitä niin niis niillä muistaakseni noin kolmanneksella on oli taustaa jonkin näkösestä rikollisuudesta puhutaan sitten talousrikoksista tai huumeriko –rikollisuudesta tai tai joissain tapauksissa väkivaltarikollisuudesta. Mutt tää ei tää ei oo vielä puhutaan taas niin kun järjestäytyneen rikollisuuden ja terrorismin yhteenlinkittymisestä niin tällaisesta ilmiöstä Suomessa ei juuri hirveesti viitteitä eli ei oo sellasta sosiaalista miljöötä tämmösen järjestäytynyttä rikollisuutta mihin jihadismi liittyy.

MOT: Minkä takia Isis hyväksyy rikoksen tai rikollisuuden?

Juha Saarinen: No tätä voi tietysti ajatella sekä ideologisesti että strategisesti, ett jos me mennään strategisesti ajattelemaan niin Isishän rohkasee näitä henkilöitä, jotka on on matkustanu sinne keräämään rahaa erilaisilla rikos- rikoskeinoilla, ett kun on on luottokorttipetoksia, veropetoksia, on on rikollisuutta huumeiden myyntiä, ett tää tavallaan oikeuttaa myös Isisin ideologiassa sitten se on oikeutettua koska tässä tavallaan hankitaan sotasaalista vääräuskosilta. Ett se ei oo niinkään ett se on rikollisuutta vaan si se on se oikeutetaan siten, ett nähdään ett se on uskonnollista toimintaa, joka hyödyttää muslimiyhteisöö tässä tapauksess tietysti Isistä.

Suomesta ei ole tuettu Isisin toimintaa vain rahallisesti. Isisiin liittyneet ovat Saarisen mukaan laittaneet Suomessa saamansa koulutuksen Isisin käyttöön.

Juha Saarinen: Osa on on sitten valitettavasti myös käyny läpi asepalveluksen Suomessa. Joka on tarkoittanut sitä, ett heillä saattaa olla tiettyjä sotilaallisia taitoja mitkä on tullu käyttöön näillä jihadistiryhmillä, ett tiedän yhdenkin Suomesta lähteneen, joka on rehennelly sosiaalisessa mediassa sillä, että hän on taistelulääkintämieheks kouluttautunut ja hän on käyttänyt näitä taitoja Isisin riveissä. Mutta puhutaan varmaan hyvin pienistä määristä kuitenkin.

Yksi ympäristö, missä rikolliset ja ekstremistiset ympäristöt limittyvät toisiinsa, on vankila.

Vantaan vankilassa on noin kaksisataa vankia, joista noin puolet on maahanmuuttajataustaisia.

Jaakko Jokinen, apulaisjohtaja Vantaan vankila: Meillä on jonkun verran kokemuksia. Meillä on ollut havaittavissa tällaista radikalisaatiota tuossa viime vuoden aikana ja ja ja se on varmaan käyntkin esiin tässä meidän raportissa jota me ollaan annettu tästä vankilasta sen meidän projektin yhteydessä varmasti tullut esiin ja mutta sitä asiaa seurataan ja tota näin.

Rikosseuraamuslaitoksen mukaan Suomen vankiloissa on neljästäkymmenestä kuuteenkymmeneen vankia, joista on tehty havainto väkivaltaisesta ääriajattelusta. Noin puolet heistä on ääri-islamisteja.

Juha Eriksson, turvallisuuspäällikkö, Etelä-Sumen rikosseuraamusalue: No siinähän on kyse siitä, että meill on täällä jengirikollisuutta Suomessakin ja ja tota tämmöset ääriradikaalit saattaa liittyä yhteen, joka ja jengit saattaa rekrytoida näitä näitä tämmösiä ääriradikaaleja omiin omiin tarpeisiinsa ja omiin jengeihinsä. Jos aatellaan näitä terroritekoja mitä on tehty Euroopassa niin tietojemme mukaan niissä suurin osa tekijöistä on ollu aikasemmin vankilassa, vapautunu sieltä, ehkä vankilassa radikalisoitunu ja on sitten vanki vankeuden jälkeen tehny tämmösen jonku terroriteon. Joissa on kuitenki kuollu noin kolmisensataa ihmistä.

Erikssonin mukaan vangeilla on havaittu yhteyksiä myös kansainväliseen terrorismiin.

Juha Eriksson: Kyllä jonkun verran on on havaittu, että on tuettu tuettu kansainvälisyy siihen terroristijärjestöjä ja on on tota oltu yhteydessä ja on on yritetty vangit toisiaan värvätä niihin ja ja tota ja tuettu erilaisin tavoin.

MOT: Onko tää vankiloista ihan otettu yhteyttä esimerkiksi tällasiin henkilöihin, jotka linkittyy terroristijärjestöihin?

Juha Eriksson: Kyllä joo meillä on vangeilla vangeilla on tota mahdollisuus soittaa esimerkiks puhelimella puhelimella vankiosastolta omalla kustannuksellaan, mutta että on mahdollista, että että sieltä soitetaan ympäri maailmaa.

Suomesta Syyriaan lähtenyt Taz Rahman ehti olla Isisin riveissä kolmisen vuotta.

Vuonna 2017 hän oli noussut Isisissä sen verran merkittävään asemaan, että järjestö ilmoitti hänen kuolemastaan ja julkaisi hänen kuvansa. Isisin toukokuussa julkaisemassa viestissä Rahmanin kerrottiin toimineen järjestölle fysioterapeuttina.

MOT: So, what’s the situation with your daughter, is she still in Syria?

Abdul Mannan: I don’;t know.

MOT: You don’;t know. You are not in contact?

Abdul Mannan: No.

MOT: Okay.

Abdul Mannan: I told police, that it is their responsibility to find out. Not only her, also there might be some more Finnish nationals. So, they are trying.

MOT: What’s the last time you were contacted by her?

Abdul Mannan: It’s going to be two years.

Jani oli vangittuna vajaat neljä kuukautta. Poliisi epäili häntä alkuun terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta. Poliisilla ei ollut kuitenkaan tiedossa, kuka olisi murhattu.

“Jani”: Mä en ketään tappanut. Mä en laukaissut yhtäkään laukausta mun aseella ketään kohtaan. En mä ole voinut ketään tappaa vahingossa, että mikä tää juttu on. Totta kai mä rupesin ajattelemaan, että kuka nyt on murhattu.

Janin oikeudenkäynti alkoi vasta vuonna 2017. Pari kuukautta myöhemmin käräjäoikeus teki päätöksensä. Kaikki terrorismiin liittyvät syytteet hylättiin. Oikeus katsoi, että näyttöä terroristisista rikoksista ei ollut.

Jani sai kuitenkin tuomion tekemistään talousrikoksista. Hän maksaa velkaansa niistä edelleen.

Jani kokee, että hänen saamansa korvaukset vankilassa vietetyistä kuukausista eivät ole riittävät. Hän hakee lisää korvauksia.

“Jani”: Mä jouduin ulosottoon ja mä olen edelleen ulosotossa. Maksetut korvaukset ei ollu tarpeeksi, että pääsisin vakauttamaan elämäni ja palauttamaan sen sellaiseksi, mitä se oli ennen sitä. Edelleen mä kärsin tosta hyvin paljon.

Oulun imaami ei tiedä tyttärensä kohtaloa. Hänen puolestaan Syyriaan matkustaneet olisivat tervetulleita palaamaan.

Abdul Mannan: All of them are members of this society. We cannot think like this that they are, they are on of them. So, when they come back, they will be treated in a nice way. And they will be rehabilitated and let them live a normal life. I hope it will work.