Hyppää pääsisältöön

KESÄN PARHAAT AVAJAISET: YLEXPOP JOENSUUSSA

Katso ilmaistapahtuman kaikki keikat livenä.

Katso suoraa radiolähetystä Joensuun torilta.

AIKATAULU

Ilmaistapahtuma YleXPop valtaa Joensuun torin koulujen päätösviikonloppuna eli lauantaina 1. kesäkuuta.

YleXPop 2019 aikataulu.
YleXPop 2019 aikataulu YleXPop 2019 aikataulu. Kuva: Nuutti Pura / YleX YleXPop,YleX


Kuvassa YleXPop artistit: Pyhimys, Gasellit, Ruusut, Tuure Boelius, Ida Paul & Kalle Lindroth, Cledos ja Etta.
YleXPop artistit. Kuvassa YleXPop artistit: Pyhimys, Gasellit, Ruusut, Tuure Boelius, Ida Paul & Kalle Lindroth, Cledos ja Etta. Kuva: Niko Sveins YleXPop

YLEXPOPIN ESIINTYJÄT

Pyhimys

Kuuden Emma-palkinnon voittaja Pyhimys ei esittelyjä kaipaa. Suomiräpin ydinhahmo nousi Vain elämää -ohjelman myötä koko kansan suosikiksi, ja hänen Jättiläinen-singlensä oli yksi viime vuoden kuunnelluimmista kappaleista. Pyhimyksen Tapa poika -albumi puolestaan nousi vuoden myydyimpien levyjen joukkoon. Artisti muodostaa yhdessä Heikki Kuulan ja Volin kanssa Teflon Brothers -yhtyeen, joka esiintyy YleXPopin jatkoilla. Pyhimyksen YleXPop-keikka on esitetään suorana myös TV:ssä!

Gasellit

Kesällä kymmenvuotista uraansa juhlistava Gasellit nousee lavalla YleXPopissa! Viime kesänä yhtye lunasti paikkansa Ruisrockin Rantalavalla ja suomiräpin kärkikastissa. Nelihenkisen räppiyhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat Imus, Riks Raks Poks feat. Elias Gould ja Mitä mä Malagas? feat. JVG.

Ruusut

YleX Läpimurto -voittaja Ruusut täydentää YleXPop-konsertin kattausta tyylikkäällä elektronisella popmusiikilla. Vuonna 2018 debytoinut pitkän linjan muusikoista koostuva yhtye on herätti kuhinaa jo ensimmäisillä julkaisuillaan. Loppuvuodesta ilmestynyt debyyttialbumi puolestaan lunasti paikkansa musiikkimedioiden listauksissa vuoden parhaista levyistä.

Tuure Boelius

Säkenöivä poplupaus Tuure Boelius tuo glitteriä ja glamouria Joensuuhun. Kokonaisvaltainen esiintyjä on tullut tunnetuksi sosiaalisen median tähtenä, mutta artistina hänet tunnetaan muun muassa kappaleesta Lätkäjätkä-Ville. Nuori ja nouseva artisti ylsi YleX Läpimurto -listauksessa tänä vuonna viidenneksi.

Cledos

Töis-hitillään suomalaisen urbaanin musaan kärkeen noussut Cledos valtaa YleXPopin lavan Joensuussa. Hurmoksellisesta keikkameiningistään ja omaleimaisesta tyylistään tunnettu artisti osaa laittaa juhlat käyntiin keikoillaan.

Etta

YleX:n Läpimurto-listauksessa kärkiviisikkoon selviytynyt Etta on yksi tulevaisuuden lupauksista. Keväällä artisti julkaisi ensimmäisen EP:nsä ja viimeisimpänä hän on tehnyt yhteiskappaleen Rooma Lukas Leonin kanssa. Tuloskasräppärin tyylirepertuaariin lukeutuu myös upea lauluääni, josta Joensuussa päästään nauttimaan.

Ida Paul & Kalle Lindroth

Duona musiikkia tekevät Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat uineet suomalaisten sydämiin herkällä popmusiikillaan, josta ei tunteita puutu. Vuonna 2017 kaksikko sijoittui YleX Läpimurto -listauksessa neljänneksi ja viime vuonna he julkaisivat debyyttialbuminsa Nää kaikki kertoo susta.

YleX:n some- ja radiokanavat välittävät fiiliksiä Joensuusta koko viikonlopun ajan. Tapahtuman juontavat päälavalla YleX Aamun Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio. YleX Stagella illan hostaavat Uuden musiikin X:n Anne Lainto ja Ida Karimaa. TV-ohjelman juontajana nähdään YleX Iltapäivän Jenni Poikelus.


YLEXPOPIN AIKATAULU

YleXPop Päälava ja YleX Stage: YleXPop-konsertit Joensuun torilla järjestetään kello 16–22.30. Päälavalla esiintyvät Pyhimys, Gasellit, Ruusut, Tuure Boelius, Cledos, Etta ja Ida Paul & Kalle Lindroth! Aikataulut varmistuvat ennen tapahtumaa.

YleXPop Jatkot: Ravintola Kerubin ovet avautuvat YleXPopin jatkoille kello 22. Jatkoilla esiintyvät päälavalla Teflon Brothers, Lukas Leon, Etta, Uuden musiikin X:n Anne Lainto & Ida Karimaa DJ-Set ja YleX:n lauantai-iltojen DJ Mista S. Kellaritilassa konemusiikkia illan aikana soittavat: DJ Orion, Rony Rex, Howl ja mahdollisia lisäyksiä voi olla tulossa.


MISTÄ NÄEN YLEXPOP-KEIKAT, JOS EN PÄÄSE PAIKALLE?

Ei syytä hätään tai murheeseen, sillä voit seurata radiota, striimiä ja somea! YleXPop valtaa Joensuun lisäksi nimittäin myös live-taajuudet, kun lähetykset siirtyvät tapahtumapaikoille.

Voit katsoa suoran radiolähetyksen live striimiä kello 13:00 alkaen Joensuun torilta. Kaikki keikat lähetetään myös suorana kello 16 alkaen ja ne voi katsoa myös jälkikäteen Areenaan.

TV2 esittää YleXPop 2019 -koostelähetyksen sunnuntaina 2. kesäkuuta kello 19.30.


MITÄ YLEXPOP MAKSAA?

YleXPop-konsertti on ilmainen ja ikärajaton tapahtuma.

Tapahtuman jälkeen järjestettävät jatkot ravintola Kerubissa ovat kielletyt alle 18-vuotiailta. Jatkot ovat maksulliset.


ONKO ANNISKELUA?

YleXPop-konsertissa ei ole anniskelualuetta. Omia alkoholijuomia tai muita päihteitä ei saa tuoda YleXPop-tapahtuma-alueelle.


MITÄ MUKAAN?

YleXPopiin saa tuoda oman vesipullon ja kameran. Vesipullo kannattaakin ottaa, sillä bailatessa voi tulla jano! Lisäksi kannattaa ottaa varmuuden vuoksi sadetakki mukaan. Selfie-kepit, sateenvarjot sekä vaaralliset aineet ja esineet on kielletty.

YleXPop järjestetään yhteistyössä Joensuun kaupungin, ravintola Kerubin ja Joensuun nuorisopalveluiden kanssa.

Virittäydy YleXPopia varten jo nyt fiilistelemällä tunnelmia viime vuodelta Vaasasta.