Hyppää pääsisältöön

YleXPop kaartaa tänä vuonna Joensuuhun, kun kesän parhaat avajaiset vietetään jälleen YleX:n ilmaiskonsertin merkeissä! Tämän kaiken kattavan tietopaketin avulla pysyt kartalla, mitä Joensuun torilla ja YleX:n eri kanavissa tapahtuu 1. kesäkuuta YleXPopin aikana ja mistä pääset nauttimaan keikoista tapahtuman jälkeen.

Virittäydy YleXPopia varten jo nyt fiilistelemällä tunnelmia viime vuodelta Vaasasta.

Päivitämme tällä sivulla lisätietoja tapahtumasta sen lähestyessä, joten kannattaa pysyä kuulolla. Osallistu YleXPop 2019 -eventtiin Facebookissa!


MISSÄ JA MILLOIN YLEXPOP ON?

YleX tuo kesän parhaan aloituksen YleXPop-ilmaistapahtuman tänä vuonna Joensuuhun. Koulujen päätösviikonloppuna, eli lauantaina 1. kesäkuuta järjestettävä tapahtuma valtaa Joensuun torin. Tapahtumassa näet ilmaiseksi useita suomalaisen popin eturivin artisteja!

YleX:n some- ja radiokanavat välittävät fiiliksiä Joensuusta koko viikonlopun ajan. Tapahtuman juontavat päälavalla YleX Aamun Ville “Viki” Eerikkilä ja Juuso “Köpi” Kallio. YleX Stagella illan hostaavat Uuden musiikin X:n Anne Lainto ja Ida Karimaa. TV-ohjelman juontajana nähdään YleX Iltapäivän Jenni Poikelus.


Kuvassa YleXPop artistit: Pyhimys, Gasellit, Ruusut, Tuure Boelius, Ida Paul & Kalle Lindroth, Cledos ja Etta.
YleXPop artistit. Kuvassa YleXPop artistit: Pyhimys, Gasellit, Ruusut, Tuure Boelius, Ida Paul & Kalle Lindroth, Cledos ja Etta. Kuva: Niko Sveins YleXPop

YLEXPOPIN ESIINTYJÄT

Pyhimys

Kuuden Emma-palkinnon voittaja Pyhimys ei esittelyjä kaipaa. Suomiräpin ydinhahmo nousi Vain elämää -ohjelman myötä koko kansan suosikiksi, ja hänen Jättiläinen-singlensä oli yksi viime vuoden kuunnelluimmista kappaleista. Pyhimyksen Tapa poika -albumi puolestaan nousi vuoden myydyimpien levyjen joukkoon. Artisti muodostaa yhdessä Heikki Kuulan ja Volin kanssa Teflon Brothers -yhtyeen, joka esiintyy YleXPopin jatkoilla. Pyhimyksen YleXPop-keikka on esitetään suorana myös TV:ssä!

Gasellit

Kesällä kymmenvuotista uraansa juhlistava Gasellit nousee lavalla YleXPopissa! Viime kesänä yhtye lunasti paikkansa Ruisrockin Rantalavalla ja suomiräpin kärkikastissa. Nelihenkisen räppiyhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat Imus, Riks Raks Poks feat. Elias Gould ja Mitä mä Malagas? feat. JVG.

Ruusut

YleX Läpimurto -voittaja Ruusut täydentää YleXPop-konsertin kattausta tyylikkäällä elektronisella popmusiikilla. Vuonna 2018 debytoinut pitkän linjan muusikoista koostuva yhtye on herätti kuhinaa jo ensimmäisillä julkaisuillaan. Loppuvuodesta ilmestynyt debyyttialbumi puolestaan lunasti paikkansa musiikkimedioiden listauksissa vuoden parhaista levyistä.

Tuure Boelius

Säkenöivä poplupaus Tuure Boelius tuo glitteriä ja glamouria Joensuuhun. Kokonaisvaltainen esiintyjä on tullut tunnetuksi sosiaalisen median tähtenä, mutta artistina hänet tunnetaan muun muassa kappaleesta Lätkäjätkä-Ville. Nuori ja nouseva artisti ylsi YleX Läpimurto -listauksessa tänä vuonna viidenneksi.

Cledos

Töis-hitillään suomalaisen urbaanin musaan kärkeen noussut Cledos valtaa YleXPopin lavan Joensuussa. Hurmoksellisesta keikkameiningistään ja omaleimaisesta tyylistään tunnettu artisti osaa laittaa juhlat käyntiin keikoillaan.

Etta

YleX:n Läpimurto-listauksessa kärkiviisikkoon selviytynyt Etta on yksi tulevaisuuden lupauksista. Keväällä artisti julkaisi ensimmäisen EP:nsä ja viimeisimpänä hän on tehnyt yhteiskappaleen Rooma Lukas Leonin kanssa. Tuloskasräppärin tyylirepertuaariin lukeutuu myös upea lauluääni, josta Joensuussa päästään nauttimaan.

Ida Paul & Kalle Lindroth

Duona musiikkia tekevät Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat uineet suomalaisten sydämiin herkällä popmusiikillaan, josta ei tunteita puutu. Vuonna 2017 kaksikko sijoittui YleX Läpimurto -listauksessa neljänneksi ja viime vuonna he julkaisivat debyyttialbuminsa Nää kaikki kertoo susta.


YLEXPOPIN AIKATAULU

YleXPop Päälava ja YleX Stage: YleXPop-konsertit Joensuun torilla järjestetään kello 16–22.30. Päälavalla esiintyvät Pyhimys, Gasellit, Ruusut, Tuure Boelius, Cledos, Etta ja Ida Paul & Kalle Lindroth! Aikataulut varmistuvat ennen tapahtumaa.

YleXPop Etkot: Ennen ilmaiskonsertteja torilla alkaa kuitenkin jo tapahtua etkojen merkeissä. YleX:n lähetykset siirtyvät Joensuun torille jo perjantaina. YleXPopin ajan Joensuussa järjestetään festaritoimintaa, joka tarkentuu vielä lähempänä tapahtumaa.

YleXPop Jatkot: Ravintola Kerubin ovet avautuvat YleXPopin jatkoille kello 22. Jatkoilla esiintyvät päälavalla Teflon Brothers, Lukas Leon, Etta, Uuden musiikin X:n Anne Lainto & Ida Karimaa DJ-Set ja YleX:n lauantai-iltojen DJ Mista S. Kellaritilassa konemusiikkia illan aikana soittavat: DJ Orion, Rony Rex, Howl ja mahdollisia lisäyksiä voi olla tulossa.


MISTÄ NÄEN YLEXPOP-KEIKAT, JOS EN PÄÄSE PAIKALLE?

Ei syytä hätään tai murheeseen, sillä voit seurata radiota, striimiä ja somea! YleXPop valtaa Joensuun lisäksi nimittäin myös live-taajuudet, kun lähetykset siirtyvät tapahtumapaikoille.

Torin tunnelmiin pääsee mukaan radiolähetyksen ja Yle Areenan välityksellä jo perjantaina, kun YleX Iltapäivä: Poikelus, Pehkonen ja Parikka sekä YleX Throwback: Jani Kareinen lähetetään Joensuun torilta.

Lauantaina kello 13 alkaen radiolähetykset tehdään Joensuusta. Suoraa striimiä torilta ja kaikista keikoista voi seurata Areenassa kello 16 alkaen. Kaikki YleXPopissa nähtävät keikat tulevat katsottaviksi myös Areenaan.

TV2 esittää YleXPop 2019 -koostelähetyksen sunnuntaina 2. kesäkuuta kello 19.30.


MITÄ YLEXPOP MAKSAA?

YleXPop-konsertti on ilmainen ja ikärajaton tapahtuma.

Tapahtuman jälkeen järjestettävät jatkot ravintola Kerubissa ovat kielletyt alle 18-vuotiailta. Jatkot ovat maksulliset.


ONKO ANNISKELUA?

YleXPop-konsertissa ei ole anniskelualuetta. Omia alkoholijuomia tai muita päihteitä ei saa tuoda YleXPop-tapahtuma-alueelle.


MITÄ MUKAAN?

YleXPopiin saa tuoda oman vesipullon ja kameran. Vesipullo kannattaakin ottaa, sillä bailatessa voi tulla jano! Lisäksi kannattaa ottaa varmuuden vuoksi sadetakki mukaan. Selfie-kepit, sateenvarjot sekä vaaralliset aineet ja esineet on kielletty.

YleXPop järjestetään yhteistyössä Joensuun kaupungin, ravintola Kerubin ja Joensuun nuorisopalveluiden kanssa.